Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άρης Μαρίνης, πρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ: Η πλήρης απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών θα φέρει ποιοτικά καλύτερες και πιο φθηνές μεταφορές

tags :
Άρης Μαρίνης, πρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ: Η πλήρης απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών θα φέρει ποιοτικά καλύτερες και πιο φθηνές μεταφορές
Ένα πάγιο αίτημα του ΓΕΠΟΕΤ προβλέπει την απελευθέρωση των μεταφορών σε κάθε χώρα
Για το ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης των υπεραστικών συγκοινωνιών της χώρας και της συμμετοχής των τουριστικών λεωφορείων στην ανάθεση έργου αστικών συγκοινωνιών μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Αρης Μαρίνης, πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).
«Ένα πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια, είναι και οδηγία του ΟΟΣΑ άλλωστε από την ευρωπαϊκή κοινότητα, προβλέπει την απελευθέρωση των μεταφορών σε κάθε χώρα. Είμαστε μάλλον η τελευταία χώρα που δεν το έχει πράξει με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα είχαμε θεωρώ και καλύτερες μεταφορές, αλλά και πιο φθηνές, ο ανταγωνισμός αυτό φέρνει, ποιότητα και καλύτερες τιμές. Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, του κυρίου Καραμανλή, ότι τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέσα στο 2021, θα κάνει νομοθετική παρέμβαση και θα προκύψουν διαγωνισμοί που σε αυτούς θα έχουμε δικαίωμα κι εμείς ως επιχειρηματίες να συμμετέχουμε, ούτως ώστε να αναλάβουμε κάποιες γραμμές είτε υπεραστικές είτε και αστικές», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ.
Αναφορικά με το αίτημα της ΓΕΠΟΕΤ για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με εκείνα των ΚΤΕΛ, ο Άρης Μαρίνης τονίζει: «Το οξύμωρο είναι ότι από την ίδρυση των τουριστικών λεωφορείων ως φορέα αλλά και των ΚΤΕΛ, εμείς πληρώνουμε υπερδιπλάσια τέλη κυκλοφορίας, πράγμα που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί ίσχυε. Νομίζω, όμως, ότι με την καινούργια νομοθετική παρέμβαση θα εξισωθούν και αυτά».
«Εμείς ζητάμε επιδότηση ανανέωσης του στόλου στο πλαίσιο όλων αυτών που ακούγονται πλέον για «πράσινη» ανάπτυξη και λιγότερους ρύπους κ.λπ. Ζητάμε με την επαναφορά στην κανονικότητα, και εννοώ την επιστροφή του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε καινούργιες τεχνολογίες με μια επιδότηση ανάλογη με αυτή που έχει δοθεί και στα ΚΤΕΛ και σε άλλους φορείς», καταλήγει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88920

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης