Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Υποστηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα τα αποτελέσματα – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Υποστηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα τα αποτελέσματα – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Στην Ευρώπη αναμένεται πτωτικό άνοιγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά – Στήριξη προσφέρουν τα θεμελιώδη
Σχετικά Άρθρα
Η αισιοδοξία ξεχειλίζει στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων και του επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό που οδήγησε χθες το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη πάνω από τις 1.500 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.
Ωστόσο, η πορεία των αγορών της Ασίας αλλά και τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη θα μπορούσαν σήμερα να οδηγήσουν σε διόρθωση.
Από την άλλη τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ και η αναβάθμιση της εκτίμησης για τα EBITDA του 2024 σε συνδυασμό με άλλες ανακοινώσεις θα μπορούσαν να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις και να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.
Η Optima Bank ανακοίνωσε νωρίτερα ισχυρά αποτελέσματα με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 32,7 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο.
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Fourlis και αύριο η Quest.
Σήμερα θα γίνει η γενική συνέλευση της Coca Cola για την έγκριση του μερίσματος των 0,93 ευρώ ανά μετοχή.
Οι μετοχές του Αεροδρομίου Αθηνών διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,33 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,3135 ευρώ).

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα καθώς οι μετοχές θα αντιμετωπίσουν την πτώση λόγω διόρθωσης από την Ασία, με το βασικό γεγονός ρίσκου αυτήν την εβδομάδα να είναι από τα αυριανά αποτελέσματα της NVDA.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιλεκτικές κινήσεις σήμερα εν μέσω επιφυλακτικής επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό. Διατηρούμε τη θετική μας στάση για τη ΔΕΗ μετά το ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς και την αναβάθμιση του guidance.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα με τη ΔΕΗ και την Optima Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ κινήσεις re-rating λόγω θετικών προοπτικών δίνουν χώρο για επιλεκτικές τοποθετήσεις στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Η Optima Bank και ο Φουρλής ανακοινώνουν τα μεγέθη του για το 1ο τρίμηνο. Ισχυρή αντίσταση επί του παρόντος στις 1505 μονάδες για το Γ.∆. με μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ιστορικά ρεκόρ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης