Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στο εξωτερικό – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στο εξωτερικό – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αφομοιώνονται από τις τοποθετήσεις νέων επενδυτών και φρέσκου χρήματος
Σχετικά Άρθρα
Τα μέχρι στιγμής καλά αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί από εισηγμένες του Χ.Α. εταιρείες, σε συνδυασμό με τη θετική ψυχολογία και τα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφονται στο εξωτερικό, συντηρούν το καλό κλίμα στο χρηματιστήριο.
Ο Γενικός Δείκτης συσσωρεύει στα υψηλά 13 ευρώ, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εναλλάσσεται μεταξύ των ελληνικών μετοχών.
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αφομοιώνονται από τις τοποθετήσεις νέων επενδυτών και φρέσκου χρήματος.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως τα σημερινά δεδομένα δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις καθώς τα κέρδη που δημοσιεύονται, τα υψηλότερα μερίσματα και οι θετικές προοπτικές συνεχίζουν να δίνουν ελκυστικούς δείκτες για τις μετοχές.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω των συζητήσεων του SSM για το μέρισμα και την αναβαλλόμενη φορολογία.
Η αγορά θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές της Ευρώπης, για τις οποίες αναμένεται πτωτικό άνοιγμα με κυρίαρχο σενάριο τη συνέχιση της συσσώρευσης.

Eurobank Equities
Σήμερα, είναι αργία στις ΗΠΑ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για να αξιολογήσουν τις προοπτικές πολιτικής σύσφιξης.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Οι επενδυτές ενδέχεται να αναζητήσουν τα νέα οικονομικά δεδομένα αυτήν την εβδομάδα. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε στάση αναμονής, καθώς τα υψηλά των 13 ετών ενδέχεται να απαιτήσουν μία στάση για αφομοίωση των κερδών.

Depolas
Συσσωρευτικά κινήθηκε ο ΓΔΧΑ την προηγούμενη εβδομάδα, αν και με μία μόνο θετική συνεδρίαση. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στις διεθνείς αγορές. Για την εβδομάδα που ξεκινά βαρύτητα θα δοθεί στο εσωτερικό στα αποτελέσματα του ΟΤΕ (Πέμπτη π.σ.) και στις ανακοινώσεις της διοίκησής του Οργανισμού, σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το μέρισμα και τον ανταγωνισμό. Στο εξωτερικό, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ευρωζώνη καθώς και ο πληθωρισμός Ιανουαρίου (τελική μέτρηση). Στις ΗΠΑ, αναμένουμε λεπτομέρειες που θα προκύψουν σχετικά με την πορεία των επιτοκίων από τα πρακτικά της FED που δημοσιεύονται την Τέταρτη το βράδυ. Σημειώνουμε ότι την ίδια μέρα μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου και η Nvidia, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει όλο τον κλάδο της τεχνολογίας ως πρωτοπόρος στην Τεχνητή νοημοσύνη. Για σήμερα, με τις αγορές των ΗΠΑ να παραμένουν κλειστές ενδεχομένως η μεταβλητότητα να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Κύκλος
Την Τετάρτη ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο της Intralot και η Federal ανακοινώνει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, ενώ την Πέμπτη ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματά του. Αργία σήμερα στη Wall Street (Ημέρα Προέδρου) προϊδεάζοντας για χαμηλότερες συναλλαγές και στο Χ.Α. Πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη στήριξη στην ζώνη των 1351-1340 μονάδων του Γ.∆., επισημαίνει η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης