Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τουρισμού

tags :
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τουρισμού
Ο CEO της Virtuoso πιστεύει πως η βιομηχανία των αερομεταφορών έχει φτάσει στο ναδίρ
Τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν η πανδημία «προσγείωσε» ανώμαλα τον τουρισμό, ο CEO της Virtuoso, Μάθιου Άπτσερτς βρισκόταν με την οικογένειά του στη Μπελίζ. «Πέρασα πολλές ώρες μπροστά στο λάπτοπ μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάθιου Άπτσερτς, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δίκτυο περισσότερων από 20.000 τουριστικών συμβούλων. Τη στιγμή που η οικογένειά του έκανε βουτιές στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του δυτικού ημισφαιρίου, ο ίδιος διαχειριζόταν τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων, διαπιστώνοντας το βάθος της ζημιάς που επρόκειτο να προκληθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Σήμερα, έναν χρόνο ύστερα, ο CEO της Virtuoso πιστεύει πως η βιομηχανία των αερομεταφορών έχει φτάσει στο ναδίρ. Αν και άλλοι αναλυτές πιστεύουν πως το καλοκαίρι του 2021 θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης προς την ανάπτυξη, ο Μάθιου Άπτσερτς δεν είναι τόσο σίγουρος.
«Αν έμαθα κάτι είναι ότι δεν γνωρίζουμε το άγνωστο», λέει, επισημαίνοντας ότι οι κρατήσεις του περσινού καλοκαιριού έκαναν όσους εργάζονται στον κλάδο της φιλοξενίας να ελπίζουν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είχε επιστρέψει, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής να αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα. Ο ίδιος προειδοποιεί πως το 2021 θα είναι μια χρονιά εγχώριου τουρισμού με προορισμό τη φύση.
Η ανάκαμψη είναι διαφορετική οπουδήποτε κι αν κοιτάξει κανείς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Virtuoso, ο αριθμός των ατόμων που ζητά συμβουλές για τις μετακινήσεις του έχει διπλασιαστεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μάθιου Άπτσερτς, η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη της παγκόσμιας συνεργασίας, ενώ έχει αλλάξει και τα δεδομένα των επενδύσεων στον τουρισμό, με τα ξενοδοχεία εν γένει τα καταλύματα να αναβαθμίζουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υγιεινή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η νόσος Covid-19

Ακόμη και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, ο CEO της Virtuoso πίστευε πως η βιομηχανία των ταξιδίων δεν εκτιμάται και τόσο σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Οι υπηρεσίες ταξιδίων προσέδωσαν στην οικονομία των ΗΠΑ 193 δισ. δολάρια το 2019, ωστόσο ακόμη κι αυτό το νούμερο δεν αποκαλύπτει ολόκληρη την εικόνα.
Τα αεροπορικά εισιτήρια προσέφεραν το 2017 έσοδα περί τα 270 δισ. δολάρια ετησίως, η διαμονή 300 δισ. δολάρια και οι υπηρεσίες σίτισης 254 δισ. δολάρια. Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα η οποία κάνει τον τουρισμό εν γένει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες των ΗΠΑ. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της βιομηχανίας του τουρισμού είναι η λανθασμένη εκτίμηση του οικονομικού του αποτυπώματος», επισημαίνει. «Τα ταξίδια είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία υπηρεσιών ανά τον κόσμο. Ο τουρισμός δεν είναι σαν την τεχνολογία, ή τις υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά προσδίδει αναπτυξιακή πορεία. Εάν ζητούσατε από 10 μέλη του Κογκρέσου να αναφέρουν μερικά από τα κορυφαία εμπορικά πλεονάσματα των ΗΠΑ στον τομέα των εξαγωγών, θα ήμουν έκπληκτος εάν ακόμη και δύο από αυτούς σας έλεγαν τον τουρισμό», καταλήγει.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης