Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς ετοιμάζεται το Βερολίνο να υποδεχτεί τους τουρίστες

tags :
Πώς ετοιμάζεται το Βερολίνο να υποδεχτεί τους τουρίστες
Οι τουρίστες στο Βερολίνο μειώθηκαν στο ίδιο επίπεδο με το 2001
Το 2020, το Βερολίνο επισκέφθηκε μόνο το ένα τρίτο του αριθμού των τουριστών της προηγούμενης χρονιάς, λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με το Στατιστικό Γραφείο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, 4,9 εκατομμύρια επισκέπτες έκαναν περίπου 12,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις (-64%) στο Βερολίνου κατά τη διάρκεια του έτους.
Σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2019, στο οποίο 14 εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στην πόλη, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε σχεδόν κατά 65%.

Οι τουρίστες στο Βερολίνο μειώθηκαν στο ίδιο επίπεδο με το 2001

Ο αριθμός των επισκεπτών στο Βερολίνο μειώθηκε στο ίδιο επίπεδο με το 2001.
* Mε τους Γερμανούς επισκέπτες να αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των διανυκτερεύσεων.
* Tο 30% ήταν διεθνείς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων κυρίως Βρετανών, Ολλανδών και Ισπανών.

Η πτώση των διεθνών τουριστών

Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Κάτω Χώρες, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία μειώθηκε κατά 76,5% – περισσότερο από τρία τέταρτα – σε 1,3 εκατομμύρια.
Οι διανυκτερεύσεις τους μειώθηκαν κατά 76% στα 3,7 εκατομμύρια.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα ξενοδοχεία κατάφεραν να επιτύχουν περισσότερο από το 47% του αριθμού των διανυκτερεύσεων το 2019.
Το 2020, τα τουριστικά αξιοθέατα του Βερολίνου ήρθαν περίπου στο 40% της επισκεψιμότητας του προηγούμενου έτους – σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του Visitor Insight.

Προετοιμασίες για επανεκκίνηση

Οι αρχές στο Βερολίνο, προετοιμάζονται για την ημέρα που η πόλη θα βρει ξανά τους ρυθμούς, της ως “κοσμοπολίτικη μητρόπολη”.
“Μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, Ενέργειας και Επιχειρήσεων, κάναμε κινήσεις πέρυσι ώστε να προετοιμάσουμε την πόλη για να υποδεχτεί φέτος τουρίστες, λέει ο Μπουρχάντ Κίκερ διευθύνων σύμβουλος της τουριστικής εταιρείας μάρκετινγκ του Visit Berlin.
Εφαρμόζουμε πρωτόκολλα υγιεινής για εκδηλώσεις, σε μουσεία και αξιοθέατα, δημιουργήσαμε εισιτήρια χρονοθυρίδων και προχωρήσαμε σε βραχυπρόθεσμες εκστρατείες μάρκετινγκ.
Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός στο Βερολίνο, θα κινηθεί δυναμικά όταν ξεκινήσουν τα ταξίδια.
Ετοιμαζόμαστε ήδη για αυτήν τη φάση. Σε συνεργασία με τη Γερουσία και τη βιομηχανία”.

Το ένα τρίτο των Γερμανών θέλουν να ταξιδέψουν ξανά στο Βερολίνο

Μια πρόσφατη μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Τουρισμό (DEST 2020) σχετικά με την ταξιδιωτική συμπεριφορά δείχνει ότι περίπου το 33% των Γερμανών θα ήθελαν να ταξιδέψουν στο Βερολίνο τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Αυτό που είναι σημαντικό για αυτούς είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής και απόστασης, οι ευέλικτοι όροι ακύρωσης και η ειλικρινής επικοινωνία από τα καταλύματα. Το 63% θέλει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης