Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανάσες μετά τα υψηλά 13 ετών με μειωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανάσες μετά τα υψηλά 13 ετών με μειωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και άνοιξαν με καλές απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές και ακολουθήσαμε και εμείς, βελτιώθηκε κάπως η εικόνα στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης. Πήγε προς το τέλος να… γυρίσει το ματσάκι ο Γενικός Δείκτης, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά έκλεισε με απώλειες 0,27%. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν με αρνητικό πρόσημο. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός έναντι άλλων συνεδριάσεων. Σημειώνουμε πως η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 0,86% και πως από την αρχή του χρόνου ενισχύεται το Χ.Α. κατά 14,27%. Θα πούμε επίσης πως συνολικά η εβδομάδα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον και λίγες μετοχές να είναι στο επίκεντρο.

ΟΠΑΠ: Έβγαλε τα αμυντικά χαρακτηριστικά της και στήριξε την αγορά. Φαίνεται πως δε θέλει το καλό κλίμα, θέλει το επιφυλακτικό… Στα 15,08 ευρώ και στο +0,87%.

ΕΛΠΕ: Εκ των μετοχών που ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση. Η αλήθεια είναι πως η απόσταση με τη Motor Oil αυξάνεται μετά και το πρόσφατο ιστορικό υψηλό της ανταγωνίστριας. Ένα μέρος βέβαια δικαιολογείται, αλλά νομίζουμε πως και η HelleniQ έχει προοπτικές για καλύτερες τιμές. Στα 8,58 ευρώ και στο +2,39%.

ΟΤΕ: Ο μεγάλος μας καημός. Θα τελειώσει το ράλι και ακόμα θα ψάχνουμε το λόγο που δεν την προτιμούν οι επενδυτές. Τρέχουν άλλες κι άλλες και η συγκεκριμένη τίποτα. Και σήμερα στις τελικές δημοπρασίες τον γύρισαν σε αρνητικό έδαφος και τον έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε μέρα βάζουν τέτοιες εντολές στις τελικές δημοπρασίες; Υπάρχει Επιτροπή Συναλλαγών; Κοιτάζει κανείς τις πράξεις; Στα 13,75 ευρώ και στο -0,22%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς με άνοδο 0,85%. Οριακές οι απώλειες για την Εθνική και λίγο μεγαλύτερες για τις άλλες δύο συστημικές.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Προφανώς κάποιοι επενδυτές να φοβούνται τη διαγραφή της και να ρευστοποιούν. Είναι ακόμα νωρίς και νομίζουμε πως δεν έκανε τόσο κόπο η Alpha Bank για να της δώσει αντικείμενο, να της αγοράσει τα ακίνητα κ.α. για να βγει εκτός Χ.Α.. Διατηρούμε μία κρυφή ελπίδα πως κάτι θα γίνει. Στα 6,94 ευρώ και στο -1,70%.

ΕΚΤΕΡ: Νομίζουμε πως διαγραμματικά τα περιθώρια πτώσης έχουν μειωθεί για να μην πούμε πως έχουν εξαντληθεί. Αν σπάσει την ανοδική γραμμή θα είναι αρνητική εξέλιξη, γιατί η επόμενη μεγάλη στήριξη είναι πιο χαμηλά. Μας έχει επιβεβαιώσει κάμποσες φορές αυτή τη γραμμή στήριξης και περιμένουμε να το ξανακάνει. Ίδωμεν… Χαμηλό ημέρας σήμερα στα 4,0250 ευρώ και κλείσιμο στα 4,08 ευρώ με άνοδο 0,25%.

DOPPLER: Οι αγορές προεξοφλούν. Και μπορεί εδώ ο όγκος να μην είναι σπουδαίος, αλλά κάποιοι προσπαθούν να αποτυπώσουν στο ταμπλό την εκτίμηση ότι γυρνάει σελίδα. Και μπορεί να το κάνει, αν η ρευστότητα κατευθυνθεί σωστά και αυξήσει πωλήσεις. Αν το κάνει δικαιολογεί υψηλότερη αποτίμηση. Τώρα για την αύξηση κεφαλαίου ή για τη μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές και άρα dilution θα πούμε πως καλύτερα να έχεις μικρότερο ποσοστό σε μία υγιή εταιρεία παρά μεγαλύτερο σε κάποια που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Στα 1,36 ευρώ και στο +9,68%.

LAVIPHARM: Ικανοποίησαν φαίνεται τα αποτελέσματα και η μετοχή είχε άνοδο σήμερα. Το ζητούμενο εδώ είναι να συνεχίσει η διοίκηση να δημοσιεύει ανακοινώσεις που να δείχνουν ότι κάνει deliver όσα έχει υποσχεθεί. Μέχρι στιγμής δεν πρέπει να έχει κάποιος παράπονο.

INTRACOΜ: Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώριζαν στο ταμπλό, έχει μπει λίγο στο περιθώριο. Χρειάζεται ανάσες και φυσικά και νέες ειδήσεις προκειμένου να υπάρξει νέο περιθώριο ανόδου.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης