Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει ισχυρή η επενδυτική ψυχολογία – Αποτελέσματα και φημολογία στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Παραμένει ισχυρή η επενδυτική ψυχολογία – Αποτελέσματα και φημολογία στο επίκεντρο
Εβδομάδα 3 συνεδριάσεων αυτή που ξεκινάει σήμερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών
Σχετικά Άρθρα
Με την επενδυτική ψυχολογία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του καλού κλίματος.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν στο τέλος της χρηματιστηριακής εβδομάδας, αναμένεται να τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα και να διαμορφώσουν την εκτίμηση των επενδυτών για τις μειώσεις επιτοκίων.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι ισχυρά και οι μερισματικές διανομές βελτιωμένες, υποστηρίζοντας τις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Παράλληλα, η φημολογία για εξαγορές και συγχωνεύσεις με εισροή νέου χρήματος, παραμένει έντονη, κρατώντας την όρεξη των επενδυτών για μετοχές.
Με την αγορά να έχει καλή άνοδο από την αρχή του έτους, άνω 10%, οι αναλυτές περιμένουν να δουν και το κλείσιμο του μήνα, όπου η παράδοση θέλει υποχώρηση.
Μέχρι στιγμής ο Μάρτιος είναι στο +0,03% άρα θα δοθεί μάχη για το πρόσημο.
Σήμερα οι μετοχές της Alpha Αστικά Ακίνητα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,20 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 20%.
Σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι 3 συνεδριάσεων καθώς την Παρασκευή αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Eurobank Equities
Σήμερα βλέπουμε ένα επιφυλακτικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας, για να αναπροσαρμόσουν τη βραχυπρόθεσμη στάση τους ως προς το ρίσκο.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, βοηθούμενη από τις αγορές της Ευρώπης.

Beta
Ήρεμη εβδομάδα: Δεν υπάρχουν πολλές ειδήσεις για να κινηθεί η αγορά, επομένως αναμένουμε ότι η συσσώρευση θα επικρατήσει για την εβδομάδων των 3 συνεδριάσεων.

Depolas
Μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών κατά την χθεσινή ελληνική αργία στο ΧΑ. Η τρέχουσα εβδομάδα περιέχει μόλις 3 συνεδριάσεις εντός των οποίων τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν να κάνουν με τα επίπεδα τιμών. Πιο συγκεκριμένα, θε έχουμε μετρήσεις πληθωρισμού Μαρτίου για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, καθώς και τον αποπληθωριστή προσωπικών εξόδων Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ. Για σήμερα, ωστόσο, η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Φεβρουαρίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαρτίου στις ΗΠΑ. Παράλληλα, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο ΧΑ θα ανακοινωθεί η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄τριμήνου τη Ισπανίας. Στο εσωτερικό, αναμένουμε αποτελέσματα από ΕΧΑΕ (μ.σ.) την Τετάρτη και ΟΛΠ την Παρασκευή απόγευμα (κλειστό ΧΑ). Για τον ΓΔΧΑ, εκτιμούμε ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του, καθώς αδυναμία να διαφύγει ανοδικά των 1440 μονάδων ενδεχομένως να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ανοδικής ορμής εφόσον διαπραγματεύεται πάνω από τις 1400 μονάδες εδώ και 2 περίπου μήνες. Ήτοι, κρίσιμο επίπεδο αποτελεί η περιοχή των 1390-1380 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης