Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Εβδομάδα με κέρδη 5,6% και υψηλές συναλλαγές – Οι πρωταγωνιστές

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Εβδομάδα με κέρδη 5,6% και υψηλές συναλλαγές – Οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
17:35 Τελευταίο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική εβδομάδα. Μετά από 4 μέρες ανόδου, είδαμε σήμερα μία ήπια διολίσθηση και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Όμως άλλες μετοχές μπήκαν στο στόχαστρο των αγοραστών και έτσι κατάφερε ο Γ.Δ. στο τέλος να κλείσει και πάλι με άνοδο κατά 0,13% και με το τζίρο να είναι πάνω από 213 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας 5 ανοδικές. Στις τελικές δημοπρασίες οι εντολές ήταν και σήμερα μεγάλες και έτσι φτάνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ο τζίρος. Ξεχώρισαν Optima Bank, HelleniQ Energy, Αεροδρόμιο και Metlen. O Γ.Δ. είχε εβδομαδιαία άνοδο 5,6%.

HELLENIQ ENERGY: Ο στόχος για 1 δισ. ευρώ EBITDA φέτος, τα αυξημένα περιθώρια διύλισης και η επαναλειτουργία του διυλιστηρίου, φαίνεται πως ήταν οι λόγοι της ανόδου σήμερα της μετοχής. Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αναμενόμενα αν κρίνουμε από τα σχόλια των αναλυτών. Στα 8,10 ευρώ και στο +3,05% με όγκο πάνω από 588 χιλ. τεμάχια.

METLEN: Και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή. Οι μετοχές μάλλον, καθώς διαπραγματεύονται δύο στο Χ.Α. Στα 51,45 ευρώ και στο +1,48% η MTLN και στα 51,50 ευρώ η ΜΥΤΙΛ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Από τις πιο επιτυχημένες εισαγωγές στο Χ.Α.. Άργησε λίγο και μπορεί να «εκνεύρισε» κάποιους επενδυτές, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει μοιράσει πολλές χαρές. Ειδικά μετά και την επανεπένδυση του μερίσματος. Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα. Στα 10,66 ευρώ και στο +1,72%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μέχρι 13% περιθώριο, εντοπίζει στις συστημικές τράπεζες η Citi. Ξεχώρισε η Optima Bank σήμερα με άνοδο 4,19% και νέα ιστορικά υψηλά. Από τις συστημικές η ΠΕΙΡ είχε άνοδο 0,95% με τζίρο 25,1 εκατ. ευρώ και μετά η ΑΛΦΑ με άνοδο 0,63% και τζίρο 29,4 εκατ. ευρώ.

ΙΛΥΔΑ: Νέα ιστορικά υψηλά πάλι από τη μετοχή. Στα 3,64 ευρώ και στο +5,81%.

QUALCO: Με τιμή εισαγωγής τα 5,46 ευρώ, έχει γράψει υψηλό στα 6,32 ευρώ και σήμερα έκλεισε τα 5,74 ευρώ.

FRIGOGLASS: Όχι η εισηγμένη, αλλά αυτή που ανήκει κατά 85% στους ομολογιούχους και κατά 15% στην εισηγμένη δημοσίευσε αποτελέσματα. Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο και η εκτίμηση είναι πως θα συνεχίσει και στο δεύτερο. Το προσαρμοσμένο EBITDA στο +91% και στα 44 εκατ. ευρώ και με σημαντική βελτίωση περιθωρίων. Όπως φαίνεται η νέα διοίκηση τα έχει πάει καλύτερα από την προηγούμενη. Τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία σημειώνουμε όπως η Beta Glass, είναι ενεχυριασμένα στους ομολογιούχους. 
FRIGO_2.jpeg
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Επανήλθαν οι αγοραστές σήμερα, μετά από μία διόρθωση. Και πάλι υψηλός ο όγκος στη μετοχή. Νέες πωλήσεις μετοχών ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος. Συνολικά πούλησε κάτι παραπάνω από 58 χιλ. τεμάχια. Ο κ.Τσαδήμας με βάσ τελευταία ενημέρωση είχε 4,88% ή 1,18 εκατ. μετοχές. Στα 0,6650 ευρώ και στο +22,02% με όγκο 353 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Διορθωτικά σήμερα, με καλύτερη εικόνα στο Sunrise, το οποίο έκλεισε αμετάβλητο. Είχαν καταγράψει ένα σερί έως 4 ανοδικές κάποιες μετοχές της κατηγορίας. Το ΚΑΙΡΟΜΕΖ στο -5,98% και το ΓΚΜΕΖΖ στο -5,33%.

DOPPLER: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν και συμπλήρωσε 3 συνεχόμενες ανοδικές. Δεν τα έχει πάει καλά φέτος η μετοχή και έχει απώλειες. Στα 0,5150 ευρώ και στο +9,11%.

ΠΑΪΡΗΣ: Από τις «παιχνιδιάρικες» μετοχές και κάνει την κινησούλα της και αυτή με καλούς όγκους για τα δεδομένα της. Σε υψηλά 12 μηνών και με δυνατή αντίσταση λίγο πιο πάνω.

Καλό Σαββατοκύριακο


13:55 UPDATE

Μικρομεσαία που ξεχωρίζουν

Παραμένει το ενδιαφέρον σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με αρκετές να ξεχωρίζουν και σήμερα.
Επανήλθαν οι αγοραστές στην Προοδευτική και με όγκο άνω των 268 χιλ. τεμαχίων, ή πάνω από το 1% του συνόλου η μετοχή είναι στα 0,66 ευρώ με άνοδο 21,10% και αποτίμηση 16 εκατ. ευρώ.
Η Παΐρης ενισχύεται 9,86% και είναι στα 1,17 ευρώ με αποτίμηση λίγο κάτω από 6 εκατ. ευρώ. Η μετοχή είναι σε υψηλό 12 μηνών.
Οι Αττικές εκδόσεις έχουν άνοδο 9,57% με σχετικά καλό όγκο για τα δεδομένα της μετοχής.
Η Doppler έχει κλειδώσει στο +9,11% με όγκο 32 χιλ. τεμάχια και η Ίλυδα γράφει νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύεται 6,1% και είναι στα 3,65 ευρώ.


13:00 UPDATE


Ανάσες στις τράπεζες

Μετά το πρόσφατο ράλι οι τράπεζες παίρνουν ανάσες στη σημερινή συνεδρίαση και εκδηλώνονται ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ο δείκτης υποχωρεί 0,47% έναντι απωλειών μόλις 0,08% του Γενικού Δείκτη, αφού υπάρχει ενδιαφέρον σε μη τραπεζικά βαριά χαρτιά.
Η Κύπρου υποχωρεί 1,86%, η Εθνική 1,11%, η Eurobank 0,5% και η Πειραιώς 0,31%.
Οριακή άνοδο 0,37% καταγράφει η Alpha Bank και 2,3% η Optima bank.
Με άνοδο 2,93% και η Attica Bank λόγω των πληροφοριών ότι έχει καταθέσει πρόταση να εξαγοράσει την HSBC Μάλτας.

10:43 Πρώτο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ:
Μετά από ένα δυνατό σερί που έχει δώσει περίπου 100 μονάδες στο Γενικό Δείκτη σε 4 συνεδριάσεις και κέρδη άνω του 40% από την αρχή του έτους, η αγορά άνοιξε σταθεροποιητικά με το βλέμμα στο εξωτερικό. Ήπια χαμηλότερα ο DAX, οριακά υψηλότερα ο CAC, σχεδόν αμετάβλητη η δική μας αγορά. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και πάλι θα προσφέρουν ασφάλεια. Καλό άνοιγμα για Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΠΕ.

MSCI: Ούτε αυτή τη φορά μας έκανε το χατίρι. Δεν είχε αλλαγές και δεν μπήκε η Motor Oil, αν και κατά την ταπεινή μας άποψη, χωρούσε.

HELLENIQ ENERGY: Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Eurobank Equities τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ήταν ανώτερα και των δικών της εκτιμήσεων και των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα προσαρμοσμένα EBITDA υποχώρησαν 5% και στα 221 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1% και στα 72 εκατ. ευρώ. Σε δημοσιευμένο επίπεδο τα EBITDA στο εξάμηνο ήταν 234,6 εκατ. ευρώ από 531,9 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο και η τελική γραμμή είχε ζημιά 19,3 εκατ. ευρώ από 209,2 εκατ. ευρώ κέρδος πέρυσι. Έχει κάνει κάποιες εξαγορές ΑΠΕ, χωρίς να αναφέρει τίμημα, ενώ η λογιστική κατάσταση παρέχει καλή πληροφόρηση. Ο καθαρός δανεισμός στα 2,36 δισ. ευρώ από 1,58 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στα 7,9050 ευρώ και στο +0,57%.
HelleniQ.jpg

METLEN: Προχωράει το squeeze out και όσοι έχουν μετοχές ΜΥΤΙΛ και δεν έχουν εμφανιστεί και ίσως να μην εμφανιστούν ποτέ, θα λάβουν μετοχές MTLN και όχι μετρητά. Ίσως να είναι καλύτερο γιατί τα μετρητά είναι λιγότερα από την τιμή που έχουν και οι δύο μετοχές σήμερα στο ταμπλό. Στα 50,70 ευρώ, αμετάβλητη στο άνοιγμα.

AEGEAN: Διαγραμματικά κοιτάζει σημαντικά υψηλότερα. Η πορεία του τουρισμού έχει βελτιωθεί σημαντικά, άλλωστε είμαστε στον Αύγουστο και έτσι έχει καλές αφορμές για να βελτιώσει την αποτίμηση. Στα 13,40 ευρώ και στο +0,90%.

ΕΧΑΕ: Η στήλη έγραφε εδώ και μέρες ότι «μαζεύουν» μεγάλα παιδιά και ανακοινώθηκε ποσοστό πάνω από 6% από συγκεκριμένο fund. Όταν μία μετοχή «μαζεύεται» κάποια στιγμή πρέπει να φανεί. Αυτό έγινε εδώ. Σε άλλο θέμα. Έχει δει κανείς τις αναλύσεις των ξένων και την τιμή στόχο που δίνουν για τη Euronext; Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

BRIQ PROPERTIES: Η εξαγορά της Int.International, έδωσε ώθηση και στα αποτελέσματα, ενώ και η μετοχή κατέγραψε μεγάλη άνοδο, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το discount. Ωραία πληροφόρηση παρέχει η διοίκηση στην ανακοίνωση. Στα 2,98 ευρώ τώρα και με discount 13% έναν της ΝAV.
BriQ_2.jpg

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λόγω σύγκρισης αποτιμήσεων στο +9,57% και είναι κλειδωμένη.

TIP: Χαρακτηριστικό του bull market είναι πως καμία αρνητική είδηση δεν εκλαμβάνεται ως αρνητικό. Οι επενδυτές θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας θέλει να μαζέψει το χαρτί και προσπαθεί να τους παραπλανήσει δημοσιεύοντας μία ανακοίνωση. Η ιστορία έχει δείξει άλλα…

ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ_141.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης