Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTTC: Ένα ισχυρό για τα ταξίδια καλοκαίρι - Σώζονται πάνω από 100 εκατ. παγκόσμιων θέσεων εργασίας το 2021

tags :
WTTC: Ένα ισχυρό για τα ταξίδια καλοκαίρι - Σώζονται πάνω από 100 εκατ. παγκόσμιων θέσεων εργασίας το 2021
Η τελευταία οικονομική πρόβλεψη του WTTC δείχνει ότι αναμένεται ένα ισχυρό για τα ταξίδια καλοκαίρι

Περισσότερες από 100 εκατομμύρια παγκόσμιες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βιομηχανία το 2021.
Αυτό ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανοίγει εκ νέου, λόγω εμβολιασμού και δοκιμών COVID-19.
Η τελευταία οικονομική πρόβλεψη του WTTC δείχνει ότι αναμένεται ένα ισχυρό για τα ταξίδια καλοκαίρι. Πολλές μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν αναφέρει σημαντική αύξηση μελλοντικών κρατήσεων.
Το Συμβούλιο είχε προειδοποιήσει ότι 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο τουρισμό ήταν σε κίνδυνο στο αποκορύφωμα της πανδημίας.
Αλλά τώρα οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ότι θα μπορούσαν να αναβιώσουν 111 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
“Ανυπομονούμε για ένα ισχυρό καλοκαίρι για τα ταξίδια, χάρη σε ένα συνδυασμό μάσκας, εμβολιασμού και των δοκιμών κατά την αναχώρηση, δήλωσε η πρόεδρος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.
Αυτό το προβλεπόμενο αποτέλεσμα θα είναι τεράστια ανακούφιση. Και θα χαιρετιστεί ως η αρχή της πολυαναμενόμενης ανάκαμψης, για έναν τομέα που εδώ και πολύ καιρό υπέστη το βάρος των εξαιρετικά επιβλαβών ταξιδιωτικών περιορισμών.”
Παρά την αύξηση των ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας, οι αριθμοί θα εξακολουθούν να είναι 17% κάτω από τα στοιχεία του 2019, αντιπροσωπεύοντας 54 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας.
Το καλύτερο σενάριο του WTTC περιλαμβάνει μια ανάκαμψη ταξιδιού από τα τέλη Μαρτίου. Με τους εμβολιασμούς χωρίς καθυστέρηση ή την τεστ για τους ταξιδιώτες πριν την αναχώρηση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης