Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επικράτησαν οι πωλητές – Στις δημοπρασίες με Εθνική και Motor Oil μάζεψε τις απώλειες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επικράτησαν οι πωλητές – Στις δημοπρασίες με Εθνική και Motor Oil μάζεψε τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις διόρθωσης τελικά σήμερα η αγορά και όπως έχουμε ξαναγράψει είναι απολύτως λογικές οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Παίρνει και τις απαραίτητες ανάσες η αγορά. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστεί και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών και κυρίως της Wall Street. Να σημειώσουμε πως στις τελικές δημοπρασίες έγιναν κάποιες ωραιοποιήσεις και τελικά κλείσαμε με υποχώρηση 0,29% και μέτριες συναλλαγές. Η Εθνική βοήθησε και η Motor Oil.

ΟΤΕ: Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα και μετά το κλείσιμο έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Στο πρόγραμμα επιβράβευσης των μετόχων το ενδιαφέρον. Μπορεί να έχουμε επίσης και κάποιο νέο από τη Ρουμανία και την πώληση της συμμετοχής. Με απώλειες 1,84% η μετοχή και στα 13,90 ευρώ.

COCA COLA: Ξεχώρισε και σήμερα και συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες ανοδικές. Από τα 29 ευρώ θα ξεκινήσει αύριο.

ΤΙΤΑΝ: Για τα μεγέθη που είπε πως θα έχει και για το discount που έχει έναντι των ομοειδών θα λέγαμε πως έπρεπε να πήγαινε καλύτερα η μετοχή. Στα 25,70 ευρώ και στο -0,39%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες την Εθνική αμετάβλητη και στο υψηλό ημέρας (7,23 ευρώ). Οριακές απώλειες 0,30% για την Πειραιώς, 0,90% για την Alpha Bank και 1,30% για τη Eurobank.

LAMDA: Γίνεται λόγος για το πώς θα είναι το Ελληνικό σε λίγα χρόνια και αν ο επισκέπτης θα έχει πλήρη πρόσβαση. Δε νομίζουμε πως θα μπορεί ο καθένας να πάει όπου θέλει. Στη Βουλιαγμένης και στο Mall θα έχει εύκολη πρόσβαση, αλλά στην παραλία για παράδειγμα, αν έχει θα πρέπει να πληρώσει πολλά. Η μετοχή δεν έκανε τη διάσπαση και γύρισε πάλι κάτω από τα 7 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Μόλις έκανε λίγο πίσω η αγορά, πρώτη η συγκεκριμένη είπε να ακολουθήσει. Νομίζουμε πως όταν δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης θα δοθούν οι απαντήσεις. Υπενθυμίζεται στο εννεάμηνο είχε 46 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Αν απλά επαναλάβει το τέταρτο τρίμηνο που είχε το 2022 θα προσθέσει άλλα 9 εκατ. ευρώ. Μονοψήφιο επομένως το p/e αν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη. Στα 2,35 ευρώ και στο -2,49% με όγκο 570 χιλ. τεμάχια.

QUEST: Στο τέλος την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 5,34 ευρώ με άνοδο 1,91%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Βλέπουμε πονταρίσματα καθώς πλησιάζει η μέρα της αποκοπής και είναι μεγάλη η απόδοση της επιστροφής.

ΟΛΠ: Μετά από δύο πτωτικές σήμερα έβαλε ανοδική κίνηση και ενισχύθηκε 1,02%.

INTRALOT: Και σήμερα είχε πωλητή η μετοχή. Πρόκειται για εγχώριο ιδιώτη όπως μαθαίνουμε, ο οποίος έχει μεγάλο κέρδος. Η έκδοση του ομολόγου πάει επίσης καλά κατά την πρώτη μέρα της δημόσιας προσφορά. Στα 1,18 ευρώ με απώλειες 1,01% και υψηλό όγκο 1,91 εκατ. τεμάχια.

INTRACOM: Διόρθωση και εδώ μετά το απίστευτο ράλι που έχει καταγράψει.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Βοήθησε η έκθεση της Eurobank Equities. Εντοπίζει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Άλλη μία εταιρεία που βλέπουμε ότι οι μεγάλες ανατιμήσεις που έκανε έδωσαν ώθηση στα κέρδη. Εδώ η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναμένει μειώσεις φέτος.

PROFILE: Από τις μικρές που ξεχώρισαν. Στα 4,39 ευρώ και στο +4,03% με υψηλό όγκο 216 χιλ. τεμαχίων.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ξεχώρισε και αυτή. Στα 0,6460 ευρώ και στο +3,53%.

SATO: Μεγάλες εντολές και στις δύο πλευρές. Στο limit up η μετοχή.

ΒΙΟΤΕΡ: Μετά από 7 ανοδικές σήμερα υποχώρησε 6,88% και με κάμποσα τεμάχια ανεκτέλεστα στην πλευρά των πωλητών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης