Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Αποτελέσματα και πληθωρισμός ΗΠΑ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Αποτελέσματα και πληθωρισμός ΗΠΑ στο επίκεντρο
Αύριο ανακοινώνονται οι αλλαγές στους δείκτες MSCI
Σχετικά Άρθρα

Μετά από μία δυνατή βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση οι αναλυτές δεν αποκλείουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που αναμένονται ίσως δώσουν αφορμές για επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Την Τετάρτη δημοσιεύονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και θα δώσουν μία κατεύθυνση για την πορεία των επιτοκίων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Jumbo καθώς ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο τετράμηνο 10% και είναι σύμφωνες με την εκτίμηση που έχει δώσει η διοίκηση, ενώ θα προτείνει μέρισμα 1 ευρώ στη γενική συνέλευση η διοίκηση.
Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθεί η Ελλάκτωρ καθώς θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως αύριο το βράδυ ανακοινώνονται οι αλλαγές στους δείκτες MSCI.
Σήμερα στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 10 μετοχές (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil και οι 4 συστημικές τράπεζες).
Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για είσοδο της Τιτάν, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές.
Σήμερα, οι μετοχές της Alpha Trust Ανδρομέδα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,31597 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα μικτό άνοιγμα εν μέσω μίας παρατεταμένης αβεβαιότητας αναφορικά με το χρόνο μείωσης των επιτοκίων από τη FED, με το βασικό στοιχείο ρίσκου να είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα. Αυτήν την εβδομάδα: Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύριο και ο MSCI ανακοινώνει την αναδιάρθρωση των δεικτών, ενώ την Πέμπτη Alpha Bank, Eurobank και HelleniQ Energy δημοσιεύουν αποτελέσματα την Πέμπτη.

Beta
Μία σταθεροποιητική συνεδρίαση αναμένεται που θα αντανακλά τη μικτή στάση κατοχύρωσης κερδών μετά από μία δυνατή βραχυπρόθεσμη κίνηση και ένα re-rating λόγω των καλών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2024. Μία γεμάτη εβδομάδα είναι μπροστά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου να συνεχίζουν να τραβούν επενδυτικά βλέμματα (ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, HelleniQ Energy), ενώ οι επενδυτές θα επικεντρωθούν και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (15/5) που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα επιτόκια.

Depolas
Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και την προηγουμένη εβδομάδα ο ΓΔΧΑ έχοντας σκαρφαλώσει περισσότερο από 9 ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο μήνα και υπεραποδίδοντας των βασικών Ευρωπαϊκών δεικτών (+3%_+6%) με εξαίρεση την Πορτογαλία. Η τρέχουσα εβδομάδα περιέχει ορισμένα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου ξεκινώντας με τον ΟΤΕ αύριο πριν την συνεδρίαση και τις εισηγμένες ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΕΛΠΕ να ανακοινώνουν την Πέμπτη (μ.σ.). Τα κρισιμότερα μακροοικονομικά στοιχεία (όπως εγχώριος πληθωρισμός, ο πληθωρισμός Γερμανίας, δείκτης ZEW, τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ) είναι αύριο και την Τετάρτη (ΑΕΠ Ευρωζώνης, πληθωρισμός ΗΠΑ). Αξίζει να αναφέρουμε ότι βαρύτητα θα δοθεί και στην ομιλία Πάουελ αύριο, αν και προηγείται των επικείμενων μεγεθών για τα επίπεδα τιμών Απριλίου.

Κύκλος
Την Τρίτη ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ∆ΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Motor Oil οι 10 μετοχές που συμμετέχουν στον MSCI Standard Greece) με το rebalancing να γίνεται στις 3/6, ενώ την Πέμπτη 16/5 η Eurobank και η Alpha Bank ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου. Νέος άθλος για το Γ.∆. η προσέγγιση των 1500 μονάδων, ενώ στις 1460 προσδιορίζει την πλησιέστερη στήριξη η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης