Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Οι κινήσεις rotation οδηγούν υψηλότερα – Βλέπουν ήπια άνοδο οι αναλυτές παρά τα υπεραγορασμένα επίπεδα

Χρηματιστήριο: Οι κινήσεις rotation οδηγούν υψηλότερα – Βλέπουν ήπια άνοδο οι αναλυτές παρά τα υπεραγορασμένα επίπεδα
Τιτάν και ΟΤΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
Στα ύψη είναι η επενδυτική ψυχολογία μετά και τη νέα καταγραφή υψηλών 13 ετών στη χθεσινή συνεδρίαση, παρά τις ήπιες απώλειες που κατέγραφαν οι αγορές της Ευρώπης.
Η ελκυστικότητα πολλών μετοχών που έχουν μείνει πίσω δίνει εναλλακτικές στους αγοραστές για να οδηγήσουν υψηλότερα τους δείκτες.
Οι κινήσεις rotation βοηθούν και στην απορρόφηση των κινήσεων profit taking των επενδυτών.
Από την άλλη οι θετικές εκθέσεις για τις τράπεζες και η αναμονή του placement της Τράπεζας Πειραιώς διατηρεί το επενδυτικό ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα, παρά τα σημαντικά κέρδη που έχουν καταγραφθεί το τελευταίο διάστημα.
Για σήμερα, δεν αποκλείεται μία ήπια ανοδική κίνηση, αλλά το momentum αναμένεται μειωμένο λόγω της ανόδου 10% από την αρχή του έτους του Γ.Δ. και των υπεραγορασμένων επιπέδων που βρίσκεται τεχνικά η αγορά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ΟΤΕ που δημοσιεύει στις 22 Φεβρουαρίου αποτελέσματα και στην αγορά έχει καλλιεργηθεί η προσδοκία αύξησης του μερίσματος.
Η Eurobank Equities πάντως σημειώνει πως έμφαση θα δοθεί στη συνολική αμοιβή των μετόχων και εκτιμά πως θα είναι 1,15 ευρώ ανά μετοχή και όχι στο μέρισμα αυτό καθεαυτό που αναμένεται στα 0,60 ευρώ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Τιτάν καθώς πριν από λίγο δημοσίευσε ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023, με τα καθαρά κέρδη να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 265 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή να είναι πάνω από 3,4 ευρώ.
Σημειώνεται πως σήμερα η Intralot θα δημοσιεύσει το εύρος απόδοσης του εταιρικού ομολόγου, του οποίου η δημόσια προσφορά ξεκινάει αύριο.
Στελέχη της αγοράς περιμένουν πως η τελική απόδοση θα διαμορφωθεί στο 6% και η ζήτηση θα είναι μεγάλη.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, καθώς η διάθεση για αύξηση ρίσκου εξασθενεί με τους επενδυτές να υιοθετούν μια πιο μετρημένη προσέγγιση για τη χαλάρωση της πολιτικής σύσφιξης.


Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα περιμέναμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό της σημάδι με το ενδιαφέρον να είναι στις τράπεζες, τον ΟΤΕ, την Τιτάν, τη Jumbo και τον ΟΠΑΠ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται.


Beta
Οι κινήσεις rotation είναι σε ισχύ και αναμένεται να απορροφήσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα νέα υψηλά 13 ετών και την άνοδο 10% του γενικού δείκτη από την αρχή του έτους. Τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα θα μπορούσαν να μειώσουν το momentum.

Depolas
Νέα ανοδική εκτόνωση επιχείρησε χθες ο ΓΔΧΑ με χαμηλό όγκο συναλλαγών, αλλά και νέους πρωταγωνιστές. Από την άλλη, το κλίμα διεθνώς δεν παρουσιάζει κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα υπήρξε νέα προσπάθεια τόνωση της αγοράς κατοικίας από την κυβέρνηση με την μείωση του 5ετούς στεγαστικού επιτοκίου αναφοράς, πάραυτα οι αγορές δεν επέδειξαν ενθουσιασμό, τουλάχιστον την 1η μέρα. Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων, η αγορά θα επικεντρωθεί σε εταιρικά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων ανακοινώνουν οι Wallmart και Medtronic στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχουμε την Carrefour, Fresenius και Air liquide. Στο εσωτερικό, περιμένουμε η μεταβλητότητα να παραμείνει αυξημένη, με τις απότομές διορθώσεις τιμών να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες πιθανότητες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης