Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τα νέα υψηλά 13 ετών – Στο επίκεντρο η Τιτάν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τα νέα υψηλά 13 ετών – Στο επίκεντρο η Τιτάν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο Γ.Δ. ενισχύεται 10% από την αρχή του έτους και λίγο ακόμα να κινηθεί υψηλότερα η αγορά θα πιάσει τα 100 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση. Χθες ήταν οριακά πάνω από τα 98 δισ. ευρώ. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικτές τάσεις. Ο DAX υποχωρεί 0,30%, ενώ ο CAC 40 ενισχύεται 0,15%. Σταθεροποιητικό το δικό μας ξεκίνημα με το βλέμμα στα αποτελέσματα. Τρομερά κέρδη ανακοίνωσε η Τιτάν, μεθαύριο αναμένονται του ΟΤΕ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας διαβάζουμε πως επανέρχεται και εξετάζονται διάφορα σενάρια. Η αναβαλλόμενη φορολογία επηρεάζει τα ίδια κεφάλαια, αλλά οι τράπεζες θα έχουν καλά κέρδη στις επόμενες χρήσεις και άρα μπορούν ομαλά να περιορίσουν το ύψος της αναβαλλόμενης φορολογίας. Διαβάζουμε πως εξετάζεται και η έκδοση ομολόγων από το κράτος. Δηλαδή πάλι να βάλει πλάτη ο Έλληνας φορολογούμενος; Έλεος κάπου…

Η Πειραιώς έχει από την αρχή του έτους άνοδο 24,3%, η Eurobank 19,25%, η Εθνική 14,94% και η Alpha Bank 11,57%. Εκτός συστημικών η Optima Bank έχει απώλειες 1,41% και η Αττικής -1,93%. Ήπιες απώλειες καταγράφουν στο άνοιγμα οι συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Απίστευτα τα νούμερα! Σύμφωνα με την ενημέρωση τα EBITDA αναμένεται να ξεπεράσουν τα 535 εκατ. ευρώ το 2023 από 331 εκατ. ευρώ το 2022 και τα καθαρά κέρδη τα 265 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα υπερδιπλασιαστούν. Τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι πάνω από 3,4 ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 660 εκατ. ευρώ ή 1,2 φορές τα EBITDA. Απίστευτα νούμερα και καθιστούν την τιμή των 24,95 ευρώ που έκλεισε χθες η μετοχή, φθηνή! Προφανώς και οι αναλυτές θα πρέπει να δουν πιο προσεκτικά τις προοπτικές και συνολικά τον όμιλο. Με άνοδο άνω του 3% άνοιξε η μετοχή και σε νέα ιστορικά υψηλά. Πάνω από 2 δισ. ευρώ πλέον η αποτίμηση.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με καλό όγκο και άνοδο 1,16% άνοιξε η μετοχή.

COCA COLA: Χθες συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πλέον από την αρχή του έτους έχει άνοδο 8,8% με τον Γενικό Δείκτη στο ίδιο διάστημα να ενισχύεται 10%. Ήπια άνοδο έχει στο άνοιγμα αλλά με μικρό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από την ανακοίνωση που διαβάσαμε δε βγάζουμε το συμπέρασμα πως διέψευσε 100% τα δημοσιεύματα. Είπε πως από τη Motor Oil δεν έχει προσφορά, αλλά εξετάζει τις επιλογές της για την Ηλέκτωρ. Νομίζουμε πως κάποια στιγμή θα πουλήσει και τη συγκεκριμένη θυγατρική και θα επικεντρωθεί στα ακίνητα.

ΟΤΕ: Μεθαύριο τα δικά του αποτελέσματα με το βλέμμα στη συνολική αμοιβή των μετόχων. Προς τα 14 ευρώ κινείται η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

INTRALOT: Ανακοινώθηκε το εύρος απόδοσης και είναι μεταξύ 6-6,40%. Προφανώς και λόγω κάλυψης θα κλείσει στο 6%, λίγο υψηλότερα από το προηγούμενο ομολογιακό. Νομίζουμε πως προσφέρει μία πολύ καλή απόδοση για τους επενδυτές και σημαντικά καλύτερη από άλλα εταιρικά ομόλογα που κατά την άποψή μας βγήκαν με χαμηλό επιτόκιο. Ας μην ξεχνάμε πως η εκτίμηση είναι ότι τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών θα αρχίσουν να υποχωρούν στο μέλλον. Έτσι μπορούν να κλειδώσουν μία καλή απόδοση για τα χρήματά τους για ένα διάστημα. Σημειώνουμε πως το ομολογιακό μπορεί να εξαγοραστεί από την εταιρεία, με όρους εννοείται.

PREMIA: Στην προσυνεδρίαση μπήκαν δύο εντολές πώλησης 40 χιλ. τεμαχίων η κάθε μία. Η πρώτη στο -13,79% και η δεύτερη στο -26,72%. Λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς ακυρώθηκαν οι εντολές και ο τίτλος άνοιξε με οριακές απώλειες.

LAVIPHARM: Ξεκινάει η διάθεση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και η εισηγμένη περιμένει καλό τζίρο ήδη από φέτος. Σημειώνουμε πως έχει δυνατό μικτό περιθώριο κέρδους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης