Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με Τιτάν, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή κέρδισε το θετικό πρόσημο – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με Τιτάν, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή κέρδισε το θετικό πρόσημο – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων και παρά την υποχώρηση στη Wall Street ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσιμο με οριακή άνοδο 0,14% και σχετικά καλές συναλλαγές. Συνεχίζουν να ξεχωρίζουν βαριά χαρτιά εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα αποτελέσματα είναι η μία αιτία και οι πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες η άλλη.

ΤΙΤΑΝ: Όπως καταλαβαίνετε η μετοχή παίζει τα κέρδη του 2023 με μονοψήφιο p/e και έχει και εξαιρετικά χαμηλή μόχλευση. Περιμένουμε καλύτερο μέρισμα αφού και επενδύσεις μπορεί να κάνει και τους μετόχους να έχει ικανοποιημένους. Περιμένουμε επίσης να τρέξουν οι αναλυτές και να αναπροσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους. Στα 25,80 ευρώ με άνοδο 3,41%. Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ η αποτίμηση και σε νέα ιστορικά υψηλά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ισχυρή ανοδική κίνηση σήμερα από τη μετοχή και προφανώς η σκέψη όλων πήγε στο σενάριο της πώλησης. Αυτή τη φορά βέβαια τα νούμερα που ακούγονται δεν έχουν σχέση με εκείνα που ακούγονταν παλιά. Άλλα και τα επιτόκια τώρα και επηρεάζουν, όπως και να το κάνεις, όταν πρόκειται για εξαγορά με δανεικά. Στα 16,25 ευρώ και στο +4,70% με υψηλό όγκο πάνω από 570 χιλ. τεμάχια (καθαρός, χωρίς πακέτα).

COCA COLA: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική. Στα 28,86 ευρώ και στο +0,38%. Πιο πάνω λίγο είναι η κρίσιμη αντίσταση.

ΟΤΕ: Πριν από λίγες μέρες κυκλοφορούσαν κάτι φήμες για την πώληση της Nova και έλεγαν για τίμημα 1,5 δισ. ευρώ. Ο ΟΤΕ αποτιμάται κάτω από τα 6 δισ. ευρώ. Αν δει κάποιος τον ισολογισμό του 2022 της Nova, θα τον πιάσει η ψυχή του. Από που βγαίνει τίμημα 1,5 δισ. ευρώ σε μία εταιρεία με τζίρο 562 εκατ. ευρώ και ζημιές 15,4 εκατ. ευρώ; Σημειώστε αρνητικά ίδια κεφάλαια 13,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 1,37 δισ. ευρώ. Ο ορκωτός βέβαια δεν είχε να κάνει κάποια παρατήρηση. Και λένε κάποιοι αναλυτές ότι δεν έχει περιθώριο ανόδου ο ΟΤΕ. Βρε μας δουλεύετε; Στα 14,16 ευρώ και στο +1,65%.

INTRALOT: Κάνει μεγάλους όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις και σήμερα στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν μεγάλες πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει στο -2,77% και στα 1,1920 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Καλή κίνηση σήμερα από Epsilon Net (+5,93%), Profile (+3,18%) με μεγάλό όγκο και Entersoft (+2,07%).

ΙΛΥΔΑ (απάντηση): Δεν πουλάνε τα στελέχη που πήρανε τις μετοχές μέσω stock option. Αν πουλήσουν θα ανακοινώσουν. Εμάς δε μας κάνει εντύπωση αν πουλάνε ή όχι, αλλά κοιτάζοντας ποιοι πήραν μετοχές, είδαμε ότι πήρε 40 χιλ. τεμάχια ο υπεύθυνος εταιρικών ανακοινώσεων. Αν αφαιρέσουμε την τιμή αγοράς από την τρέχουσα είναι ένα bonus 40 χιλ. ευρώ. Για μια τέτοια θέση μας φαίνεται μεγάλο το bonus. Πάντως δεν βλέπουμε ιδιαίτερη «βουτιά» στη μετοχή όπως μας γράφετε. Από την αρχή του έτους είναι γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα χωρίς μεγάλες κινήσεις. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα, να δούμε αν θα αποκτήσει περισσότερο τζίρο και κέρδη.

ΒΙΣ: Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως η αξία της συμμετοχής στη HQF μειώθηκε κατά 50% το 2022, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν, μέσω αυξήσεων κεφαλαίων και αναπροσαρμογής ακινήτων. Στη συνέχεια, η νέα μειωμένη αξία ήταν όση και η οφειλή της ΒΙΣ στην HQF. Από την άλλη οι τράπεζες έχουν πάρει ενέχυρο πολύ λίγες μετοχές της HQF για τα δάνεια που έχουν δώσει, λες και έχουν υπολογίσει μεγαλύτερη την αξία της εταιρείας. Ο βασικός μέτοχος, δηλαδή ο κ.Φιλίππου κάνει κάθε μήνα σχεδόν αύξηση κεφαλαίου στην HQF. Την Κανάκης και τη Μιμίκος έχει θυμίζουμε η Hellenic Quality Foods καθώς και τη ΒΙΣ. Η μετοχή σήμερα κινήθηκε ανοδικά καθώς ξανακυκλοφόρησαν οι φήμες περί πώλησης. Στο +9,92% και στα 0,2880 ευρώ.

ΒΙΟΤΕΡ: Ξανά στο limit up και με μεγάλη εντολή στην πλευρά των αγοραστών. Επτά συνεχόμενες ανοδικές και πλησιάζει η απόδοση το 100% από την αρχή του έτους.

SATO: Πάνω από 100% από την αρχή του έτους.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Στο +9,52% η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης