Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω placement

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω placement
Χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα η Fourlis και σήμερα δημοσιεύει η Quest Συμμετοχών
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση λόγω της πορείας των διεθνών αγορών και των παραγώγων.
Οι επενδυτές του εξωτερικού τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τα πρακτικά της FED για το μήνα Απρίλιο αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της NVDA.
Στο εσωτερικό το placement του Ευάγγελου Μυτιληναίου για το 5,04% ολοκληρώθηκε με τιμή 35,5 ευρώ που αντιστοιχεί σε discount περίπου 9% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.
Ο κ.Μυτιληναίος διέθεσε 7,2 εκατ. μετοχές αν και η αρχική πρόθεση ήταν να δώσει 4,5 εκατ. μετοχές.
Η μετοχή αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο καθώς θα επηρεαστεί από το discount που δόθηκε, όπως έχει παρατηρηθεί και σε διαθέσεις μετοχών άλλων εισηγμένων.
Επιπλέον, η Fourlis δημοσίευσε αποτελέσματα χθες μετά το κλείσιμο και οι αναλυτές τα χαρακτηρίζουν βελτιωμένα.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Quest και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και αύριο η Ideal. Στις 24 δημοσιεύει η Aegean.

Eurobank Equities
Αναμένουμε ένα κάπως υποτονικό άνοιγμα σήμερα, καθώς τα προθεσμιακά συμβόλαια στις αγορές του πλανήτη δείχνουν ότι οι επενδυτές μετριάζουν τον ενθουσιασμό τους ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της FED για το μήνα Απρίλιο και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της NVDA για τα πρώτο τρίμηνο.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές σήμερα. Το placement στην Μυτιληναίος θα επηρεάσει την πορεία της μετοχής σήμερα.

Βeta
Σε συσσώρευση η αγορά, ενώ οι επενδυτές θα διατηρήσουν την επιλεκτική τους στάση στη σημερινή συνεδρίαση, μετά και τις μέτριες ενδείξεις από τις αμερικανικές αγορές.

Depolas
Πτωτικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ διατηρώντας όμως σταθερά την επαφή του με την περιοχή των 1500. Μικρές διακυμάνσεις και εν πολλοίς παρόμοια ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθούν τα πρακτικά της FED το απόγευμα, όπου θα αναζητηθούν ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων. Στο εσωτερικό, η Φουρλής Συμμετοχών ανακοίνωσε EBITDA (OPR) στα 6,5εκ ευρώ με εκείνα της λιανικής του ομίλου (εξαιρείται η Trade Estates) να είναι θετικά στα 0.8 εκ ευρώ από ζημιές 0,3 εκ ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα EBITDA (OPR) των καταστημάτων ΙΚΕΑ από 2 εκ ευρώ στα 3,8εκ ευρώ. Ο ΓΔΧΑ πραγματοποιεί μια πλαγιοανοδική κίνηση μετά την ανοδική διάσπαση των 1440 μονάδων στις 23 Απριλίου Ήτοι έχει κερδίσει 4 ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο μήνα με την συνεισφορά του τραπεζικού κλάδου της ΕΕΕ και του Τιτάνα εκ των δεικτοβαρών τίτλων. Εκτιμούμε ότι η μεγαλύτερη στήριξη του ΓΔΧΑ εντοπίζεται σε αυτήν την περιοχή διάσπασης των 1440-1450 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η Elvalxalcor και η Infoquest ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 1οτρίμηνο. Η διακύμανση του Γ.∆. μεταξύ της πρώτης στήριξης των 1493 μονάδων και της τοπικής κορυφής των 1505 μονάδων δεν προοιωνίζει επικείμενη αλλαγή του σκηνικού στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης