Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου: Η Κρήτη θα μπορούσε να είναι στο επίπεδο της Μαγιόρκας

tags :
Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου: Η Κρήτη θα μπορούσε να είναι στο επίπεδο της Μαγιόρκας
Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου από πέρυσι ήδη αλλά και φέτος, λόγω της κρίσης αυτής, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν την τουριστική σεζόν και βαθιά μέσα στον χειμώνα
Τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στο Ρέθυμνο, και εν γένει στην Κρήτη, για το 2021, καθώς και την πολυπόθητη επιμήκυνση της σεζόν αναδεικνύει σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ρεθύμνου.
«Μόνο από τον Ιούλιο και μετά θα ζωντανέψουμε τουριστικά. Μέχρι τότε θα είμαστε λίγο σε αναμονή γιατί αυτή τη στιγμή, που όπως ξέρουμε όλοι μας κάθε χρόνο έχουμε τις κρατήσεις, έχουμε έναν οργασμό κινητοποιήσεων για τη νέα σεζόν, υπάρχει μία παγωμάρα γενικώς, δεν έχουμε νέα απέξω. Οι tour operators είναι καθηλωμένοι, οι αεροπορικές εταιρείες περιμένουν, όλοι περιμένουν τους πρώτους μήνες των εμβολίων ίσως, αλλά και την εξέλιξη, το τρίτο κύμα φοβίζει πολλούς. Άρα πιστεύουμε ότι μετά τον Ιούλιο, και θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να κινούμαστε τουριστικά ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα», επισημαίνει η Πέπη Μπιρλιράκη.
«Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου από πέρυσι ήδη αλλά και φέτος, λόγω της κρίσης αυτής, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν την τουριστική σεζόν και βαθιά μέσα στον χειμώνα. Ετοιμαζόμαστε με τις υποδομές που έχουμε και στην πόλη και σε ξενοδοχεία εκτός πόλεως, εάν υπάρξει η πιθανότητα να έχουμε μία επιμήκυνση τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν, να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Εμείς ως χειμερινός προορισμός ζούμε τον Φλεβάρη που έχουμε το καρναβάλι και δεχόμαστε τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Μαζεύουμε γύρω στις 2.000 κλίνες, εκ των οποίων πάνω από 1.000 κλίνες είναι στην περιοχή της πόλης και αρκετές είναι και στην ενδοχώρα, σε χωριά, σε βίλες, σε μικρά ξενοδοχεία. Αυτές οι 1.500-2.000 κλίνες έχουν πλήρεις υποδομές για τον χειμώνα και ο δήμος και οι υπόλοιποι φορείς πλαισιώνουν με προγράμματα και δραστηριότητες που δίνουν στον επισκέπτη ό,τι χρειάζεται για να έχει πλήρη γκάμα εμπειριών και δράσεων που θα γεμίσουν και τον χρόνο του», τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ρεθύμνου.
«Ο δήμος Ρεθύμνης, το τμήμα Τουρισμού, τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια, έχοντας τη σιγουριά ότι μπορεί να δουλέψει τον χειμώνα, δουλεύει εντατικά το πρόγραμμα «12», 12 μήνες τουρισμός, και προσπαθούμε με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα φυσικά, αργά αλλά σταθερά, τον χειμερινό τουρισμό. Οι πόλεις της Κρήτης είναι έτοιμες», προσθέτει η αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ρεθύμνου.
«Η Κρήτη θα μπορούσε να είναι στο επίπεδο της Μαγιόρκα και όλων των άλλων νησιών της Μεσογείου που έχουν χειμερινό τουρισμό, αρκεί να έχουμε επιτέλους αυτές τις περιβόητες πτήσεις που χρειαζόμαστε για να μπορεί ο τουρίστας να έχει εύκολα πρόσβαση από την Ευρώπη στο νησί της Κρήτης», καταλήγει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89165

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης