Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σε πληθωρισμό και αποτελέσματα τα βλέμματα – Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Σε πληθωρισμό και αποτελέσματα τα βλέμματα – Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Eurobank, Alpha Bank και HelleniQ Energy ανακοινώνουν αύριο αποτελέσματα πρώτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Στα αποτελέσματα αλλά και στα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ θα στραφούν σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα.
Οι αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές της Ευρώπης, εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές του Αεροδρομίου Αθηνών και της Optima Bank, καθώς εντάχθηκαν σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του MSCI στον ΜSCI Small Cap.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της 31ης Μαΐου.
Η Eurobank, η Alpha Bank και η HelleniQ Energy θα ανακοινώσουν αύριο αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Για την Alpha Bank οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 188 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx περιμένει για την Eurobank καθαρά κέρδη 320 εκατ. ευρώ και για την HelleniQ Energy 165 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 172 εκατ. ευρώ για την HelleniQ και για την Eurobank 320 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνεται έτοιμες για θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αντιδράσει σήμερα, βοηθούμενη από τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να αντιδράσει σήμερα.

Beta
Όλα τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα διαμορφώσουν τη διάθεση της ημέρας.

Depolas
Σταθεροποιητικοί για άλλη μία μέρα ήταν χθες οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Σήμερα, τα προς ανακοίνωση μακροοικονομικά στοιχεία ενδέχεται να δώσουν κατεύθυνση για τις επόμενες ημέρες καθώς είναι αρκετά σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις λιανικές πωλήσεις του ιδίου μήνα, ενώ παράλληλα θα έχουμε και την πρώτη μέτρηση από το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου στην Ευρωζώνη. Για τις ΗΠΑ θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση τιμών με αύξηση των λιανικών πωλήσεων τουλάχιστον πάνω στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Στο εσωτερικό, εκτιμούμε ότι βραχυπρόθεσμα τα περιθώρια αυτονόμησης του ΓΔΧΑ είναι πολύ μικρότερα, ήτοι η πορεία των διεθνών αγορών θα δώσει τον τόνο. Βλέπουμε αρκετά πιθανό η ΕΚΤ να μειώσει πρώτη το βασικό επιτόκιο αναφοράς. Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Απριλίου στην Γαλλία κινήθηκε πάνω στις εκτιμήσεις σήμερα το πρωί. Σημειώνουμε ότι η αγορά του Χονγκ-Κονγκ είναι σήμερα κλειστή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης