Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Μυτιληναίου – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Μυτιληναίου – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το νέο placement μετοχών επηρέασε σήμερα την πορεία της αγοράς. Όπως πριν λίγες μέρες η πώληση μετοχών από τον Απόστολο Βακάκη, είχε φέρει πωλήσεις στη μετοχή και μεγάλες απώλειες, έτσι και σήμερα το placement του Ευάγγελου Μυτιληναίου έφερε πίεση στη μετοχή. Το ερώτημα βέβαια πολλών παικτών του Χ.Α. είναι αν αυτές οι πωλήσεις σημαίνουν το τέλος της ανόδου. Νομίζουμε πως ακόμα δεν έχουμε δει μεγάλες διαθέσεις μετοχών. Είναι λογικό όμως μετά από μεγάλες κινήσεις να πουλάνε και οι βασικοί μέτοχοι λίγο. Ο Γ.Δ. υποχώρησε 1,09% και είναι πλέον στις 1.480 μονάδες. Θεωρούμε πως η διόρθωση είναι λογική και δε θα ανησυχούσαμε ακόμα και αν συνεχιζόταν. Το αρνητικό είναι ότι υποχωρούν και μετοχές που δεν έχουν δώσει κίνηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν είχαν περάσει σήμερα τα πακέτα και άρα αυτοί που πουλούσαν δεν ήταν αυτοί που πήραν τις μετοχές. Εκτός και αν πουλούσαν άλλες που είχαν ήδη. Η μετοχή πήγε μέχρι τα 36,50 ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ πάνω από την τιμή του placement. Υπενθυμίζεται πως το discount ήταν 9% περίπου με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Μεγάλος σήμερα ο τζίρος στη μετοχή και αύξησε το τζίρο όλης της αγοράς. Στο τέλος της συνεδρίασης πέρασαν τα πακέτα και αύξησαν το συνολικό τζίρο στα 432 εκατ. ευρώ. Τα 313 έγιναν στη Μυτιληναίος. Δύο ήταν τα πακέτα από 3,6 εκατ. τεμάχια το κάθε ένα συνολικής αξίας 127,8 εκατ. ευρώ το κάθε ένα. Στο -4,93% και στα 37,02 ευρώ η μετοχή.

MOTOR OIL: Έβαλε δυνατή πλάτη σήμερα και ενισχύθηκε 3,34%.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η αγορά είναι χωρίς μεγάλη διόρθωση εδώ και καιρό. Επομένως από τη σημερινή πτώση δεν αλλάζει κάτι.

ΔΑΑ: Μεταξύ των λίγων μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 8,3160 ευρώ και στο +1,99%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Είχε σήμερα καλή συμπεριφορά έστω και αν στο τέλος υποχώρησε 1,20%. Αναμένουμε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

ΟΤΕ: Όχι μόνο δεν έχει δώσει άνοδο αλλά υποχώρησε σήμερα 2,89%.

ΤΙΤΑΝ: Με άνοδο 1,43% και στα 31,85 ευρώ. Βοήθησε και η έκθεση της Eurobank Equities που έδωσε τιμή στόχο τα 40,50 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλοδεχούμενη η κίνησή της. Στα 4,09 ευρώ και στο +1,24%.

ΕΧΑΕ: Ύπνος βαθύς… Υψηλά 13 ετών η αγορά, αυξημένοι τζίροι, placements, προοπτικές νέων εισαγωγών και αυτή καθηλωμένη. Γιατί λέτε; Στα 5,13 ευρώ και στο -3,21%.

AS COMPANY: Συνεχίζονται οι αγορές από insiders. Καλοδεχούμενες βέβαια οι κινήσεις γιατί η μετοχή είναι υποτιμημένη και αξίζει υψηλότερης αποτίμησης. Προφανώς βάζουν πλάτη γιατί βγαίνουν χαρτιά.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Με βάση το νέο κανονισμό, δε χωράει αμφιβολία πως όλες, ή σχεδόν όλες θα διαγραφούν. Είναι πολλά χρόνια στην επιτήρηση και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και από τους βασικούς μετόχους τα κεφάλαια για να αλλάξουν κάτι. Ίσως γι’ αυτό να είδαμε απώλειες σε κάποιες μετοχές σήμερα αν και οι όγκοι δεν ήταν σοβαροί. Βέβαια είναι μάλλον σωστή η κίνηση να φύγουν όσες επί σειρά ετών δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση να βελτιωθούν. Η Frigoglass με όγκο 164 χιλ. τεμαχίων έκλεισε στο -8,96%. Μεγάλες απώλειες και για Βιοτέρ, Τρία Άλφα και Οίκος Σπύρου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ: Προσέξτε τώρα κάτι ωραίο. Έστω μία εισηγμένη που οι βασικοί μέτοχοι έχουν 88% για παράδειγμα και έπρεπε να είχαν κάτω από 75%. Αυτή η εταιρεία με βάση τον κανονισμός πάει Επιτήρηση και μετά αναστολή και διαγραφή. Αν όμως ο επιχειρηματίας πάει το ποσοστό του στο 91% μπορεί να επιλέξει να πάει στην Εναλλακτική Αγορά. Τρομερό;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης