Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν ακολούθησε το πάρτι των ξένων αγορών – Οι μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν ακολούθησε το πάρτι των ξένων αγορών – Οι μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και το κλίμα στο εξωτερικό ήταν έντονα ανοδικό και πολλοί δείκτες ήταν σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά, εμείς ανοίξαμε ανοδικά, αλλά γρήγορα γυρίσαμε και σε αρνητικό έδαφος. Αλλάξαμε μερικές φορές πρόσημο και εύκολα μπορεί κάποιος να πει πως και σήμερα οι κινήσεις profit taking μας επηρέασαν. Είναι μεγάλα τα κέρδη και χρειάζονται οι… ανάσες. Κλείσαμε με οριακές απώλειες 0,07% και μέτριες σχετικά συναλλαγές.

ΕΛΠΕ: Καιρό τώρα γράφουμε για τη βελτιωμένη συμπεριφορά της μετοχής και για τους αγοραστές που έχει. Όταν είχε γίνει το placement είχε μία πτωτική πορεία και κάπως απογοήτευσε τους επενδυτές. Σήμερα όμως όχι μόνο έχει καλύψει όλο το χαμένο έδαφος αλλά έχει περάσει και πάνω από τα 8 ευρώ, έχοντας δώσει και το προμέρισμα. Στα 8,19 ευρώ σήμερα και στο +2,37%.

COCA COLA: Μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα έκλεισε με οριακές απώλειες.

AEGEAN: Με αγοραστές σήμερα και καλή συμπεριφορά.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Διατηρεί και η συγκεκριμένη μετοχή την καλή της συμπεριφορά. Στα 9,70 ευρώ με άνοδο 3,19%.

CENERGY: Βγαίνουν πωλητές στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει κάνει μία διόρθωση από τα υψηλά της, αυτά των 7,65 ευρώ που είχε γράψει ενδοσυνεδριακά στις 11 Ιανουαρίου και ήταν ιστορικά υψηλά. Στα 6,94 ευρώ και στο -0,86%.

ΟΤΕ: Το μέρισμα ήταν μεν αυξημένο, αλλά μάλλον ήθελαν παραπάνω οι επενδυτές. Ο κ.Τσαμάζ δεν έκανε την υπέρβαση αν και η μετοχή έχει ελάχιστο καθαρό δανεισμό και σχέση 0,5 φορές έναντι του EBITDA την ώρα που οι ευρωπαϊκές ομοειδείς έχουν 2,5 φορές. Όμως ο ισολογισμός είναι διαμάντι άρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη μετοχή. Διαγραμματικά, μάλλον τα 14,15-14,20 ευρώ αποτελούν καλή αντίσταση και επιβεβαιώθηκε πάλι. Στα 13,53 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας και στο -2,66%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν για το placement της Πειραιώς, το οποίο αναμένεται τον άλλο μήνα. Εκεί που το ποσοστό είχε ξεκινήσει να διατεθεί όλο, μετά πήγαμε στο 20% και τώρα τα σενάρια λένε 27%. Για την τιμή γινόταν λόγος για 4 ευρώ, τώρα ακούγεται πως υπάρχουν πιέσεις να υπάρξει discount. Ένα μικρό καλό είναι, αλλά άμα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως επίσης ακούγεται, ας το πάρουν κοντά στην τιμή. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να δώσουν μεγάλο discount. Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Ας τον ακολουθήσουν και εδώ. Με μικρή άνοδο όλες οι συστημικές. Η μεγαλύτερη άνοδος 0,88% για την Alpha Bank.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Θυμίζουμε πως στις 26 Μαρτίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,20 ευρώ ανά μετοχή. Παρά την άνοδο του τίτλου το τελευταίο διάστημα η απόδοση είναι εξαιρετική. Η στήλη πιστεύει πως μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών, την πώληση δηλαδή των ακινήτων και την απόκτηση έξτρα δουλειάς στην παροχή υπηρεσιών θα μπορέσει να δει καλή κερδοφορία. Στα 11 ευρώ πλέον η μετοχή μετά και το σημερινό +5,77% που έγινε με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Από το ξεκίνημα έκανε όγκο και συνολικά είχε σήμερα συναλλαγές πάνω από 85 χιλ. τεμάχια. Στα 2,86 ευρώ και στο +2,51%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ίσως μεταξύ των χειρότερων μετοχών του Χ.Α.. Όχι μόνο δεν έχει κάνει κίνηση παρά το τρομερό ράλι των τελευταίων μηνών ή ετών, αλλά σε κάθε προσπάθεια να κινηθεί ανοδικά, υπάρχει ο πωλητής εκεί και περιμένει. Σήμερα μόλις έκανε δυο πράξεις στο συν, βγήκε και μάλιστα επιθετικά ο πωλητής και πήγε τη μετοχή μέχρι τα 0,3350 ευρώ (-7,20%) για να κλείσει τελικά στο -5,82% με όγκο 94 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Με μεγάλο όγκο η πτώση ειδικά για το Phoenix Vega Mezz. Όμως και στο Cairo είδαμε αυξημένο όγκο. Για το Cairo σήμερα ήταν η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική και η δέκατη στις τελευταίες 11. Έχει κάνει όμως μεγάλο ράλι και έχει εντυπωσιακά κέρδη ακόμα και σήμερα από την αρχή του έτους. Πέμπτη πτωτική και για Galaxy και Sunrise.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης