Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς – Κατεύθυνση και από τις αγορές του εξωτερικού

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς – Κατεύθυνση και από τις αγορές του εξωτερικού
Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε η Coca Cola – Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
Στα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να στραφεί σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών και συγκεκριμένα σε αυτά που ανακοίνωσε η Coca Cola και σε αυτά που αναμένονται από την Τράπεζα Πειραιώς επίσης πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Η Coca Cola δημοσίευσε ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης ενώ θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος 0,93 ευρώ ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν 764,2 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 717 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2024, οι οποίες κάνουν λόγο για αύξηση οργανική των εσόδων 6-7% που είναι και ο μεσοπρόθεσμος στόχος και οργανική αύξηση των κερδών προ φόρων και τόκων μεταξύ 3% και 9%. Μόλις 1,1 φορές ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA και περιμένει χρηματοοικονομικά έξοδο 50-70 εκατ. ευρώ το 2024 και φόρο 25-27%. Σε ύψος ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές.
Οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες και κάνουν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς στις εκτιμήσεις για μειώσεις επιτοκίων από τη FED. Αναλυτές σημειώνουν πως η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να δώσει μία αντίδραση καθώς έχει συμπληρώσει 3 πτωτικές, ειδικά αν ανοίξει με σημαντικές απώλειες.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά, καθώς τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό μείωσαν τις ελπίδες για πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων από τη FED φέτος.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με την Τράπεζα Πειραιώς και την Coca Cola να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα μετά τη χθεσινή υποχώρηση στη Wall Street. Ωστόσο μία αντίδραση είναι πιθανό ειδικά αν υπάρξει υπερβολική πίεση στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η αγορά έχει συμπληρώσει ήδη τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και έχει απομακρυνθεί από τα υπεραγορασμένα επίπεδα.

Depolas
Πιέσεις δέχθηκαν χθες οι μετοχές, παγκοσμίως, μετά και την υψηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση πληθωρισμού Ιανουαρίου στις ΗΠΑ. Πάραυτα, συγκρατημένη ήταν η πτώση στο ΧΑ με τον ΓΔ να επιδεικνύει ανθεκτικότητα στις όποιες πιέσεις. Η ΕΕΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων, καθώς έκλεισε την χρονιά με αύξηση 16,9% στα έσοδα (ετήσια βάση), αλλά και +1,7% σε όγκο πωλήσεων (unit cases), ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,49δισ ευρώ με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 764 εκ ευρώ. Σημειώνουμε ότι ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης υποχώρησε στα 1,59 δισ ευρώ, ενώ το προτεινόμενο μέρισμα αυξάνεται κατά 19,2% στα 0,93 ευρώ/μτχ. Παραμένουμε σταθερά θετικοί για τον τίτλο, αλλά συνεχίζουμε να τηρούμε στάση αναμονής για το σύνολο της αγοράς. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την πρώτη μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄τριμήνου και της βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου της Ευρωζώνης.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1263 μονάδες. Σημεία στήριξης 1351 και 1377 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1405 και 1431 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης