Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στη συνεδρίαση της FED – Δεν αποκλείεται προσπάθεια ήπιας αντίδρασης

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στη συνεδρίαση της FED – Δεν αποκλείεται προσπάθεια ήπιας αντίδρασης
Μήνυμα από τη FED περιμένουν οι επενδυτές για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Στη συνεδρίαση της FED, σήμερα το βράδυ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων, αλλά οι επενδυτές θα θελήσουν να ακούσουν κάποιο μήνυμα για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις.
Για την εγχώρια αγορά μετά τη χθεσινή υποχώρηση, αναλυτές δεν αποκλείουν ήπια αντίδραση σήμερα, λόγω τεχνικών επιπέδων, αλλά από την άλλη η απουσία καταλυτών και το κλίμα στο εξωτερικό ίσως οδηγήσει σε συσσώρευση και στάση αναμονής ενόψει των επιτοκίων.
Η χθεσινή υποχώρηση αποδίδεται στη μη αναβάθμιση από τη Moody’s αλλά και στην έκθεση της JP Morgan η οποία ανέφερε ότι δε θα αναβαθμιστεί η κεφαλαιαγορά αλλά καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να μην αναβαθμιστεί αφού στις αναδυόμενες αγορές θα είχε περισσότερα οφέλη.
Σημειώνεται πως η Autohellas μετέθεσε την ημερομηνία ενημέρωσης των αναλυτών και αντί για σήμερα θα γίνει στις 28 Μαρτίου.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023 η Μοτοδυναμική και αύριο η Austriacard με τη Eurobank Equities να περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 46 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ το 2022.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις από τη FED για τα επιτόκια αργότερα σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ακόμη αδύναμη συνεδρίαση λόγω απουσίας καταλυτών που θα μπορούσαν να φέρουν άνοδο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε η αγορά να αντιδράσει σήμερα, βοηθούμενη από την συγκρατημένα αισιόδοξη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό σήμερα ενόψει της απόφασης της FED

Beta
Περιμένουμε μία ήπια αντίδραση σήμερα λόγω τεχνικών επιπέδων ενώ οι όγκοι αναμένεται να υποχωρήσουν καθώς το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις της FED σήμερα το βράδυ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης