Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τη… δεύτερη ομάδα και παρά το χαμηλό τζίρο σε νέα υψηλά 13 ετών

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τη… δεύτερη ομάδα και παρά το χαμηλό τζίρο σε νέα υψηλά 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις έφεραν νέα υψηλά 13 ετών. Η σκυτάλη πήγε σε μετοχές που δεν είχαν και μεγάλη συμμετοχή στο ράλι των προηγούμενων μηνών, αλλά και σε κάποιες που συσσώρευαν μετά από μία μεγάλη κίνηση και είχαν κάτσει λίγο στον… πάγκο για ανάσες. Οι τράπεζες έμειναν εκτός παιχνιδιού, αλλά μέχρι λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες. Όχι ότι θα πείραζε κάποιον να μην έκαναν κίνηση. Στο τέλος όμως «μαστιγώθηκαν» και αυτές. Έχει βαλθεί να τρελάνει η αγορά όσους βλέπουν κόπωση, «τσιτάρισμα» δεικτών κ.α..

Όλες οι συστημικές στο υψηλό ημέρας και αυτό το έγραψαν στις τελικές δημοπρασίες. Έτσι ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +1,22% με χαμηλό τζίρο αφού η Wall Street είναι κλειστή σήμερα. Δεν ήταν μόνο οι συστημικές όμως που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας. Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος επίσης στο υψηλό ημέρας και αρκετές ακόμα έκλεισαν οριακά χαμηλότερα από το δικό τους υψηλό.

ΟΤΕ: Έχει βελτιώσει συμπεριφορά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θα προσεγγίσει τα 14 ευρώ και μετά θα ξαναγυρίσει πίσω. Μας το έχει κάνει μερικές φορές στους τελευταίους πέντε μήνες. Χρωστάει κίνηση και μάλιστα μεγάλη. Δημοσιεύει αποτελέσματα την Πέμπτη και το βλέμμα βέβαια είναι στο μέρισμα. Αν δώσει κάτι καλύτερο όπως λένε οι πληροφορίες και βελτιώσει τη μερισματική απόδοση, τότε θα μπορούσε να σπάσει την πολύμηνη πλαγιοκαθοδική πορεία. Στα 13,93 ευρώ και στο +3,49% με καλό όγκο και δυνατούς αγοραστές.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Νομίζουμε πως η μετοχή των ΕΛΠΕ «φώναζε» εδώ και βδομάδες στο ταμπλό. Η μετοχή μετά το placement είχε κινηθεί να μηδενίσει το discount, αλλά πλέον έχει πάρει μία καλή απόσταση και δίνει σημαντική υπεραξία σε όσους αγόρασαν στο placement. Επιπλέον θα πούμε πως έχει δώσει και προμέρισμα. Προς το τέλος βγήκαν κάποιοι πωλητές και έχασε τα 8 ευρώ, κλείνοντας στα 7,95 ευρώ. Από την άλλη η Motor Oil έκλεισε στα 28 ευρώ και σε νέο ιστορικό υψηλό.

JUMBO: Σταθερή αξία στα τερματικά. Στα 27,74 ευρώ και στο +3,97%. Δεν έχουμε κάτι παραπάνω να σχολιάσουμε γι αυτήν τη χαρτάρα.

QUEST: Έχει μείνει και αυτή πίσω και αν κρίνουμε από τις αποτιμήσεις που έχουν άλλες εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής, αυτή πρέπει να καταγράψει ράλι. Και φυσικά δεν έχει δραστηριότητα μόνο στην πληροφορική. Κάνει όγκο εδώ και κάμποσες μέρες και μαζεύεται όμορφα η προσφορά. Δεν έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά και υστερεί σημαντικά. Στα 5,26 ευρώ σήμερα και στο +1,94%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2023 και την Τρίτη 12 Μαρτίου η ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, η διοικητική ομάδα θα διοργανώσει Investor Day, προσφέροντας στους επενδυτές και στους αναλυτές μια σφαιρική εικόνα της στρατηγικής, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, των μελλοντικών σχεδίων και της αναπτυξιακής τροχιάς του Ομίλου, η οποία θα εμπλουτιστεί με σαφείς στόχους για την επόμενη τριετία.

ΕΥΔΑΠ: Με απώλειες 0,34% και μακριά από το πάρτι. Τα βλέπει κανείς στη διοίκηση αυτά τα χάλια;

INTRALOT: Τεράστιες οι εντολές που είχαν μπει σήμερα στον τίτλο. Σε κάποια στιγμή είχε κάνει όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια και στους πωλητές υπήρχε εντολή 470 χιλ. τεμαχίων στο +0,33%. Τελικά έκανε όγκο πάνω από 3,2 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 0,82%.

INTRACOM: Απίστευτη πραγματικά η πορεία της. Προφανώς και χρειάζεται είδηση για να δικαιολογήσει την αποτίμηση και κάποιοι υποστηρίζουν πως θα τη μάθουμε σύντομα. Στα 4,3150 ευρώ και στο +4,35%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Με καλές συναλλαγές πήγε χαμηλότερα και κοιτάζει ξανά προς τα χαμηλά που είχε γράψει πριν λίγους μήνες. Στα 13,75 ευρώ και στο -2,48%.

SPACE HELLAS: Δύο Q&R μας κάνουν μία Space! Έχουμε τρελαθεί μου φαίνεται. Προφανώς και δε μπορεί να γίνει σύγκριση, αλλά το ταμπλό μας αναγκάζει να το δούμε. Η Space μάλλον είναι τρομερά υποτιμημένη έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου. Οι εταιρείες πληροφορικής παίζουν με υψηλούς δείκτες, κάτι που μπορεί να μην μας αρέσει και τόσο, αλλά ισχύει. Πριν 2 χρόνια με αφορμή το διαγωνισμό με τις ταυτότητες είχε πάει στα 10 ευρώ. Σήμερα είναι κάτω από τα 8 ευρώ, λες και δεν έχει άλλες δουλειές, μόνο τις ταυτότητες περίμενε. Ο υψηλός δανεισμός (87 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο) είναι κάτι που προβληματίζει αφού παρά τον υπερδιπλασιασμό των EBITDA τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν, λόγω υψηλότερων τόκων και κάποιων έκτακτων εσόδων που υπήρχαν το 2022. Έχει υψηλές απαιτήσεις και αν καταφέρει να τις περιορίσει θα αλλάξει σημαντικά η λογιστική κατάσταση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Να την έχουν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι μέτοχοι και διοίκηση και να την έχουν καταδικάσει στη μετριότητα. Να την αγοράζει η Intracom και να την απογειώνει σε χρόνο dt. Άμα υπάρχει όραμα και γνώση γύρω από το πώς γίνονται οι δουλειές, όλα παίρνουν το δρόμο τους. Εξαιρετική σήμερα και έκλεισε με άνοδο 11,54%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Σε ιστορικά υψηλά. Στα 10,25 ευρώ και στο +3,54%.

IDEAL: Νέα πολυετή υψηλά και εδώ.

ENTERSOFT: Νέα ιστορικά υψηλά και από τη συγκεκριμένη και ξεπέρασε η αποτίμηση τα 200 εκατ. ευρώ. Αποφασίσει αύριο η γενική συνέλευση για αγορές ιδίων μετοχών.

ΜEVACO: Αξίζει καλύτερης αποτίμησης και σήμερα είδαμε καλές τοποθετήσεις. Είναι στις επιλογές της στήλης και θέλουμε να τη δούμε υψηλότερα, λόγω θεμελιωδών μεγεθών.

ΒΙΟΤΕΡ (απάντηση): Ενδιαφέρει αρκετούς όπως φαίνεται από τα μηνύματα που λαμβάνουμε. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: Η στήλη κοιτάζει τα θεμελιώδη. Δεν μπορούμε να γράφουμε σε αυτούς που μας διαβάζουν για σενάρια και ΘΑ. Ας τα κάνει, ας βελτιώσει τον ισολογισμό και εδώ είμαστε να τη δούμε. Ισχύει για όλες τις εισηγμένες με ανάλογα θεμελιώδη. Με μεγάλες εντολές αγοράς και πάλι, κλείδωσε ξανά.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Κλειδωμένη η Βιοτέρ, κλείδωσε η Μπήτρος, στο +6,67% η Sato και στο +2,7% η Frigoglass.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης