Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κέρδη 282,7 εκατ. ευρώ περιμένει για τη Jumbo η Optima Bank – Διατηρεί σύσταση αγοράς

Κέρδη 282,7 εκατ. ευρώ περιμένει για τη Jumbo η Optima Bank – Διατηρεί σύσταση αγοράς
Η τιμή στόχος που έχει δώσει είναι 31,1 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Στις 17 Απριλίου δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης η Jumbo και η Optima Bank περιμένει πως θα είναι έτος ρεκόρ για τα κέρδη και το τζίρο ενώ αναμένει μία ακόμα δυνατή χρονιά φέτος.
Πιο αναλυτικά, η χρηματιστηριακή περιμένει πωλήσεις 1,0818 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 13,9%, EBITDA 387,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,1% και καθαρά κέρδη 282,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 13,6%.
Για το μέρισμα σημειώνει πως κατά τη διάρκεια του 2023 έδωσε 2,947 ευρώ ανά μετοχή, ενώ πρόσφατα, το Μάρτιο, έδωσε 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Περιμένει πως η Jumbo θα συνεχίσει και φέτος τις διανομές στα περσινά επίπεδα λόγω της επιθετικής εκτίμησης της διοίκησης για πωλήσεις και περιθώρια κέρδους και τη θετική πορεία των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2024.
Αναμένεται φέτος άνοιγμα 3 καταστημάτων στη Ρουμανία και ενός στην Κύπρο ενώ θα επαναλειτουργήσουν στην Ελλάδα τα 2 καταστήματα που έκλεισαν λόγω των πλημμυρών πέρυσι.
H Optima Bank επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή, λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών και πιστεύει πως ο στόχος της διοίκησης για αύξηση πωλήσεων 8-10% θα επιτευχθεί.
Η τιμή στόχος που έχει δώσει είναι 31,1 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης