Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δύο εισηγμένες που θα σου δώσουν μέρισμα, ενώ δεν θα έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευση αποτελεσμάτων από άλλες εταιρείες

Δύο εισηγμένες που θα σου δώσουν μέρισμα, ενώ δεν θα έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευση αποτελεσμάτων από άλλες εταιρείες
Δυνατά αποτελέσματα είχαν στο εννεάμηνο και οι δύο εταιρείες
Σχετικά Άρθρα
Με την προθεσμία δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2023, να ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου, ήδη δύο εισηγμένες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως θα μοιράσουν μέρισμα και θα έχουν παράλληλα πραγματοποιήσει τη γενική τους συνέλευση πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει συστήσει στις εταιρείες να μην περιμένουν την τελευταία μέρα της περιόδου για να δημοσιεύσουν, αλλά όπως δείχνει η προηγούμενη εμπειρία, μάλλον θα αγνοήσουν οι εταιρείες τη σύσταση και πάρα πολλές θα δημοσιεύσουν στην εκπνοή του χρονικού περιθωρίου.
Ωστόσο, Aegean Airlines και Autohellas μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, θα έχουν πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευση, θα έχουν κόψει το δικαίωμα στο μέρισμα και θα έχει γίνει και η καταβολή στους δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά η Aegean Airlines, η οποία θα ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ και έχει ήδη αποπληρώσει τα warrants στο Ελληνικό Δημόσιο, αποκτώντας ξανά το δικαίωμα διανομής κερδών στους μετόχους, έχει ενημερώσει πως στις 12 Μαρτίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης.
Η ενημέρωση των αναλυτών θα γίνει στις 13 Μαρτίου και μάλλον θα πρέπει οι αναλυτές να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους, αφού αρκετοί έχουν βάλει χαμηλά τον πήχη της κερδοφορίας του 2023.
Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17 Απριλίου και στις 22 Απριλίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα. Στις 29 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του στους δικαιούχους.
Η δεύτερη εταιρεία είναι η Autohellas, η οποία μάλιστα κατέχει το 12% περίπου της Aegean και άρα θα βάλει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της.

Όπως ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα, στις 20 Μαρτίου θα ενημερώσει τους αναλυτές και στις 18 Απριλίου θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων.
Στις 22 Απριλίου θα γίνει η αποκοπή του μερίσματος και στις 26 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή στους δικαιούχους.
Από τακτικό μέρισμα είναι οι πρώτες που θα μοιράσουν και παράλληλα κάνουν νωρίς τη γενική συνέλευση την ώρα που άλλες εισηγμένες εκμεταλλεύονται το νέο κανονισμό και πραγματοποιούν τις δικές τους μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Υπενθυμίζεται πως η Aegean εμφάνισε καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο 170,7 εκατ. ευρώ και η διοίκηση έχει πει πως και το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κερδοφόρο.
Η Autohellas στο εννεάμηνο είχε κέρδη μετά από φόρους 74,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως επιστροφή κεφαλαίου θα κάνει νωρίτερα η Alpha Real Estate αλλά πρόκειται για έκτακτη διανομή (2,20 ευρώ ανά μετοχή) και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης