Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετική η ψυχολογία – Στήριξη από ξένες αγορές, αποτελέσματα και φημολογία για deals

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετική η ψυχολογία – Στήριξη από ξένες αγορές, αποτελέσματα και φημολογία για deals
Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνονται υποστηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα
Το θετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού λόγω και των προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων στους επόμενους μήνες, αλλά και τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν ο εγχώριες εισηγμένες εταιρείες, αναμένεται να προσφέρουν στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα κέρδη της Eurobank ήταν ισχυρά και οι εκτιμήσεις της διοίκησης για τις επόμενες χρήσεις δυνατές.
Παράλληλα, ειδική αναφορά γίνεται από τους αναλυτές στις πληροφορίες που κατακλύζουν την αγορά για εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Η εξαγορά της Entersoft από τον όμιλο του Πάνου Γερμανού, δε φαίνεται πως θα είναι η μόνη και ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών εμπλέκεται καθημερινά στη φημολογία αυτή.
Η στάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς στους δείκτες FTSE Russell ενισχύεται από 18 Μαρτίου μετά από την απόφαση του οίκου, λόγω της αύξησης της διασποράς.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα εν όψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ενισχύονται από την ήπια φρασεολογία των υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, βοηθούμενη από τις αγορές του εξωτερικού.

Piraeus Securities
Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τα ισχυρά αποτελέσματα και τους δυνατούς στόχους των διοικήσεων, όπως παρουσιάστηκαν χθες από τη Eurobank μετά το κλείσιμο της αγοράς, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη σήμερα.

Beta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται, λόγω των καλών αποτελεσμάτων και της αύξησης της φημολογίας για εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης