Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα υψηλά 13 μηνών για τη HelleniQ Energy λόγω των πληροφοριών που μετέδωσε το ΒΝ για μάχη Μυτιληναίου-Μελισσανίδη

Νέα υψηλά 13 μηνών για τη HelleniQ Energy λόγω των πληροφοριών που μετέδωσε το ΒΝ για μάχη Μυτιληναίου-Μελισσανίδη
Στην αγορά κυκλοφορεί η φήμη ότι ο όμιλος Λάτση θέλει να αποχωρήσεi
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλά 13 μηνών έκλεισε η μετοχή της HelleniQ Energy με τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής να είναι εξαιρετική εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Μετά το placement και την αύξηση της μεταβλητότητας η μετοχή ξαναβρήκε το δρόμο της και λόγω και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων και του καλού μερίσματος που αντιστοιχεί σε απόδοση άνω του 10%.
Από την άλλη το δημοσίευμα του ΒΝ για μάχη Μυτιληναίου -Μελισσανίδη για το ποσοστό του ομίλου Λάτση, φαίνεται πως έχει ανοίξει την όρεξη των επενδυτών.
Στην αγορά κυκλοφορεί η φήμη ότι ο όμιλος Λάτση θέλει να αποχωρήσει, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι δεν αποκλείεται και δεύτερο placement για να αυξηθεί περαιτέρω η διασπορά.
Η αγορά και οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις πληροφορίες και οδήγησαν τη μετοχή στα 8,50 ευρώ με άνοδο 3,28% και όγκο 695 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση ανήλθε στα 2,6 δισ. ευρώ.

Χθες το ΒΝ μετέδωσε: Ο όμιλος Μυτιληναίου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενδιαφέρονται για να αγοράσουν το 40,41% της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) οπότε θα δοθεί μια μάχη… στο μέτωπο αυτό... ωστόσο ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο Μυτιληναίος δεν ενδιαφέρεται για την Helleniq Energy...
Το 40,41% ανήκει στην Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση στην οποία εμπλέκεται… μπερδεμένα όλη η οικογένεια.
Προφανώς θα δοθεί premium π.χ. αντί 8 στα 10 ευρώ η συνολική αποτίμηση θα φθάσει στα 3 δισεκ. και το 40,4% θα αποτιμάται 1,2 δισεκ. ευρώ.
Για τον Μυτιληναίο η Helleniq Energy έχει αξία επειδή θα δώσει επαναλαμβανόμενα EBITDA και θα προσδώσει αξία στον ισολογισμό του Μυτιληναίου άνω του 1 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος με άνεση θα αξίζει 6,5 δισεκ. ευρώ και επίσης δεν θα εξαρτάται τόσο πολύ από το Αλουμίνιο που έχει προσφέρει μεν πολλά αλλά εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.
Για τον Μελισσανίδη λόγω της Aegean Oil η Helleniq Energy είναι μια ομοειδής σχετικά εταιρία και προφανώς δίνει πολλαπλασιαστική ισχύει στις επιχειρηματικές βλέψεις του Μελισσανίδη.
Για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση Helleniq Energy θα εξαρτηθεί προφανώς από την Κυβέρνηση και σε ποιον επιχειρηματία θέλει να δώσει τον έλεγχο της εταιρίας.
Επίσης να τονίσουμε ότι ένας τρίτος πυλώνας είναι η σημερινή διοίκηση που αξιολογεί τα δεδομένα με διαφορετική προσέγγιση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης