Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιλεκτικό profit taking στα βαριά, στήριξη από Coca Cola – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιλεκτικό profit taking στα βαριά, στήριξη από Coca Cola – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έγραψε στο ξεκίνημα νέο υψηλό 13 ετών, αλλά δεν το κράτησε. Αν και το κλίμα ήταν καλό στο εξωτερικό, εμείς κινηθήκαμε χαμηλότερα με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να επικρατούν. Όπως έχουμε ξαναγράψει και πιστεύουμε, ό,τι και να κάνει η αγορά δικαιολογείται. Και πάνω να πάει δικαιολογείται από το διεθνές περιβάλλον και τα θεμελιώδη, αλλά και κάτω να πάει, να διορθώσει δηλαδή καλά, πάλι δικαιολογείται από την ισχυρή πορεία που είχε τους τελευταίους μήνες. Στις 1.403,50 μονάδες και στο -0,13% με σχετικά καλές συναλλαγές άνω των 107 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τοποθετήσεις στη μετοχή στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε χθες. Στα 28,34 ευρώ και στο +2,68%. Με τις εκτιμήσεις και το ιστορικό της νομίζουμε πως έχει ακόμα σημαντικό περιθώριο ανόδου. Αύριο θα έχουμε ένα αναλυτικό θέμα για τη συγκεκριμένη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέα πολυετή υψηλά κατέγραψε η μετοχή σήμερα και συγκεκριμένα τα 2,84 ευρώ που έγραψε υψηλό ημέρας είχε να το δει από τον Δεκέμβριο του 2014. Όμως σταδιακά υποχώρησε και στις τελικές δημοπρασίες μπήκε μεγάλη εντολή πώλησης και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, ήτοι στα 2,7350 ευρώ και στο -0,55%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το ενδιαφέρον πλέον είναι στο placement και όπως όλα δείχνουν θα γίνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές και μάλλον δεν υπάρχει λόγος για να δοθεί σημαντικό discount. Πλησίασε σήμερα τα 4 ευρώ, αλλά έγραψε υψηλό στα 3,98 ευρώ. Λογικά μετά το placement ή κατά τη διάρκειά του θα απελευθερώσει δυνάμεις. Στα 3,9560 ευρώ και στο +0,66%. Η μόνη από τις συστημικές με άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 2,30 ευρώ και στο +2,68%.

AEGEAΝ: Με τη δημοσίευση του ημερολογίου, σήμερα από την εταιρεία, επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες για διανομή μερίσματος στη φετινή χρήση. Στις 12 Μαρτίου η δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων και στις 22 Απριλίου η αποκοπή του μερίσματος. Νομίζουμε πως θα είναι από τις πιο γρήγορες αποκοπές. Ακόμα δηλαδή δε θα έχει λήξει η προθεσμία δημοσίευσης αποτελεσμάτων και αυτή θα έχει κάνει γενική συνέλευση και θα κόβει και μέρισμα. Βιαστική η διοίκηση…

ΑΔΜΗΕ: Καλή η εικόνα της αλλά πάλι έχει πωλητή. Και ο μεγάλος ξένος έχει εδώ και καιρό μηδενίσει τη θέση του. Πού βρίσκονται τόσα χαρτιά; Στα 2,34 ευρώ και στο +2,18% με όγκο 314 χιλ. τεμάχια και έμειναν στους πωλητές 51 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος.

EYAΘ: Με όγκο 48 χιλ. τεμάχια σήμερα η μετοχή και πάλι με αρκετούς πωλητές και έμειναν και κάμποσα για αύριο. Στα 3,35 ευρώ και στο +0,60%. Φαίνεται πως κάποιοι χτίζουν θέσεις στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Για να δούμε θα μπορέσει να ξεκολλήσει. Για το θέμα των τιμολογίων δεν είναι νέα η πρόθεση για αύξηση και θα πρέπει να την εγκρίνει ο ρυθμιστής.

MEZZ: Διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η μεταβλητότητα και είναι λογικό μετά από τέτοια κέρδη. Σήμερα και αφού προηγήθηκαν συνεδριάσεις με απώλειες λόγω profit taking, σήμερα βρέθηκαν και πάλι στις πρώτες θέσεις των ανοδικών και με άνοδο άνω του 9%. Και οι 4!

REAL CONS.: Νέα υψηλά σήμερα από τη μετοχή. Στα 3,18 ευρώ και στο +6% με όγκο περίπου 120 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΤΕΡ (απάντηση): Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα στο limit up ενώ είχε και αγοραστές στο +10% και στα 0,33 ευρώ. Προφανώς και ακούμε πολλά και κάτι θα μπορούσε να ισχύει από όλα αυτά, αλλά η στήλη πάει μόνο με τα θεμελιώδη και έχει ως προτεραιότητα την προστασία του χαρτοφυλακίου, επομένως δεν μπορεί να ασχοληθεί με όσα γίνονται στη μετοχή. Μακάρι να μπορέσει να σβήσει τα δάνεια, να αποκτήσει ξανά δραστηριότητα και ένα μεγάλο μέτοχο που να την τρέξει.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Από τις μικρές που ξεχώρισαν σήμερα και ενισχύθηκε 5,95% με την τιμή να είναι στα 0,57 ευρώ. Δεν τη θεωρούμε φθηνή και περιμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα να δούμε δάνεια και συνολικές υποχρεώσεις. Η τελική γραμμή θα έχει σημαντικές θεωρούμε ζημιές. Όμως κάποιοι φαίνεται ότι χτίζουν θέσεις, ποντάροντας ίσως στη μελλοντική πορεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης