Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τραπεζικές βοήθειες ξεπέρασε τις κινήσεις profit taking – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τραπεζικές βοήθειες ξεπέρασε τις κινήσεις profit taking – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η δήλωση του προέδρου της FED ότι κάποια στιγμή μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν οι μειώσεις, αν και συνεχίζεται η μάχη για τη μείωση του πληθωρισμού, βοήθησε τις αγορές και κατ’ επέκταση και τη δική μας. Εμείς είχαμε και την εντυπωσιακή κάλυψη της Πειραιώς, ενώ το βλέμμα ήταν και στα αποτελέσματα. Πολλές οι φήμες επίσης που ακούγονται για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες. Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά ο Γ.Δ, ενώ είχε κάμποσες εναλλαγές προσήμων και καλές συναλλαγές.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απίστευτη ζήτηση! Εκτός όλες οι προσφορές κάτω των 4 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στο τέλος στο υψηλό ημέρας και στα 4,1640 ευρώ (+0,24%). Η αποτίμηση στα 5,2 δισ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πτώση με το καλημέρα και μάλλον αυτά τα πενιχρά κέρδη δεν ήταν αναμενόμενα. Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή. Στα 2,10 ευρώ και στο -5,83% με τον όγκο να φτάνει σχεδόν το 1 εκατ. τεμάχια. Δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό στην τηλεδιάσκεψη, ούτε δόθηκε κάποια κατεύθυνση για το 2024.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Τα αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι οδηγός και για τις άλλες εισηγμένες του κλάδου. Προφανώς, έτσι εξηγείται η πίεση που είδαμε σε κάποιες. Η ΣΙΔΜΑ υποχώρησε και σήμερα σημαντικά (-3,11%) και έκλεισε στα 2,18 ευρώ με την αποτίμηση στα 29,6 εκατ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι αναλυτές δίνουν μεγάλο περιθώριο ανόδου στη μετοχή, αλλά στο ταμπλό βγαίνουν χαρτιά. Κάπως είναι βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά της μετοχής αλλά πρέπει να κάνει τη διάσπαση. Εξαιρετική σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή και πέρασε πάνω από τα 17 ευρώ για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στα 14,80 ευρώ και στο +2,21% η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και στα 17,05 ευρώ και στο +3,33% η ΤΕΝΕΡΓ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικές σήμερα οι περισσότερες συστημικές. Ξεχώρισε η Eurobank μαζί με την Alpha Bank και ακολούθησε η Εθνική. Και οι τρεις κοντά ή σε νέα υψηλά. Αύριο, Alpha Bank και Eurobank παίρνουν τη σκυτάλη στη δημοσίευση αποτελεσμάτων. Τα καλά αποτελέσματα της Optima Bank και η εκτίμηση για τα κέρδη του 2024 βοήθησαν τη μετοχή η οποία ενισχύθηκε 2,46% και έκλεισε στα 7,90 ευρώ.

ENTERSOFT: Ακύρωσε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Ειδικό θέμα είχε το πρωί το ΒΝ και η στήλη επίσης σχολίασε πως είναι άτοπο να εξαγοράζεται εταιρεία να πηγαίνει σε δημόσια πρόταση και να ανακοινώνεται πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Αλλά θα πούμε και κάτι άλλο. Δε γίνεται να τα «πιάνουμε» εμείς ως στήλη και ως ΒΝ και να μην τα αντιλαμβάνεται η ίδια η διοίκηση της εταιρείας, η οποία προφανώς και ακριβοπληρώνεται και πληρώνει δικηγόρους και τόσους συμβούλους για αυτές τις δουλειές. Απίστευτα πράγματα και απίστευτη προχειρότητα.

AUSTRIACARD: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και έχει μείνει αρκετά πίσω, έχοντας χάσει ένα μεγάλο μέρος από το πάρτι στην πληροφορική. Στα 6,50 ευρώ και στο +4% με υψηλό όγκο πάνω από 115 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Αυτή ξεχώρισε από τις μικρές αφού με όγκο 59 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 6,71%. Νέα πολυετή υψηλά έγραψε ενδοσυνεδριακά πηγαίνοντας μέχρι τα 1,79 ευρώ, ενώ έκλεισε στα 1,75 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Με το διαβήτη το παίξιμο, μην τα ξαναγράφουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης