Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει διανομή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση μετά και τη χθεσινή άνοδο της αγοράς.
Στο εξωτερικό το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυριανές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ για το ύψος του πληθωρισμού, που θα δώσουν και μία εκτίμηση για την πορεία των επιτοκίων.
Τα αποτελέσματα θα βάλουν στο επίκεντρο συγκεκριμένες εισηγμένες που ανακοινώνουν όπως η ΔΕΗ, η οποία δημοσιεύει μετά το κλείσιμο και χθες κατέγραψε ισχυρή άνοδο.
Στην τηλεδιάσκεψη η οποία θα γίνει μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η διοίκηση αναμένεται από τους αναλυτές να αναφερθεί στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και να δώσει μία ενημέρωση για τη νέα χρονιά.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές περιμένουν μέρισμα για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και η Fourlis.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα, στον απόηχο των χθεσινών επιδόσεων των αμερικανικών αγορών, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη, τα οποία θα διαμορφώσουν τις προβλέψεις για τη μείωση των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα με τη ΔΕΗ, τη Cenergy και την ΕΧΑΕ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία ήπια ανοδική κίνηση αναμένεται σήμερα μετά τη χθεσινή κίνηση. Τα αποτελέσματα και πάλι θα είναι στο επίκεντρο ενώ τα μηνύματα από το εξωτερικό υποδηλώνουν ανοδικό ξεκίνημα.

Depolas
Ανοδική αντίδραση επετεύχθη χθες στο ΧΑ με τράπεζες και ΔΕΗ να πρωταγωνιστούν. Η τελευταία μάλιστα ανακοινώνει και το Δ΄ τρίμηνο του 2023 σήμερα το απόγευμα μαζί με την Φουρλή Συμμετοχών. Η Ευρώπη κινήθηκε σε θετικό έδαφος, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στις ΗΠΑ εν αναμονής και του πληθωρισμού Μαρτίου αύριο. Η σημερινή ατζέντα δεν περιέχει κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία επομένως η αγορά θα στηθεί από σήμερα για τα αυριανά στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην παρούσα φάση. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας 2 συνεδριάσεις της FED με την 2η να προκρίνεται για την 1η μείωση (12 Ιουνίου) επιτοκίων. Ωστόσο, ο πυρήνας του πληθωρισμού, ήτοι χωρίς τρόφιμα και ενέργεια παραμένει στα επίπεδα του 3.8% με την αυριανή μέτρηση να εκτιμάται στα 3.7%. Το μέγεθος αυτό απέχει σημαντικά από το 2%, που είναι ο στόχος των Κεντρικών τραπεζών, ενώ θα έχουμε μόλις άλλη μία μέτρηση για τον πληθωρισμό Απριλίου καθώς εκείνη του Μαΐου δημοσιεύεται την ίδια μέρα με την συνεδρίαση της FED. Συμπερασματικά, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, και είναι αρκετά μικρό, θα απαιτηθεί σημαντική αποκλιμάκωση του επιπέδου τιμών, τουλάχιστον χαμηλότερα του 3% ώστε η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει με ασφάλεια σε μείωση του βασικού επιτοκίου. Ήτοι, δεν μπορούμε, σε καμία περίπτωση, με βεβαιότητα να προεξοφλήσουμε μείωση τον Ιούνιο από την FED.

Κύκλος
Η αντίδραση του Γ.∆. από τις 1383 μονάδες και η υπέρβαση των 1400 μονάδων ήταν ανακουφιστική. Θα χρειαστεί ωστόσο ένα τουλάχιστο εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τις 1414 μονάδες για να μπορέσουμε να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση. Η ∆ΕΗ και ο Φουρλής ανακοινώνουν σήμερα τα ετήσια αποτελέσματά τους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης