Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με διαθέσεις συσσώρευσης και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με διαθέσεις συσσώρευσης και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος ο γενικός δείκτης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Από τη μία δικαιολογεί μία τεχνική ανοδική κίνηση. Από την άλλη απουσιάζουν θετικοί καταλύτες και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών είναι ήπια πτωτική. Το βράδυ έχει FED και οι επενδυτές περιμένουν ένα σήμα για το πότε θε ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων. Οι τράπεζες δείχνουν πως θα καθορίσουν σήμερα την τάση. Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η Πειραιώς.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως ό,τι και να κάνει το δικαιολογεί. Και τη διόρθωση να συνεχίσει τη δικαιολογεί, λόγω της μεγάλης πορείας που έχει καταγράψει και πιο ψηλά να πάει το δικαιολογεί με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται και την πορεία των διεθνών αγορών. Επομένως δεν προκαλεί κάποια ανησυχία. Αντιθέτως, από όσα βλέπουμε και διαβάζουμε, όσοι θέλουν διόρθωση, τη θέλουν για να αγοράσουν, όχι γιατί θεωρούν εδώ υπερβολικές τις τιμές. Υπάρχουν και τέτοιες, αλλά είναι με βάση τι ζητάει ο κάθε επενδυτής. Η στήλη επαναλαμβάνουμε θέλει χαμηλά p/e, χαμηλή μόχλευση, καλή μερισματική απόδοση και προοπτικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά την πρόσφατη υποχώρηση της Πειραιώς σήμερα βλέπουμε πως θέλει να βγάλει αντίδραση και κινείται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Ανάλογη η εικόνα και των άλλων συστημικών. Αν δώσουν κίνηση σήμερα θα βοηθήσουν την αγορά συνολικά. Στα πρώτα λεπτά δείχνουν μία καλή διάθεση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Την έχουν πιέσει σημαντικά, λες και δεν ήξεραν ότι υπάρχει μεταβλητότητα στις τιμές των μετάλλων. Ούτε εμάς ενθουσίασαν τα αποτελέσματα, αλλά να χάνει 20% από τα υψηλά της την ώρα που γίνεται πάρτι στο Χ.Α. μάλλον είναι υπερβολή. Ανοδικά κατά 1,34% σήμερα αλλά με χαμηλό όγκο.

ΟΠΑΠ: Πιέστηκε και η συγκεκριμένη χθες και σήμερα βγάζει αντίδραση και έχει και καλό όγκο.

AUTOHELLAS: Ήταν να γίνει σήμερα η ενημέρωση των αναλυτών αλλά η εταιρεία μετέθεσε χθες την ενημέρωση για τις 28 Μαρτίου.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σήμερα τα αποτελέσματα χρήσης 2023 και περιμένουμε πορεία ανάλογη με αυτή της Autohellas, δηλαδή μία πίεση των περιθωρίων μετά την εξαιρετική χρονιά του 2022. Φάνηκε και στο εννεάμηνο. Υπενθυμίζεται πως στους 9 μήνες είχε EBITDA 16,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,8% και καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ από 8,8 εκατ. ευρώ.

AUSTRIACARD: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Η Eurobank Equities να περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 46 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ το 2022. Με βάση όσα είχε πει η διοίκηση και τις κατευθύνσεις που είχε δώσει για την πορεία του 2023 η στήλη περιμένει καθαρά κέρδη μεταξύ 14,1 εκατ. ευρώ και 18,1 εκατ. ευρώ και EBITDA 49,2-51,2 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο. Με βάση την πορεία των ομοειδών η τιμή της στο ταμπλό υστερεί σημαντικά. Στα 6,47 ευρώ και στο -0,77%.

EXAE: Από τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης αυτή άνοιξε με καλό όγκο και άνοδο 1,1%. Πάντως, έχει υποχωρήσει αρκετά και προφανώς δεν έχει ενσωματώσει τις προσδοκίες που έχουν οι επενδυτές από την αγορά, ή τις προοπτικές της από μία πιθανή αναβάθμιση. Στα 5,38 ευρώ κάνει πράξη σήμερα.

ΑΔΜΗΕ: Η νέα κόντρα με τη ρυθμιστική αρχή μάλλον έχει επηρεάσει τη μετοχή. Κρατιέται πάντως πέριξ των 2,30 ευρώ, αλλά τα νούμερα που θα δώσει για τη χρήση 2023, θα δείξουν ότι αδικείται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης