Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (9/4) τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και μέρισμα

Αύριο (9/4) τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και μέρισμα
Tο ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη θα στραφεί στις προοπτικές και στην πρόοδο του business plan
Σχετικά Άρθρα
Μετά από πολλά χρόνια θα δούμε ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τη ΔΕΗ με σημείωση για πρόταση του Δ.Σ. για διανομή μερίσματος.
Η επιστροφή της ΔΕΗ είναι γεγονός και αποτυπώθηκε σήμερα 8/4 στο ταμπλό του Χ.Α. με την αποτίμηση πλέον να είναι στα 4,54 δισ. ευρώ.
Χρειάστηκαν βέβαια να γίνουν αρκετές κινήσεις μέχρι να έρθει το… καράβι στα ίδια του, όπως αύξηση κεφαλαίου, διάθεση ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ κ.α.
Η μετοχή κινήθηκε στο ρυθμό της δημοσίευσης καλών αποτελεσμάτων και έκλεισε με αξιόλογα κέρδη +4,76% στα 11,89 ευρώ και με όγκο 404 χιλ. τεμάχια.
Πλέον οι αναλυτές μετά και την παρουσίαση του business plan έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους.
Η ΔΕΗ θα δημοσιεύσει αύριο αποτελέσματα και θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Η Optima Bank περιμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα ανέλθουν στα 1,49 δισ. ευρώ το 2023 από 651 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στα 10,12 δισ. ευρώ από 11,25 δισ. ευρώ μειωμένος κατά 10%.
Τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 204 εκατ. ευρώ από ζημία 9 εκατ. ευρώ, ενώ αν η ENEL Romania ήταν στον ισολογισμό όλο το χρόνο και όχι 2,5 μήνες τότε τα καθαρά κέρδη θα ήταν στα 408 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή περιμένει μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή.
Η Piraeus Securities αναφέρει πως σε επαναλαμβανόμενη βάση τα EBITDA θα ανέλθουν στα 1,254 δισ. ευρώ εκ των οποίων 50 εκατ. ευρώ από τη συνεισφορά της Ρουμανίας και τα καθαρά κέρδη στα 251 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο επίπεδο.
Περιμένει μέρισμα πάνω από 0,20 ευρώ ή απόδοση 2%. Σημειώνει πως το ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη θα στραφεί στις προοπτικές και στην πρόοδο του business plan.
Η Eurobank Equities αναμένει EBITDA 1,5 δισ. ευρώ σε pro forma επίπεδο και περιμένει μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης