Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσα θα ξοδέψουν οι τουρίστες το 2021 για ταξίδια

tags :
Πόσα θα ξοδέψουν οι τουρίστες το 2021 για ταξίδια
Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, όπου το 76% και το 72% αντίστοιχα δεν έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια, μόνο το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα που ζουν στις ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κράτηση
Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει τον ταξιδιωτικό κλάδο και για τους περισσότερους τα ταξίδια εξακολουθούν να είναι ένα μακρινό όνειρο. Πρόσφατα στοιχεία του διεθνούς δικτύου προσωρινής αποθήκευσης αποσκευών LuggageHero δείχνουν ότι το 70% των ερωτηθέντων παγκοσμίως δεν έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια τον Φεβρουάριο, Μάρτιο ή Απρίλιο του 2021.
Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, όπου το 76% και το 72% αντίστοιχα δεν έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια, μόνο το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα που ζουν στις ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κράτηση. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση κυρίως για δύο άτομα και ακολουθούν οικογενειακά ταξίδια ή ταξίδια σε γκρουπ και κατόπιν ατομικά ταξίδια. Λιγότερα ταξίδια πρόκειται να γίνουν για επαγγελματικούς λόγους.
Σε όλο τον κόσμο, μόνο το 2% των συμμετεχόντων στην έρευνα έχει προγραμματίσει ένα επαγγελματικό ταξίδι για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Οι άνθρωποι μειώνουν τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό

Τον περασμένο Οκτώβριο παρατηρήθηκε ότι το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλωσε ότι θα μειώσουν τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό κατά περισσότερο από 40%. Τώρα, λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο, και με ένα ολόκληρο νέο έτος μπροστά, η αισιοδοξία της επανεκκίνησης των ταξιδιών φαίνεται στους αριθμούς: Μόνο το 29% των ερωτηθέντων λένε ότι θα μειώσουν τον προϋπολογισμό τους κατά περισσότερο από 40%, σε σύγκριση με το 40% τον Οκτώβριο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλοί από τους ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν βλέπουν ένα τέλος στην πανδημία και ελπίζουν ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τα ταξίδια.
Σύμφωνα με το CNN Travel, ο αριθμός των ατόμων που θα βγουν εκτός των χωρών τους θα αρχίσει να αυξάνεται την άνοιξη και να αυξάνεται έως τα μέσα του έτους, οπότε αναμένεται ακόμη λιγότερα άτομα να αποφασίζουν να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους στην επόμενη έρευνα.
Η χαμηλότερη μείωση του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 52% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι δε θα μειώσουν καθόλου τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό το 2021. Τους ακολουθεί από κοντά το σύνολο της ΕΕ, με το 47% να σημειώνει ότι δε θα μειώσει τον προϋπολογισμό του και έπονται οι ΗΠΑ με 38%. Οι συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ θα μειώσουν περισσότερο τον προϋπολογισμό τους για ταξίδια το 2021, με 18% των ταξιδιωτών να μειώνουν τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό κατά περισσότερο από 60%, ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης