Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά με δυνατό τζίρο και αρκετούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά με δυνατό τζίρο και αρκετούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση, αφού τις μέρες που εμείς είχαμε αργίες οι ξένες αγορές κατέγραφαν ισχυρή άνοδο. Σε νέα πολυετή υψηλά ο Γ.Δ. και στις 1.470 μονάδες.

CENERGY: Σε νέα ιστορικά υψηλά και με άνοδο άνω του 5% ξεκίνησε η μετοχή και είναι μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν. Ακολουθεί και η Viohalco.

QUEST: Με καλή άνοδο 2,61% ξεκίνησε και η συγκεκριμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ισχυρή άνοδο άνω του 2% Πειραιώς και Alpha Bank και λίγο μικρότερη οι άλλες συστημικές. Στα 11 ευρώ η Optima Bank.

ΤΙΤΑΝ: Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 και αύριο η ενημέρωση των αναλυτών. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων 3% στα 606,6 εκατ. ευρώ από 588 εκατ. ευρώ, αύξηση 5% EBITDA στα 112,2 εκατ. ευρώ από 107,2 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών 11% στα 48,4 εκατ. ευρώ από 44,3 εκατ. ευρώ. Σε νέα υψηλά η μετοχή και στα 29,90 ευρώ με άνοδο 2,05%.

COCA COLA: Μετά τη μεγάλη διάσπαση, η μετοχή κινείται σε νέα υψηλά και στα 31,48 ευρώ με άνοδο 2,21%.

JUMBO: Σε νέα ιστορικά υψηλά και πάνω από τα 31 ευρώ η μετοχή.

INTRACOΜ: Θα θέλαμε υψηλότερη συνολική απόδοση για τους μετόχους, αφού τα κεφάλαια που διαθέτει είναι αρκετά. Δυστυχώς όμως θα δώσει 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Στη γενική συνέλευση που θα γίνει 29 Μαΐου οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Νομίζουμε πως θα μπει στη λίστα με εκείνες τις εταιρείες που δίνουν χαμηλότερη έναντι των προσδοκιών απόδοση (μαζί με Τιτάν, ΟΛΠ κ.α.). Στα 3,70 ευρώ και στο +1,23%.

ΛΑΜΨΑ: Εξελίσσεται σε πολύ καλό εκπρόσωπο του τουρισμού στο ταμπλό, αλλά λόγω διασποράς δεν έχει τη θέση που θα έπρεπε. Πλέον είναι κάτι παραπάνω από ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα που ξέρουν οι παλιοί. Κάνει επενδύσεις και φτιάχνει ένα καλό χαρτοφυλάκιο. Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα 2023, πολύ καλά πήγαν τα έσοδα και τα κέρδη και δείχνουν την ανάκαμψη της Αθήνας. Αποτελεί πλέον δυνατό τουριστικό προορισμό. Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια είχε αύξηση πωλήσεων 16,91% και το King George 14,03%. Βελτιώθηκε και η πληρότητα των δωματίων αλλά και το έσοδο ανά δωμάτιο. Έχει μισθώσει και ανακατασκευάζει το Elatos Resort κοντά στον Παρνασσό, αλλά και το κτίριο του ΕΦΚΑ στη Ζαλοκώστα.

ΑVE: Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο αδιαφορεί η εταιρεία αλλά και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η Doson είχε στο τέλος του 2022 κατείχε το 36,50% της εισηγμένης και στο τέλος του 2023 το ποσοστό σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης είχε μειωθεί στο 27,53%. Μείωση σχεδόν 9% και δεν υπάρχει ανακοίνωση. Πού πήγαν οι μετοχές αυτές;

ΜΠΗΤΡΟΣ: Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που υπέγραψε με τις τράπεζες και τη ΣΙΔΜΑ τη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις πλην της διαγραφής του δικού της χρέους. Δηλαδή, έγινε η αναδιάρθρωση του χρέους της ΣΙΔΜΑ, η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της Μπήτρος στη ΣΙΔΜΑ, έχει λάβει η Μπήτρος το 25% της ΣΙΔΜΑ, αλλά το τελευταίο στάδιο, η αναδιάρθρωση δηλαδή του δανεισμού της Μπήτρος παραμένει σε εκκρεμότητα. Γιατί; Η απάντηση που δίνεται από την εταιρεία, είναι ίδια εδώ και χρόνια και μάλλον δημιουργεί σύγχυση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης