17:42 Τελευταίο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Ανοδική η αγορά, αλλά χωρίς να ενθουσιάσει. Στο τέλος πήγαμε στο χαμηλό ημέρας, αν και είχαν φανεί νωρίτερα τα σημάδια. Λόγω της πορείας των τραπεζών περιορίστηκε η άνοδος. Πιέσεις σε Σαράντη, Εθνική, Eurobank και Coca Cola, επηρέασαν και κλείσαμε μόλις στο +0,09%. Το θετικό, κάτι που το είδαμε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ότι υπάρχουν βαριά χαρτιά που ξεχωρίζουν εκτός τραπεζικού κλάδου. Από την άλλη είδαμε και κάποιες κινήσεις σε μικρομεσαία που είχαν ενδιαφέρον… Μετράμε πλέον αντίστροφα έως την αλλαγή κατηγορίας της αγοράς σε αναβαθμισμένη.
ALLWYN: Πάλι τα ίδια. Είχε γράψει χαμηλό ημέρας στα 13,40 ευρώ και μόλις πήγε στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν πάλι 100 χιλ. τεμάχια πώληση σε χαμηλές τιμές και έδιναν κλείσιμο 13,14 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 13,3250 ευρώ και στο +0,79%.
ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Νομίζουμε πως η Cenergy δίνει τάση και βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις δυνατό «σκούπισμα» στη μετοχή. Ίσως δηλαδή η κίνηση να μην έχει τελειώσει και να έχει ακόμα σημαντικό δρόμο. Λόγω συμμετοχής στη θυγατρική αν πάει υψηλότερα, όπως ακούμε, τότε και η «μαμά» θα ωφεληθεί. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει διορθώσει καλά από τα υψηλά της, μπορεί να κάνει και αυτή κίνηση να τα ξαναδεί, αν και το ενεργειακό την επηρεάζει. Στο +4,12% η ΒΙΟ και στο +3,43% η CENER. Ανοδικά αλλά μόλις κατά 0,38% η ΕΛΧΑ.
ΕΥΔΑΠ: Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει τάση ένα χαρτί, αρκεί να έχει τις βάσεις και η διοίκηση να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Εδώ φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Όμως πλέον αυτό το κρατικό asset έχει μία καλύτερη αποτίμηση. Πήρε την αύξηση των τιμολογίων, έχει μεγάλο ταμείο, το οποίο μπορεί να το μειώσει δίνοντας κάτι στους μετόχους αλλά και να κάνει τις επενδύσεις με τις ταμειακές ροές και ένα δανεισμό, τον οποίο εύκολα τον σηκώνει. Στα 10,20 ευρώ και στο +2,20%.
ΔΕΗ: Μεταξύ των επιφυλακτικών Ελλήνων και των αισιόδοξων ξένων, νομίζουμε πως θα επικρατήσουν οι ξένοι. Και η στήλη είναι επιφυλακτική όταν ακούει τέτοια μεγάλα πλάνα ανάπτυξης με μόχλευση, γιατί έχουμε δει πολλά, αλλά νομίζουμε πως οι ξένοι θα πάνε τη μετοχή ακόμα πιο ψηλά. Στα 18,30 ευρώ και στο +1,10%.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όταν θα έρθει η ώρα των νέων δεικτών, των αναβαθμισμένων, τράπεζες θα έχουν σίγουρα. Άρα οι εισροές θα ξεκινήσουν από αυτές. Ποιες ακριβώς θα είναι νωρίς να φανεί. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει μπορεί να αλλάξουν. Πιέσεις σε ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ. Μόνο η ΑΛΦΑ με άνοδο απ’ τις συστημικές.
AEGEAN: Αύριο χωρίς το μέρισμα των 0,90 ευρώ. Στα 12,60 ευρώ και στο +1,45% σήμερα.
JUMBO: Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Το ενδιαφέρον είναι στο υπόλοιπο του μερίσματος.
INTRACOM: Είχε μείνει πίσω. Η Bally’s Intralot έκανε κίνηση και δεν ακολούθησε την άνοδο. Όταν είχε πέσει την είχε ακολουθήσει. Τεχνικά μπορεί και πάλι να μας δώσει τιμές πέριξ των 3,80 ευρώ. Το ζητούμενο ήταν να σπάσει προς τα πάνω. Ουσιαστικά η κίνηση 2,80 ευρώ με 3,80 ευρώ έχει γίνει κάμποσες φορές στο παρελθόν, δίνοντας καλό μεροκάματο σε όσους την έπιασαν. Στα 3,45 ευρώ και στο +8,83%.
AUSTRIACARD: Προς νέα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή στον απόηχο των πληροφοριών για εξαγορά της εταιρείας. Στα 8,14 ευρώ και στο +4,36%.
LAVIPHARM: Η φαρμακευτική κάνναβη θα στηρίξει την ανάπτυξη της τρέχουσας χρήσης, ενώ σταδιακά και κυρίως από το 2027 η νέα εξαγορά του Durogesic θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο growth. «Η εταιρεία μπαίνει σε άλλο επίπεδο. Κάνει πλέον μεγάλες εξαγορές από τεράστιες εταιρείες», είπε ο οικονομικός διευθυντής, Βασίλης Μπαλούμης, στην ενημέρωση που έγινε στο Χρηματιστήριο, από την εταιρεία.
DOTSOFT: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή.
Y/KNOT: Δυνατή κίνηση στον απόηχο της κάλυψης της αύξησης.
ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ξαφνικά σήκωσε όγκο και είχε άνοδο 11,97%.
ΜΙΝΕRVA: Μεγάλος και εδώ ο όγκος.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με υψηλό όγκο σήμερα και μεγάλες εντολές. Στο -6,11% και στα 0,2920 ευρώ υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς άνω των 100 χιλ. τεμαχίων. Τελικά έκανε όγκο 218 χιλ. τεμάχια και υποχώρησε 4,18%.
15:11 UPDATE
Cenergy και Viohalco ξεχωρίζουν
Η Viohalco ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίησης και ενισχύεται 4,26%.
Η συμμετοχή της στη Cenergy, η οποία έχει εξαιρετικές προοπτικές, λόγω ανεκτέλεστου και δραστηριότητας δίνει ώθηση και στη «μαμά». Η Cenergy έχει άνοδο 3,43% και είναι στα 21,72 ευρώ με την αποτίμηση στα 4,61 δισ. ευρώ. Η εικόνα της μετοχής δείχνει πως δε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να γράψει νέα ιστορικά υψηλά, αρκεί να το επιτρέψουν και οι συνθήκες στην αγορά.
Η ΔΕΗ επίσης έχει καλή άνοδο 1,66% και μάλιστα με όγκο συναλλαγών πάνω από 2,3 εκατ. τεμάχια. Στον τίτλο έχουν γίνει 8 πακέτα συνολικού όγκου 940 χιλ. τεμαχίων. Η μετοχή είναι στα 18,40 ευρώ.
14:01 UPDATE
Μια ματιά στις πτωτικές
Υποχωρεί 6,11% η Προοδευτική με όγκο 121 χιλ. τεμάχια, ενώ στην τιμή των 0,2920 ευρώ όπου έχει γίνει η τελευταία πράξη οι αγοραστές ζητάνε 109 χιλ. τεμάχια.
Η Dotsoft έγραψε ιστορικό υψηλό στα 30,80 ευρώ λίγο νωρίτερα και τώρα υποχωρεί στα 28,40 ευρώ (-2,07%). Ωστόσο ο αγοραστής είναι στα 28,60 ευρώ και ο πωλητής στα 30,80 ευρώ.
Μετά τα ιστορικά υψηλά στα 414 ευρώ που έγραψε η Καρέλια στις 16/4 τώρα είναι στα 390 ευρώ με απώλειες 1,76%.
Με απώλειες 1,67% και υψηλό όγκο η Minerva. Επί της μετοχής έχουν γίνει 38 χιλ. τεμάχια. Από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει να δει τέτοιο όγκο η μετοχή.
12:10 UPDATE
Τα χαρτιά που ξεχωρίζουν
Πληροφορίες για καλά μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου ή και εξαγορές, δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Η Intracom ενισχύεται σχεδόν 9% και είναι στα 3,45 ευρώ με υψηλό όγκο 381 χιλ. τεμάχια και λόγω πληροφοριών για καλό μέρισμα ή ακόμα και επιστροφή κεφαλαίου. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης.
Η Y/KNOT λόγω κάλυψης κατά 100% της αύξησης κεφαλαίου ενισχύεται 5%.
Η Allwyn κάνει την κίνηση που χρειάζεται ώστε η τιμή μετατροπής για την επανεπένδυση του μερίσματος να συμφέρει. Διαβάστε περισσότερα στο σχόλιο που είχαμε στο άνοιγμα. Είναι στα 13,81 ευρώ με άνοδο 4,46% και όγκο 214 χιλ. τεμάχια.
Καλή άνοδο 2,40% και για την ΕΥΔΑΠ, λόγω πληροφοριών για επιστροφή κεφαλαίου έως 1,50 ευρώ. Η μετοχή είναι στα 10,24 ευρώ και νωρίτερα έγραψε υψηλό στα 10,38 ευρώ που είναι και νέο υψηλό 18 ετών.
10:43 Πρώτο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Πήραμε και την έγκριση της Stoxx για αναβάθμιση. Ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας αλλαγών και θα δούμε έκρηξη τζίρου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Κατά τα λοιπά, το βλέμμα παραμένει στο Ιράν. Έχουμε άνοδο της τιμής του πετρελαίου, αλλά και μία πρόταση από το Ιράν για άνοιγμα των στενών του Ορμούζ. Άνοιξαν με ήπια κέρδη οι ευρωπαϊκοί δείκτες και ακολουθούμε και εμείς. Ήπιες οι τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά.
STOXX: Πήραμε το εισιτήριο και από αυτόν τον οίκο. Το Σεπτέμβριο, στις 21 θα μας περάσει στις ανεπτυγμένες αγορές. Μαζί με FTSE Russell και S&P. Πλησιάζει ο καιρός που θα δούμε μεγάλες ροές κεφαλαίων. Και ξέρετε ποια μετοχή θα ευνοηθεί περισσότερο. Αυτή της ΕΧΑΕ, η οποία πουλήθηκε τσάμπα, για να μην ξεχνιόμαστε.
ALLWYN: Στα 13,47 ευρώ καθορίστηκε η τιμή για την επανεπένδυση του ειδικού μερίσματος των 0,80 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα λήγει η προθεσμία επιλογής. Η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε στα 13,22 ευρώ και σήμερα άνοιξε στα 13,51 ευρώ. Χρειάζεται μία καλή κίνηση για να πείσει όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμα επανεπένδυση να το κάνουν.
AEGEAN AIRLINES: Όσοι έχουν μετοχές της εταιρείας, σήμερα στο κλείσιμο, θα λάβουν το μέρισμα των 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο, οι μετοχές της ΑΡΑΙΓ θα διαπραγματευτούν χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
ΔΕΗ: Θα παραμείνει το βλέμμα πάνω της. Σήμερα έχουμε ξεχωριστό θέμα στη στήλη με ρεπορτάζ που κάναμε. Ένα ερώτημα είναι αναφορικά με τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη των επόμενων ετών, με τι τιμή μεγαβατώρας έχει υπολογιστεί; Οι ξένοι πάντως είναι εξαιρετικά θετικοί από την κίνηση, καθώς βλέπουν πως αυξάνεται το μέγεθος και θα μπορέσει να προσελκύσει κεφάλαια από μεγαλύτερους επενδυτές. Δυνατές εντολές στη μετοχή και ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά ο όγκος έφτασε τις 300 χιλ. τεμάχια. Στα 18,19 ευρώ και στο +0,50%.
ΕΥΔΑΠ: Άνοιξε σε νέα υψηλά 18 ετών. Έχουμε αναλυτικό θέμα στη στήλη και για τη συγκεκριμένη μετοχή.
INTERLIFE: Τα ισχυρά αποτελέσματα, την έχουν φέρει και πάλι στο επίκεντρο. Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε νέα ιστορικά υψηλά και σήμερα απέχει ελάχιστα από την καταγραφεί νέων.
REAL CONS.: Αναδεικνύεται εκ των κορυφαίων του κλάδου σε χρηματιστηριακή συμπεριφορά. Μια ανάσα και αυτή από νέα ιστορικά υψηλά.
INTRACOM: Η Bally’s Intralot ανέκαμψε, αλλά η συγκεκριμένη όχι. Σήμερα κάνει μία προσπάθεια και είναι στα 3,33 ευρώ με άνοδο 5,05%. Ο όγκος μεγάλος αφού στα πρώτα λεπτά έχει ξεπεράσει τις 70 χιλ. τεμάχια. Σήμερα, δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης.
Y/KNOT: Με φόρα και το δικό της ξεκίνημα, μετά και την ανακοίνωση για πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου. Στα 1,13 ευρώ και στο +4,15% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν και εξαιρετικά φθηνή, είναι ξεχασμένη από όλους. Σήμερα βέβαια άνοιξε με κάτι παραπάνω από 2 χιλ. τεμάχια και με άνοδο 2,93%. Η αποτίμηση στα 100 εκατ. ευρώ.
LAVIPHARM: Ενημέρωση αναλυτών έχει σήμερα η εταιρεία και ίσως κάνει κάποια επικαιροποίηση εκτιμήσεων και δώσει και κάποια στοιχεία για τη νέα εξαγορά. Εμείς εκτιμούμε πως θα φέρει ισχυρή αύξηση στα EBITDA το 2027 και θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ.
ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
ΑΓΟΡΑ: Ανοδική η αγορά, αλλά χωρίς να ενθουσιάσει. Στο τέλος πήγαμε στο χαμηλό ημέρας, αν και είχαν φανεί νωρίτερα τα σημάδια. Λόγω της πορείας των τραπεζών περιορίστηκε η άνοδος. Πιέσεις σε Σαράντη, Εθνική, Eurobank και Coca Cola, επηρέασαν και κλείσαμε μόλις στο +0,09%. Το θετικό, κάτι που το είδαμε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ότι υπάρχουν βαριά χαρτιά που ξεχωρίζουν εκτός τραπεζικού κλάδου. Από την άλλη είδαμε και κάποιες κινήσεις σε μικρομεσαία που είχαν ενδιαφέρον… Μετράμε πλέον αντίστροφα έως την αλλαγή κατηγορίας της αγοράς σε αναβαθμισμένη.
ALLWYN: Πάλι τα ίδια. Είχε γράψει χαμηλό ημέρας στα 13,40 ευρώ και μόλις πήγε στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν πάλι 100 χιλ. τεμάχια πώληση σε χαμηλές τιμές και έδιναν κλείσιμο 13,14 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 13,3250 ευρώ και στο +0,79%.
ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Νομίζουμε πως η Cenergy δίνει τάση και βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις δυνατό «σκούπισμα» στη μετοχή. Ίσως δηλαδή η κίνηση να μην έχει τελειώσει και να έχει ακόμα σημαντικό δρόμο. Λόγω συμμετοχής στη θυγατρική αν πάει υψηλότερα, όπως ακούμε, τότε και η «μαμά» θα ωφεληθεί. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει διορθώσει καλά από τα υψηλά της, μπορεί να κάνει και αυτή κίνηση να τα ξαναδεί, αν και το ενεργειακό την επηρεάζει. Στο +4,12% η ΒΙΟ και στο +3,43% η CENER. Ανοδικά αλλά μόλις κατά 0,38% η ΕΛΧΑ.
ΕΥΔΑΠ: Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει τάση ένα χαρτί, αρκεί να έχει τις βάσεις και η διοίκηση να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Εδώ φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Όμως πλέον αυτό το κρατικό asset έχει μία καλύτερη αποτίμηση. Πήρε την αύξηση των τιμολογίων, έχει μεγάλο ταμείο, το οποίο μπορεί να το μειώσει δίνοντας κάτι στους μετόχους αλλά και να κάνει τις επενδύσεις με τις ταμειακές ροές και ένα δανεισμό, τον οποίο εύκολα τον σηκώνει. Στα 10,20 ευρώ και στο +2,20%.
ΔΕΗ: Μεταξύ των επιφυλακτικών Ελλήνων και των αισιόδοξων ξένων, νομίζουμε πως θα επικρατήσουν οι ξένοι. Και η στήλη είναι επιφυλακτική όταν ακούει τέτοια μεγάλα πλάνα ανάπτυξης με μόχλευση, γιατί έχουμε δει πολλά, αλλά νομίζουμε πως οι ξένοι θα πάνε τη μετοχή ακόμα πιο ψηλά. Στα 18,30 ευρώ και στο +1,10%.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όταν θα έρθει η ώρα των νέων δεικτών, των αναβαθμισμένων, τράπεζες θα έχουν σίγουρα. Άρα οι εισροές θα ξεκινήσουν από αυτές. Ποιες ακριβώς θα είναι νωρίς να φανεί. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει μπορεί να αλλάξουν. Πιέσεις σε ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ. Μόνο η ΑΛΦΑ με άνοδο απ’ τις συστημικές.
AEGEAN: Αύριο χωρίς το μέρισμα των 0,90 ευρώ. Στα 12,60 ευρώ και στο +1,45% σήμερα.
JUMBO: Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Το ενδιαφέρον είναι στο υπόλοιπο του μερίσματος.
INTRACOM: Είχε μείνει πίσω. Η Bally’s Intralot έκανε κίνηση και δεν ακολούθησε την άνοδο. Όταν είχε πέσει την είχε ακολουθήσει. Τεχνικά μπορεί και πάλι να μας δώσει τιμές πέριξ των 3,80 ευρώ. Το ζητούμενο ήταν να σπάσει προς τα πάνω. Ουσιαστικά η κίνηση 2,80 ευρώ με 3,80 ευρώ έχει γίνει κάμποσες φορές στο παρελθόν, δίνοντας καλό μεροκάματο σε όσους την έπιασαν. Στα 3,45 ευρώ και στο +8,83%.
AUSTRIACARD: Προς νέα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή στον απόηχο των πληροφοριών για εξαγορά της εταιρείας. Στα 8,14 ευρώ και στο +4,36%.
LAVIPHARM: Η φαρμακευτική κάνναβη θα στηρίξει την ανάπτυξη της τρέχουσας χρήσης, ενώ σταδιακά και κυρίως από το 2027 η νέα εξαγορά του Durogesic θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο growth. «Η εταιρεία μπαίνει σε άλλο επίπεδο. Κάνει πλέον μεγάλες εξαγορές από τεράστιες εταιρείες», είπε ο οικονομικός διευθυντής, Βασίλης Μπαλούμης, στην ενημέρωση που έγινε στο Χρηματιστήριο, από την εταιρεία.
DOTSOFT: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή.
Y/KNOT: Δυνατή κίνηση στον απόηχο της κάλυψης της αύξησης.
ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ξαφνικά σήκωσε όγκο και είχε άνοδο 11,97%.
ΜΙΝΕRVA: Μεγάλος και εδώ ο όγκος.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με υψηλό όγκο σήμερα και μεγάλες εντολές. Στο -6,11% και στα 0,2920 ευρώ υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς άνω των 100 χιλ. τεμαχίων. Τελικά έκανε όγκο 218 χιλ. τεμάχια και υποχώρησε 4,18%.
15:11 UPDATE
Cenergy και Viohalco ξεχωρίζουν
Η Viohalco ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίησης και ενισχύεται 4,26%.
Η συμμετοχή της στη Cenergy, η οποία έχει εξαιρετικές προοπτικές, λόγω ανεκτέλεστου και δραστηριότητας δίνει ώθηση και στη «μαμά». Η Cenergy έχει άνοδο 3,43% και είναι στα 21,72 ευρώ με την αποτίμηση στα 4,61 δισ. ευρώ. Η εικόνα της μετοχής δείχνει πως δε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να γράψει νέα ιστορικά υψηλά, αρκεί να το επιτρέψουν και οι συνθήκες στην αγορά.
Η ΔΕΗ επίσης έχει καλή άνοδο 1,66% και μάλιστα με όγκο συναλλαγών πάνω από 2,3 εκατ. τεμάχια. Στον τίτλο έχουν γίνει 8 πακέτα συνολικού όγκου 940 χιλ. τεμαχίων. Η μετοχή είναι στα 18,40 ευρώ.
14:01 UPDATE
Μια ματιά στις πτωτικές
Υποχωρεί 6,11% η Προοδευτική με όγκο 121 χιλ. τεμάχια, ενώ στην τιμή των 0,2920 ευρώ όπου έχει γίνει η τελευταία πράξη οι αγοραστές ζητάνε 109 χιλ. τεμάχια.
Η Dotsoft έγραψε ιστορικό υψηλό στα 30,80 ευρώ λίγο νωρίτερα και τώρα υποχωρεί στα 28,40 ευρώ (-2,07%). Ωστόσο ο αγοραστής είναι στα 28,60 ευρώ και ο πωλητής στα 30,80 ευρώ.
Μετά τα ιστορικά υψηλά στα 414 ευρώ που έγραψε η Καρέλια στις 16/4 τώρα είναι στα 390 ευρώ με απώλειες 1,76%.
Με απώλειες 1,67% και υψηλό όγκο η Minerva. Επί της μετοχής έχουν γίνει 38 χιλ. τεμάχια. Από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει να δει τέτοιο όγκο η μετοχή.
12:10 UPDATE
Τα χαρτιά που ξεχωρίζουν
Πληροφορίες για καλά μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου ή και εξαγορές, δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Η Intracom ενισχύεται σχεδόν 9% και είναι στα 3,45 ευρώ με υψηλό όγκο 381 χιλ. τεμάχια και λόγω πληροφοριών για καλό μέρισμα ή ακόμα και επιστροφή κεφαλαίου. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης.
Η Y/KNOT λόγω κάλυψης κατά 100% της αύξησης κεφαλαίου ενισχύεται 5%.
Η Allwyn κάνει την κίνηση που χρειάζεται ώστε η τιμή μετατροπής για την επανεπένδυση του μερίσματος να συμφέρει. Διαβάστε περισσότερα στο σχόλιο που είχαμε στο άνοιγμα. Είναι στα 13,81 ευρώ με άνοδο 4,46% και όγκο 214 χιλ. τεμάχια.
Καλή άνοδο 2,40% και για την ΕΥΔΑΠ, λόγω πληροφοριών για επιστροφή κεφαλαίου έως 1,50 ευρώ. Η μετοχή είναι στα 10,24 ευρώ και νωρίτερα έγραψε υψηλό στα 10,38 ευρώ που είναι και νέο υψηλό 18 ετών.
10:43 Πρώτο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Πήραμε και την έγκριση της Stoxx για αναβάθμιση. Ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας αλλαγών και θα δούμε έκρηξη τζίρου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Κατά τα λοιπά, το βλέμμα παραμένει στο Ιράν. Έχουμε άνοδο της τιμής του πετρελαίου, αλλά και μία πρόταση από το Ιράν για άνοιγμα των στενών του Ορμούζ. Άνοιξαν με ήπια κέρδη οι ευρωπαϊκοί δείκτες και ακολουθούμε και εμείς. Ήπιες οι τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά.
STOXX: Πήραμε το εισιτήριο και από αυτόν τον οίκο. Το Σεπτέμβριο, στις 21 θα μας περάσει στις ανεπτυγμένες αγορές. Μαζί με FTSE Russell και S&P. Πλησιάζει ο καιρός που θα δούμε μεγάλες ροές κεφαλαίων. Και ξέρετε ποια μετοχή θα ευνοηθεί περισσότερο. Αυτή της ΕΧΑΕ, η οποία πουλήθηκε τσάμπα, για να μην ξεχνιόμαστε.
ALLWYN: Στα 13,47 ευρώ καθορίστηκε η τιμή για την επανεπένδυση του ειδικού μερίσματος των 0,80 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα λήγει η προθεσμία επιλογής. Η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε στα 13,22 ευρώ και σήμερα άνοιξε στα 13,51 ευρώ. Χρειάζεται μία καλή κίνηση για να πείσει όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμα επανεπένδυση να το κάνουν.
AEGEAN AIRLINES: Όσοι έχουν μετοχές της εταιρείας, σήμερα στο κλείσιμο, θα λάβουν το μέρισμα των 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο, οι μετοχές της ΑΡΑΙΓ θα διαπραγματευτούν χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
ΔΕΗ: Θα παραμείνει το βλέμμα πάνω της. Σήμερα έχουμε ξεχωριστό θέμα στη στήλη με ρεπορτάζ που κάναμε. Ένα ερώτημα είναι αναφορικά με τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη των επόμενων ετών, με τι τιμή μεγαβατώρας έχει υπολογιστεί; Οι ξένοι πάντως είναι εξαιρετικά θετικοί από την κίνηση, καθώς βλέπουν πως αυξάνεται το μέγεθος και θα μπορέσει να προσελκύσει κεφάλαια από μεγαλύτερους επενδυτές. Δυνατές εντολές στη μετοχή και ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά ο όγκος έφτασε τις 300 χιλ. τεμάχια. Στα 18,19 ευρώ και στο +0,50%.
ΕΥΔΑΠ: Άνοιξε σε νέα υψηλά 18 ετών. Έχουμε αναλυτικό θέμα στη στήλη και για τη συγκεκριμένη μετοχή.
INTERLIFE: Τα ισχυρά αποτελέσματα, την έχουν φέρει και πάλι στο επίκεντρο. Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε νέα ιστορικά υψηλά και σήμερα απέχει ελάχιστα από την καταγραφεί νέων.
REAL CONS.: Αναδεικνύεται εκ των κορυφαίων του κλάδου σε χρηματιστηριακή συμπεριφορά. Μια ανάσα και αυτή από νέα ιστορικά υψηλά.
INTRACOM: Η Bally’s Intralot ανέκαμψε, αλλά η συγκεκριμένη όχι. Σήμερα κάνει μία προσπάθεια και είναι στα 3,33 ευρώ με άνοδο 5,05%. Ο όγκος μεγάλος αφού στα πρώτα λεπτά έχει ξεπεράσει τις 70 χιλ. τεμάχια. Σήμερα, δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης.
Y/KNOT: Με φόρα και το δικό της ξεκίνημα, μετά και την ανακοίνωση για πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου. Στα 1,13 ευρώ και στο +4,15% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν και εξαιρετικά φθηνή, είναι ξεχασμένη από όλους. Σήμερα βέβαια άνοιξε με κάτι παραπάνω από 2 χιλ. τεμάχια και με άνοδο 2,93%. Η αποτίμηση στα 100 εκατ. ευρώ.
LAVIPHARM: Ενημέρωση αναλυτών έχει σήμερα η εταιρεία και ίσως κάνει κάποια επικαιροποίηση εκτιμήσεων και δώσει και κάποια στοιχεία για τη νέα εξαγορά. Εμείς εκτιμούμε πως θα φέρει ισχυρή αύξηση στα EBITDA το 2027 και θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ.
ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
Σχόλια αναγνωστών