Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μακριά από τα υψηλά ημέρας αλλά κράτησε τις 1.400 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μακριά από τα υψηλά ημέρας αλλά κράτησε τις 1.400 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ:
Πήγε νωρίς σε νέο υψηλό 13 ετών και μετά άρχισε η διολίσθηση. Πέρασε και σε αρνητικό έδαφος όταν άνοιξε η Wall Street αλλά τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο (+0,13%). Καλή εικόνα από Motor Oil, ΟΠΑΠ, Coca Cola ξανά και ΟΤΕ. Απώλειες που μαζεύτηκαν προς το τέλος για τράπεζες, Ελλάκτωρ, Σαράντη, ΔΕΗ και Aegean. Ήπια ανοδικά και σε επίπεδο εβδομάδος (+0,31%), οπότε το γενικό συμπέρασμα είναι συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών.

Είπαμε να βάλουμε σήμερα ένα ημερήσιο γράφημα του Γενικού Δείκτη, για να δείξουμε τι έχει κάνει η αγορά από τον Οκτώβριο. Γιατί μόλις κάνει μία μέρα πίσω, μόλις κάνει μία μέρα συσσώρευση, αμέσως ακούμε διάφορους να λένε «δε μπορεί», «κουράστηκε», «δεν έχει αγοραστές» και άλλα τέτοια… κουφά. Έχει κάνει βρε παιδιά τέτοιο ράλι και έχετε παράπονο; Δηλαδή κάθε μέρα πάνω πρέπει να πηγαίνει; Κοιτάξτε ένα κορδόνι που έχει κάνει 4 μήνες τώρα! Και οι ανάσες, η ξεκούραση, καλό κάνουν.
ΓΔ_1.jpg
COCA COLA: Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συμπλήρωσε η μετοχή, με τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις να έχει δυνατές κινήσεις, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων. Στα 28,71 ευρώ καις το +1,31% σήμερα με την αποτίμηση στα 10,7 δισ. ευρώ. Στο +11,41% την εβδομάδα.

ΟΤΕ: Μας αρέσει το timing που η Ambrosia Capital έβαλε στο στόχαστρο τη μετοχή. Πραγματικά μεγάλο το περιθώριο ανόδου που δίνει και νομίζουμε πως αν κάποιος επενδυτής σκέφτεται μακροπρόθεσμα και θεωρεί ότι η αμοιβή προς τους μετόχους θα βελτιωθεί, η συγκεκριμένη αποτελεί μία καλή περίπτωση. Έχει ταλαιπωρήσει και έχει απογοητεύσει πολλούς βέβαια επενδυτές, αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Στα 13,46 ευρώ με ήπια άνοδο 0,82%.

ΟΛΠ: Τον Ιανουάριο κατέγραψε πτώση 16,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, λόγω των εξελίξεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Η μετοχή δεν έχει επηρεαστεί και ίσως η υποχώρηση να ήταν μικρότερη της εκτίμησης. Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περνάει όλος ο όγκος από την Ερυθρά Θάλασσα αλλά ένα μικρό ποσοστό. Στα 25,70 ευρώ και στο +0,19%, δηλαδή κοντά στα υψηλά 15 ετών περίπου.

INTRAKAT: Νέα υψηλά 14 και κάτι ετών έγραψε πάλι η μετοχή. Μετά τις τοποθετήσεις που είχαμε από ξένα funds και τη μικρή διόρθωση- συσσώρευση της μετοχής, κινήθηκε και σήμερα επιθετικά και ξεπέρασε τα προηγούμενα υψηλά. Στα 5,10 ευρώ και στο +4,08% με μεγάλο όγκο πάλι (839 χιλ. τεμάχια).

Q&R: Σαν τα πουκάμισα τους αλλάζει τους μετόχους. Άλλες εταιρείες δε μπορούν να βρουν ούτε μέτοχο να αγοράσει 10 μετοχές και εδώ έχουμε μπαράζ ανακοινώσεων. Μπαίνει ο ένας, φεύγει ο άλλος.

MODA BAGNO: Διευκρινιστική μάλλον η ανακοίνωση της εταιρείας για να μας δώσει το όνομα του ιδιοκτήτη της AL MAVA Holdings, η οποία πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ελέγχει το 5,032% της εταιρείας. Ιδιοκτήτης είναι ο Δημοσθένης Στασινόπουλος, γνωστός από την Intrakat, καθώς είχε μετοχές, μέσω και άλλων επιχειρηματιών, αλλά και από άλλες επιχειρήσεις που διαθέτει, όπως εστιατόρια. Κολλάει δηλαδή η τοποθέτησή του και μακάρι να υπάρξουν υπεραξίες. Αμετάβλητη στα 2,58 ευρώ αλλά με καλό όγκο.

LAVIPHARM: Στις 28/2 θα δώσει ενημέρωση για τα αποτελέσματα και στις 24 Απριλίου θα κάνει ενημέρωση αναλυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πολύ καλή η έγκαιρη δημοσίευση και το έχει πει η εταιρεία εδώ και καιρό ότι θα δώσει περισσότερη βάση στην έγκαιρη ενημέρωση. Να προτείνουμε όμως να δώσει βάση και στην ενημέρωση των αναλυτών. Στην εποχή της τεχνολογίας και με το μέγεθος που έχει πλέον (λόγω αποτίμησης), οι ενημερώσεις θα πρέπει να γίνονται μέσω ή και μέσω τηλεδιάσκεψης. Δεν έχει επενδυτές μόνο στην Αθήνα.

AUSTRIACARD: Βγήκαν πωλητές γιατί μάλλον δεν άρεσε η είδηση ότι υπήρχε μέτοχος μειοψηφίας, ο οποίος άρχισε να πουλάει. Στα 6,01 ευρώ και στο -1,80%.

ΕΛΤΟΝ: Ξανά με πωλητές η μετοχή και υποχώρησε 2,42%.

ΒΙΟΤΕΡ: Όλη την εβδομάδα στο limit up. Το ίδιο και σήμερα και με καλό ανεκτέλεστο στο κλείσιμο. Σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε 57,39%.

BIΣ: Και αυτή στο limit up. Μάλλον θα ακούσουμε παλιές φήμες και εδώ. 

SATO: Με όγκο στο +7,14%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης