Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η επίθεση του Ισραήλ φέρνει πωλήσεις στις αγορές μετοχών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η επίθεση του Ισραήλ φέρνει πωλήσεις στις αγορές μετοχών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν την πορεία των αγορών. Μετά την επίθεση του Ισραήλ, η γεωπολιτική ένταση κλιμακώνεται και οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες. Ο DAX στο -1%. Με απώλειες και το δικό μας άνοιγμα αλλά χωρίς να βλέπουμε στα πρώτα λεπτά έντονες πιέσεις.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Jumbo, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Alpha bank έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Οριακά υψηλότερα άνοιξαν Coca Cola και ΔΕΗ.

LAMDA: Κρατάμε από την τηλεδιάσκεψη ότι η διοίκηση είναι εξαιρετικά αισιόδοξη για το Ελληνικό, σημειώνοντας πως ίσως να είναι το μοναδικό έργο στον κόσμο που θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Ό,τι βγαίνει προς πώληση, εξαφανίζεται αφού η ζήτηση είναι μεγάλη. Έτσι θα προχωρήσει σε πώληση γης 50.000 τ.μ. και η ζήτηση είναι μεγάλη. Ανέφερε επίσης πως υπάρχει κρυμμένη αξία 700-800 εκατ. ευρώ ή 4 ευρώ ανά μετοχή από το Ελληνικό λόγω του τρόπου αποτίμησης στον ισολογισμό (τιμή κόστους αντί για τιμή πώλησης).

Επίσης είπε πως δεν είναι διατεθειμένη να δώσει με discount μετοχές της Lamda Mall για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και θα περιμένει. Προχωρά σε αναδιαρθρώσεις δανείων και μάλιστα με καλύτερους όρους. Επίσης είπε πως επειδή η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή σύντομα θα αρχίσει πιο επιθετικές αγορές ιδίων μετοχών, αλλά εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Με απώλειες άνοιξε η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διοίκηση είπε πως στη γενική συνέλευση που θα γίνει τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου. Η στήλη έχει δώσει μία εκτίμηση πως με τη ρευστότητα που διαθέτει (πάνω από 700 εκατ. ευρώ σήμερα) αλλά και με τα μερίσματα που περιμένει τα επόμενα χρόνια από τις παραχωρήσεις θα μπορούσε να δώσει μία καλή επιστροφή έως 0,50 ευρώ. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για ένα τέτοιο ποσό που όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Πάντως και τα μισά να δώσει είναι απόδοση 10%. Αμετάβλητη η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

JUMBO: Δεν έδωσε την καυτή είδηση ο κ.Βακάκης όπως συνηθίζει, αλλά έδωσε το στίγμα του λέγοντας ουσιαστικά πως όλα θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του Ισραήλ. Απέκτησε το 1% της Trade Estates και αν καταλάβαμε καλά δεν άρεσε η κίνηση στους αναλυτές. Μικρό το ποσό βέβαια για τη ρευστότητα του ομίλου και θέλησε ο κ.Βακάκης να δικαιολογήσει την τοποθέτηση, ως προσδοκία βελτίωσης της πορείας των εταιρειών αυτών (σημ.ΑΕΕΑΠ) και πως έχει και θέλει να έχει συνεργασία με την εταιρεία.

Η στήλη έχει γράψει στο παρελθόν ότι πιστεύει πως το discount στον κλάδο είναι μεγάλο και δεν δικαιολογείται, από την πορεία των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα. Στα 26,08 ευρώ και στο -1,58% η μετοχή.

REDS: Ανακοινώθηκε πριν από λίγο πως η RB ELLAKTOR η οποία κατέχει το 94,24% των μετοχών θα πουλήσει στην Ελλάκτωρ ποσοστό 38,79% έναντι 2,70 ευρώ ανά μετοχή. Αν και η κίνηση δεν παραπέμπει σε δημόσια πρόταση, φαίνεται πως θα έχουμε μία ακόμη έμμεση αποχώρηση από το ταμπλό του Χ.Α. καθώς υπήρχαν κάποιες φήμες τις προηγούμενες μέρες. Εύκολη θα είναι η διαδικασία, αφού η διασπορά είναι ελάχιστη. Δεν είχε ανοίξει η μετοχή και οι πωλητές έβγαιναν στα 2,70 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα το οποίο μετά την αφαίρεση του φόρου είναι 0,038 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης