Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Να ανοίξουν νωρίτερα τα διεθνή ταξίδια σε Βρετανία ζητά το WTTC

tags :
Να ανοίξουν νωρίτερα τα διεθνή ταξίδια σε Βρετανία ζητά το WTTC
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι Βρετανοί θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω από τις 29 Μαρτίου
Σχεδόν 31,2 δις ευρώ θα χαθούν από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εάν η κυβέρνηση καθυστερήσει την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, έως τις 17 Μαΐου.
Αυτό υποστηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο φοβάται «κατάρρευση του τομέα».
Η ημερομηνία αυτή ορίστηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην παρουσίαση του πολυαναμενόμενου χάρτη πορείας εκτός κλειδώματος, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι Βρετανοί θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω από τις 29 Μαρτίου.
Μία ημερομηνία που πολλοί πιστεύουν ότι θα πρέπει επίσης να σηματοδοτήσει την έναρξη των διεθνών ταξιδιών.
Επιτρέποντας τα ταξίδια στο εξωτερικό μόλις επτά εβδομάδες νωρίτερα, θα μπορούσαν να σωθούν οι προβληματικές ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό υπογραμμίζει το WTTC, επισημαίνοντας πως θα δώσει «την αναγκαία ώθηση στην οικονομία».

Ο WTTC φοβάται κατάρρευση του τομέα

Ο WTTC φοβάται ότι η καθυστέρηση της αναβίωσης των διεθνών ταξιδιών για άλλες επτά εβδομάδες «θα επιταχύνει την κατάρρευση του τομέα».
Ο κλάδος συνεισφέρει 2,3 δις ευρώ ετησίως στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι υπεύθυνος για σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Ο παγκόσμιος τουριστικός φορέας κάλεσε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά στο πώς θα μοιάζει η 17η Μαΐου.
Κάτι που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση. Και να κάνουν οι καταναλωτές κράτηση με αυτοπεποίθηση.
«Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα διεθνή ταξίδια μπορούν να επαναληφθούν με ασφάλεια με ένα ολοκληρωμένο, συντονισμένο καθεστώς για δοκιμές κατά την αναχώρηση και την άφιξη, λέει ο WTTC.
Αυτό πρέπει να γίνει παράλληλα με την καθολική διάθεση εμβολίων, τα βελτιωμένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής.
Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Για την οποία οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να μειώσει τη μετάδοση του ιού κατά περισσότερο από 80%».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και δοκιμές

Όπως υπογραμμίζει ο WTTC το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε επίσης «να στηρίξει την ανάκαμψη της βιομηχανίας.
Οι εμβολιασμοί και οι δοκιμές, μαζί με άλλες προφυλάξεις, θα πρέπει να αποτρέψουν τις καραντίνες. Καθώς και να αφαιρέσουν την ανάγκη για δυνητικά σύγχυση στους διαδρόμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο ταξίδι».

Επενδύσεις σε δοκιμές και βιομετρική τεχνολογία

«Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στις 17 Μαΐου μας δίνει λόγους αισιοδοξίας, λέει η Γκλόρια Γκεβάρα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.
Αλλά θα ήταν πολύ λιγότερο οικονομικά βλαβερό να επενδύσουμε σε δοκιμές και βιομετρική τεχνολογία.
Που θα μπορούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια τις πόρτες για ταξίδια. Και να σώσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας που είναι σε κίνδυνο».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης