Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές αγορές – Ράλι σε Eurobank και Μυτιληναίο – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές αγορές – Ράλι σε Eurobank και Μυτιληναίο – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Και σήμερα με τις ξένες αγορές να είναι πτωτικές, εμείς κινηθήκαμε καλύτερα και καταγράψαμε σημαντική άνοδο. Ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 1,17% ενώ ο DAX υποχωρούσε 0,90%. Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.

FTSE 25: Η μάχη συνεχίζεται αλλά με ηπιότερη ένταση. Αν θέλουν κάποιες να αλλάζουν δείκτη και να μπουν στη μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες, γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η στήλη κοιτάζει τις κεφαλαιοποιήσεις, αλλά οι κανόνες έχουν και άλλα κριτήρια, που δεν είμαστε ειδικοί να αξιολογήσουμε με σιγουριά. Επίσης, στο παρελθόν υπάρχουν διάφορες αποφάσεις σχετικά με ποια εισέρχεται και ποια φεύγει και ποια εισέρχεται και αυτές δείχνουν ότι δεν είναι το μόνο κριτήριο που θα τερματίσεις στην κατάταξη, αν θα είσαι 20ος για παράδειγμα που είναι ο βασικός όρος ή 24ος.

Παίζει η διασπορά και η συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά και η κατάταξη των τελευταίων που είναι σήμερα στο δείκτη. Έτσι, ενώ υπάρχουν αρκετές μετοχές που σήμερα είναι πάνω από την τελευταία, δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση κάποιων αποτιμήσεων να μην έχουμε σημαντικές αλλαγές τελικά στον 25άρη, πλην του Αεροδρομίου που μπαίνει «αέρα». Εμείς βλέπουμε και άλλες εισαγωγές, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι και υπάρχει ακόμα χρόνος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ήταν η μετοχή που ξεχώρισε. Περιμένει νέα η αγορά, ενώ είχε διορθώσει σημαντικά. Στα 35,74 ευρώ και στο +4,08%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank και νομίζουμε πως σήμερα είχε την καλύτερη συμπεριφορά. Φάνηκε βέβαια και από το ράλι που κατέγραψε και πλέον απέχει ελάχιστα από τα υψηλά της. Στα 1,9080 ευρώ και στο +5,41%. Δυνατή και η Πειραιώς που βιάστηκαν μάλλον κάποιοι να την ξεγράψουν, λόγω του placement. Στα 3,93 ευρώ και στο +2,53%. Με άνοδο άνω του 2% και οι άλλες δύο συστημικές.

OPTIMA BANK: Νέα ανοδική κίνηση με «μαστίγωμα» στο τέλος και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 9,63 ευρώ (+4,67%). Θα μπορούσαμε να πούμε πως εδώ κάποιοι βιάζονται να βελτιώσουν την αποτίμηση, ίσως για να εισαχθεί η μετοχή στον FTSE 25. Ίσως κάποιοι ξέρουν καλύτερα τι θα γίνει με τις αλλαγές.

CENTRIC: Εντός του πρώτου τριμήνου αμοιβαία κεφάλαια της Allianz αγόρασαν 1,25 εκατ. μετοχές. Αν θεωρήσουμε ότι στα αμοιβαία της εταιρείας πήγαν τα πακέτα που έγιναν εντός του διαστήματος αυτού, η μέση τιμή αγοράς είναι 0,39 ευρώ. Στα 0,4480 ευρώ και στο -2,61%.

INTRACOM: Από νωρίς έδειξε διαθέσεις αντίδρασης. Είχε υποχωρήσει και αυτή αρκετά από τα υψηλά της. Στα 3,65 ευρώ και στο +6,57%.

ATTICA GROUP: Δύο ανακοινώσεις για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στις τελευταίες μέρες. Και οι δύο οδηγούν σε κάποια απομόχλευση. Όχι μεγάλη, αλλά για να δούμε αν έχει και άλλες τέτοιες κινήσεις στον προγραμματισμό της η διοίκηση.

ΚΕΚΡΟΨ: Αν και από την αρχή, σχεδόν, του χρόνου, δείχνει διαγραμματικά μία ήπια διολίσθηση, σήμερα έβγαλε δυνατή κίνηση και κάλυψε μεγάλο μέρος της απώλειας. Στα 1,77 ευρώ και στο +17,22%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Και εδώ δυνατή η κίνηση. Προχωράει η διαδικασία μετατροπής της εταιρείας σε εταιρεία ακινήτων, αφού φεύγει ο εμπορικός κλάδος. Στα 1,68 ευρώ και στο +8,39%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Πιέζεται λόγω της αύξησης κεφαλαίου και της πορείας του δικαιώματος. Δε φαίνεται να υπάρχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Η πορεία του δικαιώματος αυτό μας δείχνει. Θα είναι καλό για την εταιρεία να καλυφθεί όλη η αύξηση και όχι μόνο αυτά που έχουν δεσμευτεί να βάλουν οι βασικοί μέτοχοι.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βγήκαν κάποια κομμάτια και ο όγκος έφτασε τις 54 χιλ. τεμάχια, αλλά και πάλι δε θεωρούνται πολλά. Στα 0,3850 ευρώ και στο +4,05%.

REVOIL: Με όγκο σήμερα πάνω από 24 χιλ. τεμάχια και άνοδο 3,77%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Είχε ενημέρωση σήμερα η διοίκηση και η μετοχή ενισχύθηκε. Ωστόσο, δεν περιμένουμε καλά αποτελέσματα στη χρήση και η πίεση λόγω δανείων θα συνεχιστεί και φέτος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με μεγάλο όγκο και σήμερα αν και περιμέναμε ότι ο πωλητής δε θα είχε τόσα ακόμα. Αμετάβλητη στα 9,50 ευρώ με 57 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης