Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Συσσώρευση με πιθανές ήπιες κινήσεις profit taking

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Συσσώρευση με πιθανές ήπιες κινήσεις profit taking
Απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα

Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να λάβει η εγχώρια αγορά, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως δεν αποκλείεται μία ήπια πτωτική κίνηση ή συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Οι αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες μετά και τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων ημερών και την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών.
Δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να αυτονομήσουν το ελληνικό χρηματιστήριο.
Από πλευράς μεγεθών, χθες δημοσίευσε καλά αποτελέσματα η Austriacard για τη χρήση 2023.

Eurobank Equities
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και επανεκτιμούν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Piraeus Securities
Λόγω μικτής επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό, μετά και τις αποφάσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, θα μπορούσαμε να περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Το πιθανότερο σενάριο για σήμερα είναι μία ήπια κίνηση κατοχύρωσης κερδών και συσσώρευση μετά από δύο ημέρες με άνοδο. Η μετακύλιση του ενδιαφέροντος θα μπορούσε να περιορίσει το πτωτικό περιθώριο.

Depolas
Εκ νέου στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα της περιόδου βρέθηκε χθες ο ΓΔΧΑ με στήριξη και από τους διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για σήμερα, βλέπουμε περισσότερο μια σταθεροποιητική συνεδρίαση στο ΧΑ ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, οι απότομες διορθώσεις είναι πιθανές. Τα αποτελέσματα της Austriacard ήταν εντός των στόχων της διοίκησης με το προσαρμοσμένο EBITDA του 2023 να κινείται στα 49,3 εκ ευρώ. Οι χαμηλές λειτουργικές χρηματορροές της εισηγμένης ήταν μειωμένες κατά 78% λόγω σημαντικής αύξησης του κεφαλαίου κίνησης. Η σημερνή μακροοικονομική ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Μαρτίου στην Γερμανία.

Κύκλος
Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ, του Dow Jones και των ευρωπαϊκών δεικτών όπως του Stoxx 600 και του Dax συνεχίζονται. ∆ημιουργούνται έτσι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής πορείας στο Χ.Α. για 3η συνεχόμενη ημέρα με στόχο την υπέρβαση των 1437 μονάδων, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ 13 ετών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης