Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στα ύψη οι μετοχές της πληροφορικής – Ήπιο profit taking στα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στα ύψη οι μετοχές της πληροφορικής – Ήπιο profit taking στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες αλλά με αρκετές μετοχές να τραβάνε τα βλέμματα των επενδυτών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Ο τζίρος καλός αν και υπήρχαν αρκετά πακέτα. Ο κλάδος της πληροφορικής κέρδισε και σήμερα τις εντυπώσεις. Από την άλλη Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, τράπεζες και Aegean έφεραν τη μικρή διόρθωση.

QUEST: Από τη μία η ACS και από την άλλη το πάρτι στην πληροφορική, επιτέλους έδωσαν μία καλύτερη αποτίμηση και ακόμα νομίζουμε έχει καλό περιθώριο. Στα 6,13 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +6,24% με όγκο 257 χιλ. τεμάχια. Σκαρφαλώνει στον πίνακα των αποτιμήσεων και όπως φαίνεται θα δώσει μάχη για να παραμείνει στον FTSE 25.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (απάντηση): Προφανώς και δεν παίζουν όλες στις συγκριτικές αποτιμήσεις, ούτε στη στήλη αρέσουν οι συγκρίσεις, αλλά παίζουν στις αγορές και με το παραπάνω. Και οι αναλυτές στις αποτιμήσεις που βγάζουν στις εκθέσεις τους τις χρησιμοποιούν. Αλλά το ταμπλό μιλάει μόνο του και άρα, ναι, τις κοιτάνε οι επενδυτές. Στο +14,86% η Q&R, στο +8,16% η Ίλυδα, στο +7,93% η CPI, στο +6,40% η Logismos και ήταν και άλλες με άνοδο.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Δε θα ήταν καλύτερα να είχε απαντήσει κάπως πριν γίνει όλη αυτή η αναταραχή για το μέρισμα; Σημαντική άνοδο κατέγραψε σήμερα (+5,46% και τιμή 15,45 ευρώ) στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και φυσικά της διανομής τελικά ίσου μερίσματος με αυτό της προηγούμενης χρήσης (0,6720 ευρώ ανά μετοχή).

ΕΛΠΕ: Εξαιρετική… Στα 8,28 ευρώ και στο +2,10%.

NOVAL: Εντός του δευτέρου τριμήνου είπε η διοίκηση πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη ότι θα γίνει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο με αύξηση κεφαλαίου. Η στήλη είχε γράψει πριν λίγο καιρό για Απρίλιο.

ΕΥΑΘ: Δεν μπορεί να ανεβαίνει ο κάθε… πικραμένος και η συγκεκριμένη να μένει εκτός. Στα 3,48 ευρώ και στο +3,57% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Πιο ψηλά έβαλε τον πήχη η Ambrosia Capital και αύξησε την τιμή στόχο στα 19,60 ευρώ από 18,90 ευρώ, εννοείται με σύσταση αγοράς. Το περιθώριο ανόδου είναι 43%. Ήπια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή περιμένει για τις επόμενες χρήσεις και συγκεκριμένα για το 2024 1,33 ευρώ ανά μετοχή, για το 2025 1,39 ευρώ ανά μετοχή και για το 2026 1,46 ευρώ ανά μετοχή. Στα 13,60 ευρώ και στο -1,02% η μετοχή.

CENERGY: Τρομερό γύρισμα… Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο -2,30% και στα 7,23 ευρώ, αλλά έκλεισε στα 7,60 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,70%.

ΙΛΥΔΑ (απάντηση): Αν στη σύγκριση βάλουμε και τη συγκεκριμένη, ναι, είναι μακράν η φθηνότερη, στους δείκτες που εξετάσαμε. Είναι μικρή σε τζίρο αλλά και σε αποτίμηση. Στα 1,59 ευρώ σήμερα και στο +8,16%.

ΕΚΤΕΡ: Εξαιρετικό το market making στη μετοχή. Διαγραμματικά την παίζουν με τον διαβήτη. Στο +4,03% και στα 4,13 ευρώ η μετοχή.

AUSTRIACARD: Μέχρι και αυτή ενισχύθηκε λόγω του deal στον κλάδο.

ΣΙΔΜΑ: Με σχετικά μικρές συναλλαγές υποχώρησε 5,86% και έκλεισε στα 2,25 ευρώ.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Δυνατή υποχώρηση και εδώ 3,53% και με σχετικά υψηλές συναλλαγές.

PERFORMANCE: Και αυτή στις επάλξεις με άνοδο 5,30% και αποτίμηση πλέον 80 εκατ. ευρώ. Έγραψε νέο ιστορικό υψηλό σήμερα. Άκρως ικανοποιημένη η στήλη και από αυτήν την επιλογή. Εξαιρετική η πορεία της αν και καθυστέρησε κάπως να δώσει αυτήν την απόδοση που… όφειλε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης