Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με το βλέμμα σε αποτελέσματα και το placement της Τράπεζας Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με το βλέμμα σε αποτελέσματα και το placement της Τράπεζας Πειραιώς
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Τράπεζα Πειραιώς, ο κλάδος της πληροφορικής και εταιρείες που δημοσίευσαν ή δημοσιεύουν αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Στην Τράπεζα Πειραιώς και στην ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς θα είναι στραμμένα τα βλέμματα, ενώ το μεγάλο deal της εξαγοράς της Βeta CAE από την αμερικανική Cadence Design Systems, έναντι 1,24 δισ. δολαρίων αναμένεται επίσης να απασχολήσει την αγορά και τον κλάδο της πληροφορικής.
Η δημόσια προσφορά του 27% της Τράπεζας Πειραιώς που διαθέτει το ΤΧΣ ολοκληρώνεται σήμερα στις 16:00 και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει μεγάλη υπερκάλυψη, άρα θα κλείσει η τιμή στο υψηλό μέρος του εύρους διάθεσης και κοντά στα 4 ευρώ.
Από την άλλη οι επενδυτές θα εστιάσουν στα εταιρικά αποτελέσματα.
Χθες δημοσίευσε μειωμένη κερδοφορία η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και μειωμένο μέρισμα.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Cenergy με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ύψος του ανεκτέλεστου που ήταν 3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο.
Αποτελέσματα επίσης σήμερα δημοσιεύει και η Optima Bank.
Αύριο δημοσιεύει η Alpha Bank πριν το άνοιγμα της αγοράς και η Eurobank μετά το κλείσιμο.
Η χθεσινή τέλος πτώση της Wall Street πιθανότατα να μας επηρεάσει, ενώ η αγορά περιμένει και τα σχόλια του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές δείχνουν σταθεροποιητικό άνοιγμα καθώς η χθεσινή πτώση στις ΗΠΑ διατηρεί το κλίμα κινδύνου υπό έλεγχο με τους επενδυτές να περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της FED αργότερα μέσα στη μέρα.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα στο Χ.Α. με την τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Optima Bank να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Μετά τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street περιμένουμε οι επενδυτές να διατηρήσουν την επιφυλακτική τους στάση.

Beta
Οι αρνητικές δονήσεις από το εξωτερικό μπορεί να επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν στάση αναμονής και να περιμένουν τα μηνύματα από τη ρητορική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και οι βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές προοπτικές θα βρεθούν στο επίκεντρο όπως και οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κύκλος
Το πρωί η Optima Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το 2023. Απόλυτα φυσιολογική η σημερινή διορθωτική πορεία του Γ.∆. αλλά και απαραίτητη για την αφομοίωση των τιμών και την αποφόρτιση των ταλαντωτών. Παραμένει η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση στο βαθμό που δεν παραβιαστεί η στήριξη των 1415 μονάδων.

Depolas
Οριακές απώλειες είχε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές. Από την άλλη, υποχώρησαν οι βασικοί αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες εν αναμονή της κατάθεσης Πάουελ στο κογκρέσο το απόγευμα, αλλά και των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας στις σήμερα 17.00, τα οποία κρίνονται ως σημαντικά για την πορεία της αγοράς εργασίας στην περιοχή. Η ατζέντα, σήμερα, περιλαμβάνει επιπλέον και τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου στην Ευρωζώνη. Στο εσωτερικό, η ΕΛΧΑ ανακοίνωσε αποτελέσματα με το Δ΄ τρίμηνο να εμφανίζεται σταθεροποιητικό καθώς τα προσαρμοσμένα EBITDA του εν λόγω τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 49 εκ ευρώ έναντι 41 εκ ευρώ πέρυσι. Προς την σωστή κατεύθυνση η σημαντική μείωση του δανεισμού κατά 142 εκ ευρώ (από 31.12.2022) απόρροια και των υψηλών λειτουργικών ταμειακών ροών του έτους. Τα αποτελέσματα των Cenergy και Optima αναμένονται σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης