Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στα ύψη ο τζίρος με διεύρυνση των απωλειών στο τέλος και 16 μετοχές του FTSE 25 σε χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στα ύψη ο τζίρος με διεύρυνση των απωλειών στο τέλος και 16 μετοχές του FTSE 25 σε χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατές πωλήσεις σήμερα σε όλο το ταμπλό! Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών κινήθηκε με απώλειες. Κάποια στιγμή όλες οι μετοχές του FTSE 25 ήταν πτωτικές και έτσι έκλεισαν και μάλιστα με διευρυμένες απώλειες. Στις τελικές δημοπρασίες πήγε η αγορά χαμηλό ημέρας και 16 από τις 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Αν θα ξεχωρίζαμε κάποιες, σίγουρα μεταξύ των λίγων ήταν η Coca Cola, ο ΟΠΑΠ και η HelleniQ Energy, όμως και αυτές έκλεισαν άσχημα.

Θα πούμε επίσης πως στις τελικές δημοπρασίες, εκτός από εκτίναξη του τζίρου πάνω από τα 290 εκατ. ευρώ λόγω MSCI, φάνηκε πως πολλές μετοχές ήταν «κούφιες». Το εκτιμώμενο κλείσιμο για πολλές μετοχές ήταν αρκετά χαμηλά, αν και στο τέλος βελτιώθηκε η εικόνα αλλά δεν αποφύγαμε τα πολλά χαμηλά ημέρας και το -2,51% του Γ.Δ. (1.391,26 μονάδες). Άντλησαν ρευστότητα πολλοί ξένοι σήμερα, καθώς ανησυχούν και πάλι για τον πληθωρισμό. Ήταν και μεγάλα τα κέρδη της αγοράς μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ήταν στο επίκεντρο λόγω placement αλλά και λόγω rebalancing. Δυνατή πίεση ασκήθηκε όλη μέρα στη μετοχή και πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας και στα 3,9180 ευρώ με απώλειες 3,26%. Όμως η ζήτηση ήταν μεγάλη στις τελικές δημοπρασίες και τη γύρισαν στα 3,9960 ευρώ και στο -1,33%. Έκανε όγκο πάνω από 26,5 εκατ. τεμάχια μόνο στο τέλος και συνολικά πάνω από 41 εκατ. τεμάχια. Έμεινε βέβαια με μεγάλους πωλητές οι οποίοι ήθελαν να πουλήσουν ακόμα 2,3 εκατ. τεμάχια. Από το συνολικό τζίρο έκανε τα 164,8 εκατ. ευρώ. 

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν. Μεγάλη η βουτιά της μετοχής και νομίζουμε πως πλέον είναι υπερβολική. Αν βέβαια η αγορά διορθώσει περαιτέρω δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να τη δούμε ξανά πέριξ των 1,85 ευρώ. Έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές την περιοχή γύρω από αυτήν την τιμή. Στα 1,9480 ευρώ και στο -4,04% με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Είχε την καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά δεν απέφυγε στο τέλος το -2,12%. Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 33,50 ευρώ από 30,80 ευρώ, νομίζουμε πως είναι δικαιολογημένη η αύξηση αφού έχει δώσει καλή εκτίμηση η διοίκηση για το 2024.

AEGEAN: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023. Λογικά θα ξεπεραστούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών ειδικά σε επίπεδο δημοσιευμένης κερδοφορίας. Στα 12,34 ευρώ και στο -2,53%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πριν το άνοιγμα της αυριανής συνεδρίασης τα δικά της αποτελέσματα και έχει και ενημέρωση αναλυτών η διοίκηση, όπου θα παρουσιάσει τις προοπτικές. Λογικά θα δούμε ανάλογες εκτιμήσεις με αυτές των άλλων συστημικών που θα επιβεβαιώσουν τα καλά περιθώρια ανόδου. Στα 6,9040 ευρώ και στο -1,57%.

MOTOR OIL: Μεγάλες απώλειες και θα λέγαμε με μικρό όγκο. Εξαφανίστηκαν οι αγοραστές. Προφανώς και μία μετοχή για την οποία δίνουν οι αναλυτές τέτοιες εκτιμήσεις δεν πρέπει να πέφτει με τόσο χαμηλές συναλλαγές. Στα 26,40 ευρώ και στο -5,04% με όγκο 102 χιλ. τεμάχια, αν και το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης το είχε γράψει με 40 χιλ. τεμάχια.

ELINOIL: Αυτή ξεχώρισε από τις λίγες μετοχές που ενισχύθηκαν σήμερα. Και πάλι με υψηλό όγκο και όπως καταλαβαίνετε φούντωσαν και εδώ οι φήμες περί εξαγοράς. Στα 2,87 ευρώ και στο +4,36%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν και αυτή και ενισχύθηκε 1,95%.

INTRACOM: Η άνοδος ήταν μεγάλη και απότομη και δικαιολογεί μία καλή διόρθωση. Στα 3,68 ευρώ και στο -5,40%.

ΕΧΑΕ: Δεν έχει δώσει μεγάλη κίνηση αλλά στην πτώση μάλλον θέλει να είναι μεταξύ των πρώτων. Στα 5,34 ευρώ και στο -4,30%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης