Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με ενέργεια από φημολογία για deals – Ποιες μετοχές κατέγραψαν ράλι

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με ενέργεια από φημολογία για deals – Ποιες μετοχές κατέγραψαν ράλι
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η φημολογία για κλείσιμο του deal πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής έδωσε ενέργεια στους αγοραστές και οδήγησε την αγορά σημαντικά υψηλότερα, παρά το επιφυλακτικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού. Ακολούθησαν και άλλες ενεργειακές μετοχές, καθώς και σε αυτόν τον κλάδο γίνονται συγκριτικές αποτιμήσεις και υπάρχει σεναριολογία για το που θα πάνε τα λεφτά που θα πάρουν οι επενδυτές από τη δημόσια πρόταση. Στις 1.417 μονάδες και στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο της αγοράς με άνοδο 1,27% και υψηλό τζίρο πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Επανήλθαν τα σενάρια. Άλλωστε έχουν ήδη κυκλοφορήσει και τιμές εξαγοράς αλλά και ονόματα. Συγκλίνουν και οι πληροφορίες της στήλης για κλείσιμο του deal. Το deal θα προσφέρει σημαντική ρευστότητα στο σύστημα, αν γίνει και με δημόσια πρόταση όπως φημολογείται. Η άνοδος της τιμής της μετοχής οδήγησε υψηλότερα όλη την αγορά. Θα σημειώσουμε πως ακούγεται ως τίμημα το 19 αλλά η στήλη ακούει και το 20. Στα 18,25 ευρώ και στο +7,23% με όγκο πάνω από 718 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ωφελημένη θα βγει αφού θα αντληθεί ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει άλλα σημαντικά projects. Είναι μερικές φορές που το ταμπλό «φωνάζει» και στη συγκεκριμένη μετοχή φώναζε εδώ και λίγες εβδομάδες. Στα 16,26 ευρώ και στο +5,72% με υψηλό όγκο -πάνω από 550 χιλ. τεμάχια.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Και επειδή δεν είναι η μόνη ενεργειακή εταιρεία η Τέρνα Ενεργειακή, το φημολογούμενο deal έδωσε την ευκαιρία και σε άλλες του κλάδου να ενισχυθούν. Μυτιληναίος και Motor Oil μεταξύ αυτών. Από τη μία ενισχύθηκαν γιατί γίνονται συγκριτικές αποτιμήσεις και από την άλλη γιατί η ρευστότητα που θα αντληθεί από funds θα κατευθυνθεί κυρίως σε μετοχές του ίδιου κλάδου. Η Motor Oil ενισχύθηκε 5,82% και η Μυτιληναίος 3,40%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάπως αδύναμες, αλλά ας περιμένουμε και την αυριανή μέρα, να τελειώσουμε με τις λήξεις παραγώγων και το rebalancing. Βέβαια λόγω της φημολογίας για deals βελτίωσαν προς το τέλος και οι συστημικές την εικόνα τους. Εξαιρετική πάντως και σήμερα η συμπεριφορά της Πειραιώς. Σημειώστε πως το Helikon πούλησε τη μισή του θέση και αυτό εκλαμβάνεται από την αγορά ότι μπορεί να πουλήσει και την άλλη μισή, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η μετοχή. Εξαιρετική! Η Εθνική ενισχύθηκε 2,09% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +2,09%. Αμετάβλητη η Πειραιώς, με μικρή άνοδο η Eurobank και με απώλειες αλλά οριακές η Alpha Bank

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Προφανώς και έχει μείνει πίσω και περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα τα δικά της αποτελέσματα. Σήμερα είδαμε μία καλή κίνηση, αλλά απέχει σημαντικά από τα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Ιούνιο. Ο τουρισμός θα πάει όπως φαίνεται καλά και φέτος, άρα μάλλον η αποτίμηση είναι χαμηλή, ειδικά όταν είναι κάτω από 100 εκατ. ευρώ και με όσα συμβαίνουν στο υπόλοιπο ταμπλό. Στα 3,14 ευρώ και στο +4,67%.

CENTRIC: Το μάζεμα συνεχίστηκε και σήμερα και μάλιστα οδήγησε σε νέα πολυετή υψηλά. Ωστόσο, βγήκαν στα υψηλά αρκετές πωλήσεις. Δείχνει πως πάει να σπάει διαγραμματικά η μετοχή από μία τεράστια συσσώρευση και αν υπάρξει κάτι να υποστηρίξει την κίνηση θα μπορούσε το περιθώριο ανόδου να μεγαλώσει. Για να δούμε αν θα σχηματίσει και εδώ «κούπα» το γράφημα. Στα 0,4450 ευρώ και στο +1,14% με υψηλό ημέρας τα 0,4650 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Όπως γράψαμε και χθες, Phoenix και Sunrise, μπορούν να δώσουν ξανά μεγάλες επιστροφές. Έχουμε την εντύπωση και αυτό μας δείχνει το ταμπλό, ότι οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι οι μεγάλες επιστροφές θα συνεχιστούν για χρόνια και γι’ αυτό δεν έχουν μειώσει την απόδοση που προσφέρει η επιστροφή. Πρόσφατα είδαμε κίνηση στις μετοχές με αποτέλεσμα από 23% περίπου απόδοση, τώρα να είναι στο 18%, αλλά νομίζουμε πως η επανάληψη της επιστροφής τουλάχιστον για τα δύο συγκεκριμένα θα έπρεπε μέσω ανόδου της τιμής της μετοχής να είναι μικρότερη. Αυτό ίσως γίνει, αν στα επόμενα τρίμηνα φανεί ότι συνεχίζουν να μαζεύουν τόκους και χτίζουν βάση για μία ακόμη διανομή.

INTRAKAT: Αρκετά πακέτα στη μετοχή στα 4,80 ευρώ με το κλείσιμο να είναι στα 5,48 ευρώ.

LAVIPHARM: Διατηρεί την πολύ καλή της συμπεριφορά και συνεχίζει τη συσσώρευση πέριξ των 0,90 ευρώ. Στα 0,9080 ευρώ και στο +1,57%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με σημαντικά μικρότερη προσφορά σήμερα η μετοχή και φαίνεται πως οι πωλητές δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν εύκολα άλλες μετοχές, όπως έδειχνε το ταμπλό μέχρι πρόσφατα. Στα 1,37 ευρώ και στο +3,01% με 95 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Από τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζουν το τελευταίο διάστημα. Στα 1,88 ευρώ και στο +6,82%.

REAL CONS.: Στα 3,88 ευρώ και στο +4,58%. Νέα ιστορικά υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης