Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κυριάκος Ποζρικίδης, CEO ΔΕΘ-HELEXPO: Το 2026 θα έχουμε ένα νέο, εμβληματικό, φιλικό προς το περιβάλλον, λειτουργικό Εκθεσιακό Κέντρο

tags :
Κυριάκος Ποζρικίδης, CEO ΔΕΘ-HELEXPO: Το 2026 θα έχουμε ένα νέο, εμβληματικό, φιλικό προς το περιβάλλον, λειτουργικό Εκθεσιακό Κέντρο
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα αναπτυχθεί και ένα μικρό ξενοδοχείο 120 κλινών
Για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τις αλλαγές που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στον συνεδριακό τουρισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO.
Αναφερόμενος στο project μεταμόρφωσης των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου για τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη, ο Κυριάκος Ποζρικίδης επισημαίνει: «Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο έχει μπει στα 5 έργα των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η πρώτη φάση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Πρέπει να πω ότι συμμετείχαν 116 γραφεία απ’ όλο τον κόσμο, από τις 5 ηπείρους, από 33 χώρες. Υπάρχει μία κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή του κυρίου Μπουσκέ, ο οποίος είναι γνωστός γιατί έχει αλλάξει τη Βαρκελώνη, ήταν ο επικεφαλής πολεοδόμος και αρχιτέκτονας στη Βαρκελώνη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθηγητής στο Χάρβαρντ. Αυτή η επιτροπή επέλεξε τις 15 πιο σημαντικές προτάσεις και όχι γραφεία. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο φάκελος των στοιχείων του συγκεκριμένου οικοπέδου, του υπάρχοντος Εκθεσιακού στη Θεσσαλονίκη, για να παραδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου και από κει και πέρα θα αρχίσουν αυτά τα γραφεία να σχεδιάζουν -θα έχουν 4 μήνες- και να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου. Από κει και πέρα δίνεται το πρώτο βραβείο και ξεκινάει το κομμάτι των μελετών. Υπάρχουν 3 μελέτες οι οποίες πρέπει να γίνουν, είναι η προμελέτη, η οριστική και η μελέτη εφαρμογής, όπου εκεί, βέβαια, ξεκινάνε και οι εργασίες. Γι’ αυτό το διάστημα δίνουμε περίπου 1,5-2 χρόνια και παράλληλα βλέπουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το πώς θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό το έργο».
»Πιστεύουμε ότι το 2023 θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αποκαθήλωσης των παλαιών κτιρίων και να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά την κατασκευή με στόχο το 2026, που είναι και τα 100 χρόνια από την πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να έχουμε ένα νέο εμβληματικό, φιλικό προς το περιβάλλον, λειτουργικό Εκθεσιακό Κέντρο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO, λέγοντας πως στις εγκαταστάσεις θα αναπτυχθεί και ένα μικρό ξενοδοχείο 120 κλινών.
«Νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά θα αλλάξουν ως προς τη συμπληρωματικότητα των ψηφιακών εργαλείων. Άλλωστε αυτή την τεχνολογία την έχουμε εδώ και χρόνια. Μιλάμε για συνέδρια με ολογράμματα κ.λπ., τα οποία, ξέρετε, τα συνέδρια είναι μία βιομηχανία που ανθίζει, που όλοι επιδιώκουμε να συμμετέχουμε. Δεν σταμάτησαν ποτέ τα συνέδρια να γίνονται παρότι υπήρχε αυτή η τεχνολογία. Νομίζω πως ναι, το ψηφιακό κομμάτι είναι σημαντικό και έγινε πιο σημαντικό τώρα, την περίοδο της πανδημίας, αλλά σε μια κανονικότητα το ψηφιακό κομμάτι θα έχει αυξημένο ρόλο στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, αλλά θα συνοδεύει τη φυσική αλληλεπίδραση, δίνοντας παραπάνω δυνατότητες», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Ποζρικίδης, σχολιάζοντας τη διείσδυση των ψηφιακών εργαλείων στον χώρο των συνεδρίων και των εκθέσεων.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89342

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης