Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών – Οι λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών – Οι λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στο εξωτερικό συντηρείται και οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με οριακή άνοδο. Ακολουθεί η εγχώρια αγορά, αλλά χωρίς να δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις. Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Οι επιλεκτικές κινήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, όπως και η συσσώρευση πέριξ των υψηλών 13 ετών.

ΕΛΠΕ: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν λόγω όγκου στα πρώτα λεπτά. Στα 8,23 ευρώ και στο +0,49% με 30 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Το μόνο που δεν μπορεί κάποιος να πει είναι ότι τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Μιλάμε για παραγωγή μετρητού, η οποία όχι μόνο υπερκαλύπτει τις επενδύσεις αλλά αφήνει και άλλα 450 εκατ. ευρώ για μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών. Με τον ανταγωνισμό στα ύψη αύξησε τα μεγέθη και βλέπει με αισιοδοξία το 2024. Έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να μειώσει το δανεισμό, αλλά πρέπει τώρα να πάει στο επόμενο βήμα. Να αρχίσει να δίνει κάτι παραπάνω στους μετόχους. Μας αρέσει η χαμηλή μόχλευση, αλλά σηκώνει ένα λίγο υψηλότερο net debt/EBITDA και έτσι θα είναι όλοι happy. Σημειώστε πως όποιες εταιρείες άρχισαν να δίνουν παραπάνω, είδαν τις μετοχές να σκαρφαλώνουν υψηλότερα (π.χ. Jumbo, ΟΠΑΠ κ.α.). Στα 13,61 ευρώ και στο +0,59%.

ΑΔΜΗΕ: Μετά και την επίσημη δημοσίευση της απόφασης από τη Ρυθμιστική Αρχή του WACC για την περίοδο 2023-25, οι αναλυτές περιμένουν ότι η επίδραση θα ωφελήσει τα αποτελέσματα και τις ταμειακές ροές για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, λόγω της καθυστέρησης της δημοσίευσης. Η Piraeus Securities σημειώνει πως έχει ενσωματώσει στις εκτιμήσεις της το αναθεωρημένο ποσοστό και περιμένει φέτος διπλάσιο μέρισμα έναντι του περσινού (0,058 ευρώ ανά μετοχή) άρα μία απόδοση τουλάχιστον 5% στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ανοδικό το άνοιγμα αλλά κάτω από τα 2,40 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα για τις συστημικές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Πριν κάμποσο καιρό είχε ακουστεί λόγω όσων αναγράφονταν στον προϋπολογισμό της χώρας ότι δε θα δώσει μέρισμα. Τώρα ακούγεται ότι θα δώσει καθώς δεν έβγαλε ζημιές που έβγαλαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα δώσει κάτι αλλά μάλλον μικρότερο. Τότε η μετοχή είχε βουτήξει και η στήλη είχε σημειώσει την απουσία επίσημης ενημέρωσης. Η Ελλάδος είναι θεσμός και φυσικά και επόπτης. Οφείλει επομένως να ενημερώνει και αυτή για τις εξελίξεις της. Αν το είχε κάνει, ίσως να μην είχαν γράψει κάποιοι τις απώλειες που έγραψαν. Στα 14,30 ευρώ και στο +2,51% με όγκο περίπου 3 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Πραγματοποίησε χθες μία εξαιρετική εκδήλωση, όπως μας μετέφεραν και μάλιστα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η συνεργασία με την Ticun και η διανομή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης δε θα βάλει καλά κέρδη μόνο στον ισολογισμό, αλλά θα βοηθήσει κόσμο που υποφέρει από χρόνιους πόνους. Πρόκειται για μία επανάσταση και όσοι πήγαν χθες στην εκδήλωση αυτό κράτησαν. Η εκδήλωση και οι προοπτικές που δημιουργεί ενισχύουν στο ξεκίνημα τη μετοχή. Με μεγάλο όγκο 73 χιλ. τεμαχίων στα 0,9320 ευρώ και στο +5,19%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης