Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό, στα αποτελέσματα και στο placement της Πειραιώς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό, στα αποτελέσματα και στο placement της Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα των αγορών του εξωτερικού και η δική μας αγορά έχει ως βασικό σενάριο τη συσσώρευση. Το βλέμμα στην Πειραιώς και στις πληροφορίες γύρω από το placement. Λογικό και κάποιοι να αντλούν ρευστότητα για να τοποθετηθούν. Ξεχωρίζει η Τιτάν στο ξεκίνημα και από τις μικρότερες η Lavipharm. Έχουμε αποτελέσματα από ΕΛΠΕ αυτήν την εβδομάδα και rebalancing MSCI.

EUROBANK: Η Euroxx αναφέρει πως τα κέρδη που ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα ύψους 346,3 εκατ. ευρώ δίνουν p/e μόλις 2,8 φορές και P/TBV 0,65 φορές. Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για βιώσιμη απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 13% περίπου που αντιστοιχεί σε κέρδη 200 εκατ. ευρώ. Βλέπει πως η εξαγορά της από τη Eurobank είναι πολύ θετική και περιμένει ισχυρή συνεισφορά στην κερδοφορία του ομίλου από την πλήρη ενοποίηση. Οριακά χαμηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πάνω της θα είναι και αυτήν την εβδομάδα τα βλέμματα αφού το placement αναμένεται 4 Μαρτίου. Αν και είχαν ξεκινήσει οι πληροφορίες για διάθεση χωρίς discount, τώρα ακούγεται ένα σημαντικό discount. Το θεωρούμε κάπως μεγάλο και πιστεύουμε πως δεν πρέπει να δοθεί τόσο, αλλά αν χρειαστεί να δοθούν λιγότερες μετοχές. Ήπια πτωτικά η μετοχή και μάλλον η πίεση οφείλεται στις πληροφορίες για την τιμή διάθεσης. Στα 3,8820 ευρώ και στο -0,97%.

HELLENIQ ENERGY: Στις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023. Περιμένουμε καλή πορεία με το ενδιαφέρον να είναι στο μέρισμα και στην ενημέρωση για την πορεία των πρώτων μηνών του 2024. Έχει αλλάξει επίπεδο η μετοχή και πλέον κινείται πάνω από τα 8 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Ο καταλύτης εδώ είναι φυσικά η αύξηση των τιμολογίων, αλλά πότε θα γίνει είναι το ερώτημα. Σημειώνουμε πως από το 2019 έχει λήξει το τιμολόγιο και έχει παραταθεί η τιμή του μέχρι να οριστεί νέο. Στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου η διοίκηση σημείωνε πως με τα νέα τιμολόγια θα ανακτήσει τα 157 εκατ. ευρώ που είχε πληρώσει στο δημόσιο για να λήξη το θέμα της τιμής του αδιύλιστου ύδατος. Νομίζουμε πως η παραμονή της τιμής κάτω από τα 6 ευρώ δεν δικαιολογείται. Πρέπει όμως και η διοίκηση Σαχίνη να αρχίσει να βοηθάει τον τίτλο.

CENERGY: Έχει κάνει καλή διόρθωση από τα υψηλά της. Σήμερα άνοιξε 1,45% χαμηλότερα και στα 6,81 ευρώ.

INTRALOT: Εύκολα καλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου, παρά τις κάποιες «πολεμικές ενέργειες» που έγιναν και στο ομόλογο και στη μετοχή. Το επιτόκιο είναι καλό και προφανώς τράβηξε και μικρούς επενδυτές οι οποίοι κλειδώνουν μία καλή απόδοση την ώρα που αναμένονται να μειωθούν τα επιτόκια. Νομίζουμε, πως όταν «φύγουν οι γρήγοροι» θα δούμε καλή πορεία και στο ταμπλό.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έκανε μεγάλο όγκο και μόλις άδειασε η πλευρά των πωλητών κατέγραψε μεγάλη άνοδο. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο αλλά βγήκαν κάποιες εντολές πώλησης στη συνέχεια. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά από το +3,36% πήγε στο -2,94%.

LAVIPHARM: Σε νέα υψηλά κινείται ξανά η μετοχή και ενισχύεται 2,93% με καλό όγκο άνω των 50 χιλ. τεμαχίων.

ΒΙΟΤΕΡ: Το θέμα, όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, δεν ήταν η δήθεν συγχώνευση μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά το πτυχίο έβδομης τάξης. Δυστυχώς, έχουμε την εντύπωση πως υπάρχουν επενδυτές που πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει το συγκεκριμένο πτυχίο. Το ύψος των ιδίων κεφαλαίων πάνω από ένα όριο είναι απαραίτητο για να έχεις πτυχίο. Η συγκεκριμένη έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Άρα η ερώτηση που θα έπρεπε να απαντήσει η εταιρεία, είναι αν έχει πτυχίο. Αλλά από το τζίρο που κάνει, μάλλον ούτε μηχανήματα διαθέτει. Είναι όμως από την άλλη στην κατηγορία της Επιτήρησης και όσοι «δραστηριοποιούνται» με τη μετοχή γνωρίζουν τα ρίσκα που αναλαμβάνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης