Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα, 26/3 η νέα μεγάλη αποκοπή της Alpha Real Estate ύψους 2,20 ευρώ ανά μετοχή- Τι δείχνει το ταμείο

Σήμερα, 26/3 η νέα μεγάλη αποκοπή της Alpha Real Estate ύψους 2,20 ευρώ ανά μετοχή- Τι δείχνει το ταμείο
Με σημαντικά κεφάλαια θα μείνει στο ταμείο της η εισηγμένη μετά και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των ακινήτων
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς το δικαίωμα στη νέα επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,20 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της Alpha Real Estate, ή Alpha Αστικά Ακίνητα που ήταν μέχρι πρόσφατα ο τίτλος της εταιρείας.
Σήμερα οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής 1,95 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 2,20 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.
Ουσιαστικά η εταιρεία επιστρέφει 30,8 εκατ. ευρώ στους μετόχους.
Με βάση το κλείσιμο της μετοχής στα 11 ευρώ η απόδοση είναι 20%.
Όπως είχε αναφέρει η διοίκηση παλαιότερα, μετά και την αλλαγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την πώληση των ακινήτων, η ρευστότητα που δε χρειαζόταν θα την επέστρεφε στους μετόχους.
Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση 2022 είχε δώσει μέρισμα 0,26 ευρώ ανά μετοχή τον περασμένο Ιούλιο, ενώ το Σεπτέμβριο του 2022 είχε δώσει μέρισμα 3,42 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου είχε στο ταμείο της 56,8 εκατ. ευρώ, άρα μετά το μέρισμα και την επιστροφή μένουν κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον από τη λογιστική κατάσταση προκύπτει ότι υπήρχαν ακόμα επενδυτικά ακίνητα ύψους 24,9 εκατ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται η μεταβίβασή τους και απαιτήσεις από μεταβίβαση ακινήτων ύψους 11,1 εκατ. ευρώ για τα οποία αναμενόταν η είσπραξή τους εντός έξι μηνών, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των ακινήτων.
Αυτό σημαίνει πως και μετά τη νέα διανομή πάλι στο ταμείο θα υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια, άρα θα μπορούσε η εισηγμένη να προχωρήσει και σε άλλη καλή διανομή.
Τέλος, στο εξάμηνο η εταιρεία είχε και αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα από εκτιμήσεις και διαχείριση ακινήτων κατά 42%, καθώς η Alpha Bank στο πλαίσιο της συμφωνίας θα δίνει δουλειές στην εταιρεία, η οποία μετατρέπεται σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επί ακινήτων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης