Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις επιχειρηματικές συμφωνίες

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις επιχειρηματικές συμφωνίες
Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΤΕ, ενώ σήμερα ξεκινάει η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Intralot
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής και μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές για τις αγορές του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές περιμένουν σημαντικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ και τα πρακτικά της FED.
Το Χ.Α. μετά το πρόσφατο ράλι δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τους επενδυτές πάντως να εστιάζουν στις πληροφορίες που κυκλοφορούν για εξαγορές όπως Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ (η τελευταία διέψευσε ενδιαφέρον για τη Nova).
Στην Τράπεζα Πειραιώς θα παραμείνουν στραμμένα τα βλέμματα καθώς πλέον οι πληροφορίες μιλούν για διάθεση όλου του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα, δηλαδή 27% και όχι 20% που ανέφεραν πριν λίγες μέρες.
Από την άλλη τα πολύ καλά αποτελέσματα της Τιτάν θα διατηρήσουν τη μετοχή στο επίκεντρο με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν τα μεγέθη ισχυρά.
Η Μυτιληναίος σε συνάντηση που είχε με αναλυτές περιέγραψε τις προοπτικές ενώ εστίασε και στις προκλήσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Όπως αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Eurobank Equities η διοίκηση αν και απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το 2024 εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κερδοφορία είναι βιώσιμη. Περισσότερες πληροφορίες θα δώσει στη γενική συνέλευση του Ιουνίου.
Ο ΟΤΕ δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς με το βλέμμα να είναι στην πολιτική επιβράβευσης των μετόχων και στις προοπτικές του 2024.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Intralot ύψους έως 130 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης 6%-6,4%.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν ένα ελαφρώς θετικό άνοιγμα σήμερα, εν όψει μίας ημέρας που είναι πιθανό να έχει μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia και τα πρακτικά της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται.

Βeta
Οι επενδυτές ίσως διατηρήσουν την επιλεκτική τους στάση, περιορίζοντας το πτωτικό περιθώριο στη σημερινή συνεδρίαση.

Δεπόλας
Στάση αναμονής τηρήθηκε χθες στην Ευρώπη και στο ΧΑ ελλείψει σημαντικών μάκρο. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπήρξε διόρθωση τιμών, κυρίως στην τεχνολογία, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της Nvidia σήμερα μετά το κλείσιμο στις ΗΠΑ. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης και στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στα πρακτικά της FED αργά το απόγευμα. Στο εσωτερικό ο ΓΔΧΑ συγκρατήθηκε με τα κέρδη των Τέρνα, Τιτάν και ΟΤΕ εκ των δεικτοβαρών τίτλων, αλλά η γενικότερη εικόνα δείχνει όλο και μειούμενη ανοδική ορμή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης