Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στην Τράπεζα Πειραιώς και στα αποτελέσματα χρήσης

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στην Τράπεζα Πειραιώς και στα αποτελέσματα χρήσης
Η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό παραμένει θετική και αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα
Το πολυαναμενόμενο placement της Τράπεζας Πειραιώς ξεκινάει σήμερα και το ΤΧΣ θα διαθέσεις 22% και αν η ζήτηση είναι μεγάλη, όπως άλλωστε αναμένεται θα δώσει και το υπόλοιπο 5%.
Το εύρος της τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 3,7 ευρώ και 4 ευρώ που σημαίνει μικρό discount έναντι της τιμής κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής.
Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα επομένως στην πορεία του placement αλλά και στα αποτελέσματα χρήσης που ανακοινώνονται.
Πριν το άνοιγμα σήμερα δημοσιεύει το Αεροδρόμιο Αθηνών και μετά το κλείσιμο η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αύριο δημοσιεύει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
Οι ξένες αγορές παραμένουν σε υψηλά έως και ιστορικά υψηλά επίπεδα, με την επενδυτική ψυχολογία να είναι θετική και να αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.

Eurobank
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις σήμερα, μετά και το ισχυρό ξεκίνημα για τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, όπου καταγράφθηκε νέο ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή. Στην εγχώρια αγορά, οι επενδυτές θα εστιάσουν στην πώληση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το ΤΧΣ.

Optima Bank
Περιμένουμε σήμερα το θετικό momentum να επικρατήσει με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο. Υπενθυμίζεται πως η Optima Bank θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη και η Alpha Bank με τη Eurobank την Πέμπτη. Επίσης η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιεύσει την πορεία του ΑΕΠ του τελευταίου τριμήνου την Πέμπτη.

Euroxx
Το ενδιαφέρον γι αυτήν την εβδομάδα θα είναι στη διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και στα αποτελέσματα (Αεροδρόμιο, Noval, Cenergy, Optima Bank, Alpha Bank, Eurobank και Autohellas).

Beta
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς ανοίγει το βιβλίο για την πώληση του 27% των μετοχών. Τα αποτελέσματα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς μία σειρά από εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης δημοσιεύουν τα στοιχεία για την πορεία του 2023 αυτήν την εβδομάδα: Αεροδρόμιο Αθηνών, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Alpha Bank, Eurobank, Autohellas είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που έχουν προγραμματίσει ανακοινώσεις και περιμένουμε από την αγορά να διατηρήσει την επιλεκτική της στάση βασιζόμενη στα στοιχεία και τις επικαιροποιημένες προοπτικές.

Depolas
Θετικά έκλεισε τελικά η προηγούμενη εβδομάδα κυρίως λόγω των κερδών της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να καταγράφουμε την 6η σερί ανοδική εβδομάδα. Στο εξωτερικό, σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες την Παρασκευή. Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει σημαντικά μάκρο, αλλά αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και την κατάθεση Πάουελ στο Κογκρέσο την ίδια μέρα, αν και για την τελευταία δεν αναμένονται εκπλήξεις. Στο εσωτερικό, η αγορά θα επικεντρωθεί στα εταιρικά αποτελέσματα με το ΔΑΑ να έχει ανακοινώσει πριν από λίγο. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα EBITDA του έτους για τον Αερολιμένα διαμορφώθηκαν στα 367,2 εκ ευρώ από 315 εκ ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη στα 232 εκ ευρώ από 168 πέρυσι. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 650 εκ. Ευρώ. Αύριο (μ.σ.) και μεθαύριο αναμένουμε το Δ΄ τρίμηνο από ΕΛΧΑ και Cenergy, αντίστοιχα. Την Πέμπτη δημοσιεύουν αποτελέσματα οι ΑΛΦΑ, ΟΤΟΕΛ πριν την συνεδρίαση και Eurobank, Βιοχάλκο μετά την συνεδρίαση. Θα περιμέναμε υψηλότερη μεταβλητότητα το επόμενο διάστημα στο ΧΑ.

Κύκλος
Ξεκινάει σήμερα η δημόσια πρόταση για τις μετοχές της Πειραιώς κυριότητας του ΤΧΣ. Την Τρίτη, η Elvalhalcor ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματά της, την Τετάρτη η Optima Bank ενώ την Πέμπτη παίρνουν σειρά η Alpha Bank,η Eurobank και η Autohellas. Το πρωί της ίδιας ημέρας η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ 2023, ενώ την Παρασκευή η DBRS ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας. Με υψηλά το πήχη των προσδοκιών για συνέχιση της ανοδικής κίνησης του Γ.∆. με καταλύτη τη δημόσια έγγραφη για το σύνολο των μετοχών Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1282 μονάδες. Σημεία στήριξης 1378 και 1405 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1425 και 1447 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης