Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στον ΟΤΕ

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στον ΟΤΕ
Πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023 ο ΟΤΕ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Nvidia, έχουν δώσει ώθηση στις αγορές της Ασίας και αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο και τις αγορές της Ευρώπης.
Οι αναλυτές αναφέρουν πως τα κρίσιμα αυτά μεγέθη, αναμένεται να βελτιώσουν το momentum των αγορών.
Από την άλλη στο εσωτερικό, ο ΟΤΕ δημοσιεύει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς και στο κλείσιμο της συνεδρίασης έχει ενημέρωση αναλυτών.
Η αγορά περιμένει καλύτερη συνολική επιβράβευση των μετοχών, με τους αναλυτές να θεωρούν πως αν όντως αυξήσει τη διανομή, θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για τη μετοχή που είναι καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα.
Η μέση εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για καθαρά κέρδη 533 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,67 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ισχυρό άνοιγμα χάρη στη δυναμική που έδωσαν τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia που ανακοινώθηκαν χθες.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές και με τον ΟΤΕ να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε σήμερα το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στον ΟΤΕ κυρίως, καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης (μαζί με τη μερισματική πολιτική του 2024 και την εκτίμηση για τις ελεύθερες ταμειακές ροές) πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Βeta
Η συσσώρευση θα συνεχιστεί καθώς το εναλλασσόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον στηρίζει τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Κύκλος
Ριψοκίνδυνο εγχείρημα η πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εκτιμούν οι αξιωματούχοι της Federal που ζητούν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την υποχώρηση του πληθωρισμού πριν αποφασίσουν επιτοκιακές μειώσεις. Το πρωί ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα ετήσια μεγέθη του. Στις 1415 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη για το Γ.∆.

Depoplas
Συνεχίστηκε η συσσώρευση στο ΧΑ χθες, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στους περισσότερους διεθνείς δείκτες. Παράλληλα, συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Κίνα με τον Shenzen CSI 300 να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των 10 ποσοστιαίων μονάδων σε 8 συνεδριάσεις. Αξίζει ωστόσο, να σημειώσουμε ότι υφίστανται περιορισμοί σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές για πωλήσεις μετοχικών τίτλων. Για την Nvidia, τα αποτελέσματα Δ΄τριμήνου και η καθοδήγηση της διοίκησης ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς καθώς φαίνεται ότι η ζήτηση για τσιπ ΤΝ παραμένει αμείωτη. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στο εν λόγω τρίμηνο η εταιρεία είχε περισσότερα έσοδα από ολόκληρο το 2021. Στο δια ταύτα, αυτό ανατροφοδοτεί το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα που κυριαρχεί εδώ και μήνες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τους δείκτες υπηρεσιών και μεταποίησης PMI Φεβρουαρίου στην Ευρωζώνη, τις μεγάλες οικονομίες αυτής, και τις ΗΠΑ. Βαρύτητα θα δοθεί και στην τελική μέτρηση του πληθωρισμού Ιανουαρίου της Ευρωζώνης. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα του ΟΤΕ εμφανίζονται βελτιωμένα σε επίπεδο Δ΄ τριμήνου σε ετήσια βάση με τα προσαρμοσμένα EBITDA να διαμορφώνονται στα 341 εκ ευρώ (+2,8%), ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη έκλεισαν στα 141 εκ ευρώ (+20,8%) και στα 563 εκ ευρώ στο έτος (+4,1%). Το μέρισμα αυξάνεται στα 0,71 ευρώ/μτχ και το πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών θα έχει προϋπολογισμό 153εκ ευρώ. Παραμένουμε σταθερά θετικοί για τον τίτλο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης